back to top
31.8 C
Athens
Τετάρτη 26 Αυγούστου 2026

Η INTERAMERICAN συμμέτοχος στις «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς»

Στο πλαίσιο του σταθερού ενδιαφέροντος για τον Πολιτισμό και της ευθύνης για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, η INTERAMERICAN συνδέεται χορηγικά με την υποστήριξη του νέου πολιτιστικού θεσμού «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 11-13 Ιουνίου, στους Δελφούς, με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα και με τη φιλοδοξία να εξελιχθεί ο θεσμός σε ένα Διεθνές Φόρουμ για τους ανθρώπους του Στοχασμού και των Τεχνών, ως ένα σύγχρονο εργαστήριο πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης.

Θεματική αναφορά των φετινών εκδηλώσεων αποτελεί ο Άγγελος Σικελιανός (1884-1951), με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών από τον θάνατό του. Οι δράσεις αφιερώνονται στον Ποιητή, τις ιδέες και το έργο του, ενώ αναδεικνύουν και τον καθοριστικό ρόλο της συζύγου του Εύας Πάλμερ στο κοινό όραμά τους για τις Δελφικές Εορτές, το εμπνευσμένο από την Αμφικτυονία.

- Advertisement -

Οι «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021» θα αναπτυχθούν από τις 11 Ιουνίου έως και τις 11 Ιουλίου σε έξι περιοχές, στις οποίες έζησε και δημιούργησε ο Άγγελος Σικελιανός: διαδοχικά στους Δελφούς, τη Συκιά στο Ξυλόκαστρο, τη Λευκάδα, τη Σαλαμίνα, την Αίγινα και καταληκτικά στην Αθήνα, στο Περιστύλιο του Ζαππείου, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. 

Η έναρξη των «Ημερών» πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουνίου υπό την αιγίδα και με την παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία χαιρέτισε την ξεχωριστή πρωτοβουλία.

- Advertisement -

Το πρόγραμμα στο θέατρο Φρύνιχος των Δελφών άνοιξε με την παράσταση του έργου «Ευριπίδης μαινόμενος» του Χριστόφορου Χριστοφή, σε σκηνοθεσία του Νίκου Χατζηπαπά, που αποτελεί μέρος της τριλογίας του «Ευριπίδου απόκρυφος βίος». Στον μουσικό πρόλογο, ο Νίκος Ξανθούλης με τη λύρα του ερμήνευσε μουσικά τον «Δελφικό Λόγο» του Σικελιανού. 

Το πολιτιστικό τριήμερο, που αναπτύχθηκε στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, στο θέατρο Φρύνιχος και σε άλλους χώρους, περιελάμβανε: έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Καρκατσέλη – εικαστικές συνθέσεις με θέμα τη μορφή του Ποιητή, υπαίθρια φωτογραφική δράση «Αναζητώντας τον Άγγελο Σικελιανό στο Φως των Δελφών» με τη συνεργασία του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, έκθεση εικαστικών προσεγγίσεων από την ομάδα Penelope’s Web, ημερίδα πανεπιστημιακών και λογίων για τον Ποιητή και στρογγυλή τράπεζα «για την Τέχνη και τον Πολιτισμό σε εποχές κρίσης». Επίσης, δύο συναυλίες και μουσικό διαγωνισμό σύνθεσης, εμπνευσμένης από την ποίηση του Σικελιανού, καθώς και παρουσίαση δύο μονολόγων: «Ιερός Πανικός» της Εύας Πάλμερ, από την Ευρύκλεια Σωφρονιάδου και ο θεατρικός «Γλαύκος» (σε πρεμιέρα), του Μάνου Λαμπράκη από τη Ρούλα Πατεράκη.

Οι «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομίας» συνεχίζονται στις 17-19 Ιουνίου στη Συκιά Κορινθίας, με συζητήσεις, μουσικές και άλλες πρωτότυπες εκδηλώσεις στη βίλα Άγγελου Σικελιανού, στο ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης και στον χώρο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Συκιάς-Ξυλοκάστρου.

Δείτε το πρόγραμμα στον ιστότοπο των εκδηλώσεων: https://delphicheritage.eu 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Με νέα κίνηση στρατηγικής στη Ρουμανία η Anytime ενισχύει τη διεθνή της παρουσία

Anytime Ρουμανίας και BRD Groupe Société Générale φέρνουν την ασφάλιση αυτοκινήτου απευθείας στο YOU BRD app

Interamerican: Άμεση στήριξη στους ασφαλισμένους στις δύσκολες στιγμές

Σε περιπτώσεις πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών η εταιρεία δίνει έμφαση στην ταχύτητα και στην ουσιαστική εξυπηρέτηση

Ρουμανία: Anytime και BRD απλοποιούν την online ασφάλιση αυτοκινήτου

Ενσωματώνοντας την υποχρεωτική ασφάλιση Anytime MTPL στην εφαρμογή για κινητά YOU BRD

Interamerican: «Μην αγνοείτε τις ειδοποιήσεις του 112»

Την ανάγκη άμεσης ανταπόκρισης στις προειδοποιήσεις της Πολιτικής Προστασίας για τα φαινόμενα πυρκαγιών υπογραμμίζει η Interamerican...

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Με νέα κίνηση στρατηγικής στη Ρουμανία η Anytime ενισχύει τη διεθνή της παρουσία

Anytime Ρουμανίας και BRD Groupe Société Générale φέρνουν την ασφάλιση αυτοκινήτου απευθείας στο YOU BRD app

Η ζέστη δοκιμάζει τους οδηγούς – Πώς επηρεάζει την οδήγηση το καλοκαίρι

Η Apeiron Insurance Project αναδεικνύει τον παράγοντα της θερμοκρασίας ως μέρος της συνολικής συζήτησης για την οδική ασφάλεια

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ασφαλιστικού Πράκτορα

Εξ αποστάσεως για 30 διδακτικές ώρες, από την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου έως την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2026

Mega Brokers: 19% αύξηση παραγωγής το α΄ 7μηνο 2026

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη του δικτύου μας, παρέχοντας στους συνεργάτες μας τα εφόδια που χρειάζονται»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Χωρίς κρατική αρωγή οι ανασφάλιστες επιχειρήσεις σε περίπτωση φυσικής καταστροφής – Τι αλλάζει με το νέο νομοσχέδιο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και ο τρόπος με τον οποίο θα ελέγχεται εάν μια επιχείρηση ήταν πράγματι υπόχρεη σε ασφάλιση

Επανεκκινεί η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΤΕΑ

Το Υπουργείο ενσωμάτωσε σε ποσοστό άνω του 90% τις προτάσεις των φορέων που υπεβλήθησαν πριν και κατά τη διαδικασία της διαβούλευσης

Αυξημένο κατά 4,5% το ενεργητικό των ασφαλιστικών το β΄ τρίμηνο

Διαμορφώθηκε στα 22,9 δισ. ευρώ, έναντι 21,9 δισ. το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ κατά 503 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν οι ασφαλιστικές τεχνικές προβλέψεις

Με νέα κίνηση στρατηγικής στη Ρουμανία η Anytime ενισχύει τη διεθνή της παρουσία

Anytime Ρουμανίας και BRD Groupe Société Générale φέρνουν την ασφάλιση αυτοκινήτου απευθείας στο YOU BRD app

Νέο επεισόδιο podcast: «Και Αν Συμβεί… ο εγκέφαλός σου να αποφασίζει πριν από εσένα;»

Με αφορμή το βιβλίο «Στα άδυτα του νου» του Δρ. Δημητριάδη, εξετάζεται πώς το ασυνείδητο, το συναίσθημα και η αντίληψη του ρίσκου επηρεάζουν τις αποφάσεις μας