Ασφάλιση υγείας: πρόσθετα προνόμια, περισσότερη σιγουριά

*Γράφει η κα Θάλεια Αγγελίδη, Head of Marketing and Communications, MetLife Greece

Η πανδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο έχει φέρει στο προσκήνιο τα θέματα της υγείας, όχι μόνο στο δημόσιο διάλογο, αλλά και στο πλαίσιο της οικογένειας. Είναι αλήθεια ότι πολλοί από εμάς, όλο αυτό το διάστημα σκεφτήκαμε, αναρωτηθήκαμε, προβληματιστήκαμε για τη δυνατότητά μας να διαχειριστούμε κάποιο μικρό ή μεγάλο πρόβλημα υγείας: αν, για παράδειγμα μπορούμε να καλύψουμε το κόστος μιας νοσηλείας, χωρίς να χρειαστεί να διαθέσουμε όλες τις οικονομίες μας, ή αν μπορούμε να έχουμε άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, τη στιγμή που εμείς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς μας θα τις χρειαστεί.

Οι ανησυχίες αυτές δεν είναι αβάσιμες, καθώς – όπως προκύπτει από μελέτες – οι δαπάνες που πρέπει τα νοικοκυριά να πληρώνουν από την τσέπη τους για υγειονομική περίθαλψη, μπορεί να είναι ιδιαίτερα υψηλές, ακόμη και καταστροφικές για τα οικονομικά της οικογένειας. Είναι, επίσης, αλήθεια ότι, ειδικά σε περιόδους υψηλού φόρτου για τις δημόσιες δομές υγείας, η πρόσβαση σε κάποιες υπηρεσίες, π.χ. διαγνωστικές εξετάσεις, τακτικός έλεγχος για την παρακολούθηση μιας πάθησης ή η φροντίδα ενός απλού τραύματος, δυσχεραίνεται.

Τη λύση μπορεί να δώσει η ιδιωτική ασφάλιση η οποία, συμπληρώνοντας τη δημόσια ασφάλιση, μας παρέχει τη σιγουριά που θα θέλαμε, για κάθε ενδεχόμενο. Μας επιτρέπει να νιώθουμε ήσυχοι, ότι σε περίπτωση νοσηλείας θα έχουμε πρόσβαση σε υπηρεσίες ιδιωτικών νοσοκομείων, με μικρότερο ή ακόμη και με μηδενικό κόστος. Μπορούμε επίσης, ανάλογα με το πρόγραμμα, να έχουμε πρόσθετη οικονομική υποστήριξη, με τη μορφή επιδόματος, για την κάλυψη δαπανών πέραν της νοσηλείας.

Υπάρχει, όμως, και ένα πολύ σημαντικό όφελος που μπορούμε να εξασφαλίσουμε για την οικογένειά μας, επιλέγοντας ένα καλό πρόγραμμα υγείας. Αυτό αφορά την προνομιακή πρόσβαση σε ένα ευρύτερο φάσμα υπηρεσιών υγείας, όπως είναι οι επισκέψεις σε γιατρούς, οι διαγνωστικές εξετάσεις κ.ά. Μέσω της παροχής αυτής, μπορούμε να γνωρίζουμε ότι όποια στιγμή κι αν χρειαστεί, όπου κι αν βρισκόμαστε, όποιο κι αν είναι το πρόβλημα που μας απασχολεί, θα έχουμε την επιλογή της κατάλληλης φροντίδας, σε προνομιακές τιμές ή ακόμα και δωρεάν για ορισμένες υπηρεσίες.

Αυτή τη λύση προσφέρουν τα προγράμματα υγείας της MetLife, τα οποία πέρα από τις νοσοκομειακές ή επιδοματικές καλύψεις, εξασφαλίζουν χωρίς κανένα επιπλέον κόστος πρόσβαση σε μοναδικά προνόμια και δωρεάν παροχές που αναβαθμίζονται συνεχώς, στο πλαίσιο του Advanced Benefit Club: ενός δυναμικού δικτύου το οποίο περιλαμβάνει νοσοκομεία στην Αττική και την περιφέρεια, διαγνωστικά κέντρα στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και πάνω από 2.000 ιατρούς σε όλη την επικράτεια.

 

Τα προνόμια περιλαμβάνουν δωρεάν ιατρικές επισκέψεις σε συνεργαζόμενα νοσοκομεία, δωρεάν ιατρικές επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού, απευθείας πληρωμή σε επιλεγμένα νοσοκομεία, σε περίπτωση νοσηλείας, έκπτωση στη συμμετοχή στο κόστος νοσηλείας, ειδικές προσυμφωνημένες τιμές για πακέτα check-up και διαγνωστικές εξετάσεις σε συνεργαζόμενα νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα, καθώς και για ιατρικές επισκέψεις στο συνεργαζόμενο δίκτυο ιατρών.

Μάλιστα, τα μέλη του ABC μπορούν να έχουν άμεση εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ώρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο, με ένα απλό τηλεφώνημα στο 800 800 99 99 από σταθερό χωρίς χρέωση, ή στο 210 6127722 από κινητό. Οποιαδήποτε στιγμή κι αν προκύψει ανάγκη,  ακόμη κι αν βρισκόμαστε σε διακοπές μακριά από τον τόπο κατοικίας μας, ένα τηλεφώνημα μπορεί να δώσει τη λύση, εξασφαλίζοντας πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Η φροντίδα της υγείας της δικής μας και των αγαπημένων μας προσώπων, είναι βασική έγνοια για όλους. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να εξετάσουμε τις λύσεις που προσφέρει η ιδιωτική ασφάλιση, αλλά και να επιλέξουμε έξυπνα το πρόγραμμα μας, ώστε να εξασφαλίσουμε πρόσθετα προνόμια πέρα και πάνω από τις καλύψεις για τις οποίες πληρώνουμε.  Έτσι, μπορούμε να μειώσουμε την ανασφάλεια και το άγχος μας απέναντι στο απρόβλεπτο, γνωρίζοντας ότι έχουμε «θωρακίσει» κατάλληλα την οικογένεια και τα οικονομικά μας.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*