back to top
27 C
Athens
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026

HSBC: Οι βιώσιμες επενδύσεις στο επίκεντρο

Διεθνείς αναλυτές της HSBC, της Schroders και της BlackRock μοιράστηκαν τις απόψεις τους με περισσότερους από 200 Premier πελάτες της HSBC για το θέμα των βιώσιμων επενδύσεων, το οποίο συγκεντρώνει ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους επενδυτές. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 9 Ιουνίου αποτελεί μέρος της δέσμευσης της HSBC να κρατά ενήμερους τους πελάτες της για τις τάσεις στις διεθνείς αγορές.

Ο Jan-Marc Fergg, Global Head Wealth Products, ESG & Mutual Funds, της HSBC Group Management Services σχολίασε: «Η οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου κόσμου και η αύξηση της περιουσίας των πελατών συμβαδίζουν μακροπρόθεσμα με διαγενεακό ορίζοντα. Φιλοδοξούμε να ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας ώστε να κάνουν μια αλλαγή με θετικό πρόσημο για τον πλανήτη όσο αυξάνουν την περιουσία τους».

- Advertisement -

«Έφτασε η στιγμή που οι επενδυτές θα πρέπει να αναμένουν κάτι περισσότερο από την απόδοση των επενδύσεών τους, καθώς όλα τα κέρδη δεν δημιουργούνται με τον ίδιο τρόπο. Οι δραστηριότητες μιας επιχείρησης ενέχουν κινδύνους και επιπτώσεις για την κοινωνία, που ενδέχεται να μην αντανακλώνται στα οικονομικά αποτελέσματά της», τόνισε ο Δημήτρης Μπατζής Sales Manager – CEE & Mediterranean της Schroders. «Το να εντοπίσει κανείς αυτούς τους κινδύνους θα είναι υψίστης σημασίας για κάθε επενδυτικό χαρτοφυλάκιο στο μέλλον», υπογράμμισε ο Δ. Μπατζής.

Ο Fred Wood, Director της ομάδας Natural Resources και Product Strategist BGF Sustainable Energy, BlackRock σχολίασε «Η κλιματική αλλαγή δεν μπήκε σε αναμονή τον περασμένο χρόνο και παραμένει μια παγκόσμια πρόκληση ενώ η πανδημία αποτελεί μια ακόμα υπενθύμιση για το πόσο ευάλωτοι είμαστε. Βλέπουμε σημαντικά σημεία καμπής να δημιουργούν μια συναρπαστική συγκυρία καθώς ο κόσμος μεταβαίνει σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών. Έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο εντυπωσιακής πολιτικής υποστήριξης για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, το οποίο επιταχύνεται από τη δυναμική του κόστους και την τεχνολογική πρόοδο.»

- Advertisement -

«Κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και επενδυτές εστιάζουν ολοένα και περισσότερο στη βιωσιμότητα και οι τράπεζες μπορούν να διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο στη μετατροπή αυτών των τάσεων σε έναν οδικό χάρτη προς την πράσινη οικονομία. Η HSBC είναι εδώ για να βοηθήσει τους εταιρικούς πελάτες να επιτύχουν τους στόχους βιωσιμότητας που έχουν θέσει αλλά και τους ιδιώτες πελάτες να χτίσουν ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο ανθεκτικό στην κλιματική αλλαγή», τόνισε ο Στέλιος Πιρπινιάς Επικεφαλής Wealth and Personal Banking της HSBC στην Ελλάδα. «Προβλέψαμε αυτή την ανερχόμενη τάση νωρίς και ήδη από το 2015 ξεκινήσαμε να προσφέρουμε το πρώτο επενδυτικό προϊόν με έμφαση στην εναλλακτική και βιώσιμη ενέργεια. Από τότε διευρύναμε σημαντικά τη γκάμα των διαθέσιμων προϊόντων βιώσιμων επενδύσεων. Είναι αξιοσημείωτο το ενδιαφέρον των πελατών μας για αυτή την κατηγορία προϊόντων καθώς από το τέλος του 2019 μέχρι σήμερα έχουν αυξηθεί κατά 400% τα υπό διαχείριση κεφάλαια ιδιωτών πελατών μας σε βιώσιμες επενδύσεις. Γι’ αυτό και αφιερώσαμε τη συγκεκριμένη εκδήλωση στο θέμα των βιώσιμων επενδύσεων, τηρώντας τη δέσμευσή μας να κρατούμε τους πελάτες μας ενήμερους για τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές», τόνισε ο κ. Στέλιος Πιρπινιάς.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Cyber-Crash στη Wall Street: Χάκερ «χτυπούν» κολοσσούς των hedge funds – Ποιοι βρέθηκαν στο στόχαστρο

Για να παρακάμψουν τα αυστηρά συστήματα ασφαλείας, οι δράστες χρησιμοποίησαν τη μέθοδο του «voice phishing»

DOTSOFT ΑΕ: Στρατηγική επένδυση για επιτάχυνση ανάπτυξης και διεθνούς παρουσίας

Τι σηματοδοτεί η απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής από το επενδυτικό κεφάλαιο Diorama Investments II RAIF

Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας: Διευρύνει τη συνεργασία της με την Αναπτυξιακή Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η νέα χρηματοδότηση αφορά πολύ μικρές επιχειρήσεις και φορείς της κοινωνικής οικονομίας, ιδίως σε υποεξυπηρετούμενες αγροτικές περιοχές

Το Υπερταμείο μετονομάζεται σε Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο

Η μετονομασία σηματοδοτεί μια ουσιαστική αλλαγή αποστολής και στρατηγικού προσανατολισμού

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Χαμηλότερη η τιμολόγηση των ομολογιών της Εθνικής Ασφαλιστικής, πάνω από 600 εκατ. οι εντολές

Υπερκάλυψη συναλλαγής x 3, θεσμικοί επενδυτές κυρίως από Γαλλία, Βρετανία, την 9η Σεπτεμβρίου στο Euro MTF Market

Τι πρέπει να κάνετε αν βρείτε μια ξένη τραπεζική κάρτα

Mη δημοσιεύετε φωτογραφίες της κάρτας ή τα στοιχεία της σε ομαδικές συνομιλίες ή στα ΜΚΔ, συμβουλεύει μεταξύ άλλων η Kaspersky

Το 1o Πανελλαδικό Συμπόσιο Καφέ έρχεται την 1η Οκτωβρίου

Με τίτλο «Διαμορφώνοντας το μέλλον του καφέ – Έμπνευση, Ανθεκτικότητα, Εξέλιξη», στο Divani Caravel και στην πλατφόρμα LiveOn Events+

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Την Κυριακή το μεσημέρι τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΕΑ στην 90ή ΔΕΘ

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων και της επιχειρηματικής κοινότητας

Παράταση προθεσμίας εγγραφής στο πρόγραμμα «EIAS Certified Specialist in Group Insurance and Corporate Risk Underwriting»

Δυνατότητα εγγραφής έως Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 14:00 αλλά και έκπτωσης μέσω εγγραφής στην EIAS Alumni Society

Στην κορυφή της ψηφιακής καινοτομίας η Anytime Romania – Το βραβείο παρέλαβε ο Αντώνης Τσακνάκης

Μια στιγμή που επιβεβαιώνει τη θέση της Anytime στη νέα γενιά των ψηφιακών ασφαλιστικών μοντέλων

Χαμηλότερη η τιμολόγηση των ομολογιών της Εθνικής Ασφαλιστικής, πάνω από 600 εκατ. οι εντολές

Υπερκάλυψη συναλλαγής x 3, θεσμικοί επενδυτές κυρίως από Γαλλία, Βρετανία, την 9η Σεπτεμβρίου στο Euro MTF Market