back to top
17.4 C
Athens
Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2026

J. Castellón: Insurtech και ανάγκη νέων προϊόντων ασφάλισης

Στο 14ο Insurance Conference 2021 παρέθεσε ομιλία-παρουσίαση ο κ. Julio Castellón, SVP Regional Head Partnerships – LATAM, Cover Genius, με τίτλο: “The future of distribution: embedded insurance”.

Ο κ. Castellón από την άλλη άκρη του Ατλαντικού που φιλοξενήθηκε στο Inco21, αναφέρθηκε στην σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στις καταναλωτικές συνήθειες και την ανάγκη δημιουργίας νέων προϊόντων ασφάλισης. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις νέες ανάγκες που δημιουργούν οι νέες συνήθειες των καταναλωτών στον τομέα του insurtech.

Σύμφωνα με τον κ. Castellón, η ανάπτυξη του Internet και η ευρεία προσβασιμότητα των πολιτών στο Διαδίκτυο δημιούργησε μεγάλες αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών προϊόντων. 

- Advertisement -

Ειδικά τις δύο τελευταίες δεκαετίες, σημειώθηκε μια τεράστια ανάπτυξη στον κλάδο του e-commerce, ο οποίος εν καιρώ “συμπαρέσυρε” και τον κλάδο της ασφάλισης. 

“Οι καταναλωτές αναζητούν μέσα από μεγάλες πλατφόρμες που εμπιστεύονται, ασφάλεια και ευκολία. Καθώς περιηγούνται σε μεγάλες ιστοσελίδες, έχουν την ανάγκη να βρουν “προστατευμένα” προϊόντα και αντίστοιχα έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν και να αξιολογήσουν πλήθος ασφαλιστικών προϊόντων μέσω Ίντερνετ. 

- Advertisement -

Αντίστοιχα, πρόσθεσε, οι μεγάλες e-commerce εταιρείες επιδιώκουν να παρέχουν στους πελάτες τους τη μεγαλύτερη, ήτοι, ασφάλεια κατά την περιήγησή τους.

 

 

Μεταξύ άλλων παρέθεσε τις αλλαγές που έχουν συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν στον κλάδο της ασφάλισης και τα κανάλια διανομής. Παραδοσιακά, οι ασφαλιστές επέλεγαν να πωλούν απευθείας συμβόλαια στους πελάτες. Πλέον, τα κανάλια διανομής διαρκώς πληθαίνουν και σε αυτό καταλυτικό ρόλο διαδραματίζει το Διαδίκτυο. 

“Σε πολλές περιοχές δραστηριοποίησής μας και ειδικά στην Λατινική Αμερική, αφουγκραζόμαστε την ανάγκη των καταναλωτών να επικοινωνούν με τις εταιρείες με τη χρήση της τεχνολογίας, και να αλληλεπιδρούν μαζί τους με ασφάλεια… Αυτός είναι και ο λόγος που εταιρείες- κολοσσοί όπως η Amazon, η Skyscanner και πολλοί άλλοι retailers περιλαμβάνουν στην διαδικασία πώλησης των προϊόντων τους πολιτικές ασφάλισης”.

Δείτε όλη την παρουσίαση:

[Julio] Insurtech Forum- Cover Genius 2021 Presentation – Greece

Σχετικές δημοσιεύσεις

Σχέσεις ασφαλιστικών – ασφαλισμένων: Ο ρόλος της ΔΕΙΑ και του Συνηγόρου του Καταναλωτή

Την Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης έχουν επικαλεστεί αμέτρητες φορές οι ασφαλιστές όταν ισχυρίζονται ότι ορισμένες ενέργειες

Συζητήσεις για νέα ασφαλιστικό σχήματα υπό την καθοδήγηση του Πούτιν

Την ίδρυση νέου μηχανισμού ασφάλισης πρότεινε , ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην 18ο Σύνοδο των BRICS στο Νέο Δελχί που στόχο

Καλοκαίρι με… απρόοπτα: Η ασφάλιση στο επίκεντρο της καλοκαιρινής καθημερινότητας

Η καλοκαιρινή καμπάνια του Insurancemarket υπενθυμίζει ότι απρόβλεπτα περιστατικά μπορεί να προκύψουν ακόμη και στις πιο ανέμελες στιγμές

Ποιες αποζημιώσεις και ενισχύσεις θα λάβουν οι πυρόπληκτοι

Την ανάγκη άμεσης στήριξης των πολιτών που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές υπογράμμισε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ταξίδι στη Μαδρίτη για την Career Sales Force της Eurolife FFH

Για τη Eurolife FFH αξία έχει να αναγνωρίζει και να επιβραβεύει τους ανθρώπους που συμβάλλουν καθημερινά στην ανάπτυξή της.

Επίτιμη πρόεδρος της ΕΕΑΕ η Δήμητρα Λύχρου – Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση για το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Η προσέλευση των επαγγελματιών επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης για τις εξελίξεις...

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Επένδυση άνω των €7 εκατ. για την ανανέωση και επέκταση του στόλου Οδικής Βοήθειας

Σε μια σημαντική επένδυση για την ανανέωση και την περαιτέρω ενίσχυση του στόλου Οδικής Βοήθειας προχωρά η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2026: Ψηφίστε τις καλύτερες εταιρίες για το 2026!

Η λαμπερή τελετή #hraw26, θα διεξαχθεί στις 5 Φεβρουαρίου του 2027 με φυσική παρουσία στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΕΑΕ άνοιξε τον διάλογο για τον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή της επόμενης ημέρας

Με ισχυρή συμμετοχή του κλάδου, θεσμικές και ευρωπαϊκές παρεμβάσεις και ένα σαφές μήνυμα: γνώση, εμπιστοσύνη, συνεργασία και ανθρώπινη συμβουλή αποτελούν τη βάση για μια πιο ανθεκτική κοινωνία.

Ετήσιο Συνέδριο του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας

Tην Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2026, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί το Ετήσιο Συνέδριο του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας

Ταξίδι στη Μαδρίτη για την Career Sales Force της Eurolife FFH

Για τη Eurolife FFH αξία έχει να αναγνωρίζει και να επιβραβεύει τους ανθρώπους που συμβάλλουν καθημερινά στην ανάπτυξή της.

Νέα συνεργασία του incharge με την Ayvens

Η Ayvens, παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις βιώσιμης κινητικότητας, προχωρά σε στρατηγική συνεργασία με το incharge, μέλος του ομίλου Motor Oil

Επίτιμη πρόεδρος της ΕΕΑΕ η Δήμητρα Λύχρου – Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση για το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Η προσέλευση των επαγγελματιών επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης για τις εξελίξεις...