back to top
26.4 C
Athens
Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026

Η INTERAMERICAN συμμέτοχος στις «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς»

Στο πλαίσιο του σταθερού ενδιαφέροντος για τον Πολιτισμό και της ευθύνης για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, η INTERAMERICAN συνδέεται χορηγικά με την υποστήριξη του νέου πολιτιστικού θεσμού «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 11-13 Ιουνίου, στους Δελφούς, με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα και με τη φιλοδοξία να εξελιχθεί ο θεσμός σε ένα Διεθνές Φόρουμ για τους ανθρώπους του Στοχασμού και των Τεχνών, ως ένα σύγχρονο εργαστήριο πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης.

Θεματική αναφορά των φετινών εκδηλώσεων αποτελεί ο Άγγελος Σικελιανός (1884-1951), με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών από τον θάνατό του. Οι δράσεις αφιερώνονται στον Ποιητή, τις ιδέες και το έργο του, ενώ αναδεικνύουν και τον καθοριστικό ρόλο της συζύγου του Εύας Πάλμερ στο κοινό όραμά τους για τις Δελφικές Εορτές, το εμπνευσμένο από την Αμφικτυονία.

- Advertisement -

Οι «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021» θα αναπτυχθούν από τις 11 Ιουνίου έως και τις 11 Ιουλίου σε έξι περιοχές, στις οποίες έζησε και δημιούργησε ο Άγγελος Σικελιανός: διαδοχικά στους Δελφούς, τη Συκιά στο Ξυλόκαστρο, τη Λευκάδα, τη Σαλαμίνα, την Αίγινα και καταληκτικά στην Αθήνα, στο Περιστύλιο του Ζαππείου, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. 

Η έναρξη των «Ημερών» πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουνίου υπό την αιγίδα και με την παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία χαιρέτισε την ξεχωριστή πρωτοβουλία.

- Advertisement -

Το πρόγραμμα στο θέατρο Φρύνιχος των Δελφών άνοιξε με την παράσταση του έργου «Ευριπίδης μαινόμενος» του Χριστόφορου Χριστοφή, σε σκηνοθεσία του Νίκου Χατζηπαπά, που αποτελεί μέρος της τριλογίας του «Ευριπίδου απόκρυφος βίος». Στον μουσικό πρόλογο, ο Νίκος Ξανθούλης με τη λύρα του ερμήνευσε μουσικά τον «Δελφικό Λόγο» του Σικελιανού. 

Το πολιτιστικό τριήμερο, που αναπτύχθηκε στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, στο θέατρο Φρύνιχος και σε άλλους χώρους, περιελάμβανε: έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Καρκατσέλη – εικαστικές συνθέσεις με θέμα τη μορφή του Ποιητή, υπαίθρια φωτογραφική δράση «Αναζητώντας τον Άγγελο Σικελιανό στο Φως των Δελφών» με τη συνεργασία του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, έκθεση εικαστικών προσεγγίσεων από την ομάδα Penelope’s Web, ημερίδα πανεπιστημιακών και λογίων για τον Ποιητή και στρογγυλή τράπεζα «για την Τέχνη και τον Πολιτισμό σε εποχές κρίσης». Επίσης, δύο συναυλίες και μουσικό διαγωνισμό σύνθεσης, εμπνευσμένης από την ποίηση του Σικελιανού, καθώς και παρουσίαση δύο μονολόγων: «Ιερός Πανικός» της Εύας Πάλμερ, από την Ευρύκλεια Σωφρονιάδου και ο θεατρικός «Γλαύκος» (σε πρεμιέρα), του Μάνου Λαμπράκη από τη Ρούλα Πατεράκη.

Οι «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομίας» συνεχίζονται στις 17-19 Ιουνίου στη Συκιά Κορινθίας, με συζητήσεις, μουσικές και άλλες πρωτότυπες εκδηλώσεις στη βίλα Άγγελου Σικελιανού, στο ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης και στον χώρο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Συκιάς-Ξυλοκάστρου.

Δείτε το πρόγραμμα στον ιστότοπο των εκδηλώσεων: https://delphicheritage.eu 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Live Vidcast με τον Αντ. Τσακνάκη: «Αν ήξερες πώς μια ελληνική ασφαλιστική ιδέα ταξιδεύει από χώρα σε χώρα»

Συζήτηση του Country Lead, Anytime by Interamerican Romania, με τον Διευθυντή Σύνταξης του «IW» Λ. Ρόδη, στο πλαίσιο του 19th Insurance Conference – #inco26

Οι «Resilience Stories» της Interamerican δείχνουν τι σημαίνει ανθεκτικότητα στην πράξη

Αναδεικνύοντας τη σημασία της προσαρμοστικότητας και της ετοιμότητας απέναντι στις προκλήσεις ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου κόσμου – Δείτε το 1ο επεισόδιο

Interamerican: Δημιουργώντας μακροπρόθεσμη αξία με οδηγό τη βιωσιμότητα

Μια χρονιά ουσιαστικής προόδου στην ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG στις δραστηριότητές του καταγράφει ο Όμιλος στη 14η «Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Θάνος Κουλουτμπάνης, ο ωφελημένος από το deal της εισηγμένης Dotsoft

Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον και στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, όπου η Infotrust έχει δώσει δείγματα ενεργητικής στρατηγικής ανάπτυξης

Οι «Resilience Stories» της Interamerican δείχνουν τι σημαίνει ανθεκτικότητα στην πράξη

Αναδεικνύοντας τη σημασία της προσαρμοστικότητας και της ετοιμότητας απέναντι στις προκλήσεις ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου κόσμου – Δείτε το 1ο επεισόδιο

Η NUVIA στήριξε τη δράση καθαρισμού της KARABINIS MEDICAL στον Δήμο Παιανίας

Σπ. Πετρόπουλος: «Στη NUVIA πιστεύουμε ότι η εταιρική υπευθυνότητα αποκτά πραγματική αξία όταν μετατρέπεται σε πράξη»

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Χορηγός της συμμετοχής «Flandy»-Στεφανή στο 70ό Ράλλυ Ακρόπολις 2026!

Όπως επισήμανε ο CEO Ν. Μακρόπουλος, η εταιρεία στηρίζει ενεργά δράσεις που προάγουν το πνεύμα της προσπάθειας, των υψηλών επιδόσεων και της αριστείας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Π. Λελεδάκης: «AI Revolution & Insurance Market – Season 2»

Exclusive Closing Keynote από τον Founder & CEO του IFAAcademy στο 19th Insurance Conference – #inco26

Live Vidcast με τον Αντ. Τσακνάκη: «Αν ήξερες πώς μια ελληνική ασφαλιστική ιδέα ταξιδεύει από χώρα σε χώρα»

Συζήτηση του Country Lead, Anytime by Interamerican Romania, με τον Διευθυντή Σύνταξης του «IW» Λ. Ρόδη, στο πλαίσιο του 19th Insurance Conference – #inco26

Διάκριση για τη Mega Brokers από την Apeiron Insurance Project

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Αντανακλά τη δουλειά, τη συνέπεια και την αφοσίωση του δικτύου συνεργατών και των ανθρώπων μας»

Technology, Automation & the New Insurance Ecosystem

Όσα συζητήθηκαν στο Panel IV του 19th Insurance Conference – #inco26

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)