back to top
28.7 C
Athens
Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026

HSBC: Οι βιώσιμες επενδύσεις στο επίκεντρο

Διεθνείς αναλυτές της HSBC, της Schroders και της BlackRock μοιράστηκαν τις απόψεις τους με περισσότερους από 200 Premier πελάτες της HSBC για το θέμα των βιώσιμων επενδύσεων, το οποίο συγκεντρώνει ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους επενδυτές. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 9 Ιουνίου αποτελεί μέρος της δέσμευσης της HSBC να κρατά ενήμερους τους πελάτες της για τις τάσεις στις διεθνείς αγορές.

Ο Jan-Marc Fergg, Global Head Wealth Products, ESG & Mutual Funds, της HSBC Group Management Services σχολίασε: «Η οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου κόσμου και η αύξηση της περιουσίας των πελατών συμβαδίζουν μακροπρόθεσμα με διαγενεακό ορίζοντα. Φιλοδοξούμε να ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας ώστε να κάνουν μια αλλαγή με θετικό πρόσημο για τον πλανήτη όσο αυξάνουν την περιουσία τους».

- Advertisement -

«Έφτασε η στιγμή που οι επενδυτές θα πρέπει να αναμένουν κάτι περισσότερο από την απόδοση των επενδύσεών τους, καθώς όλα τα κέρδη δεν δημιουργούνται με τον ίδιο τρόπο. Οι δραστηριότητες μιας επιχείρησης ενέχουν κινδύνους και επιπτώσεις για την κοινωνία, που ενδέχεται να μην αντανακλώνται στα οικονομικά αποτελέσματά της», τόνισε ο Δημήτρης Μπατζής Sales Manager – CEE & Mediterranean της Schroders. «Το να εντοπίσει κανείς αυτούς τους κινδύνους θα είναι υψίστης σημασίας για κάθε επενδυτικό χαρτοφυλάκιο στο μέλλον», υπογράμμισε ο Δ. Μπατζής.

Ο Fred Wood, Director της ομάδας Natural Resources και Product Strategist BGF Sustainable Energy, BlackRock σχολίασε «Η κλιματική αλλαγή δεν μπήκε σε αναμονή τον περασμένο χρόνο και παραμένει μια παγκόσμια πρόκληση ενώ η πανδημία αποτελεί μια ακόμα υπενθύμιση για το πόσο ευάλωτοι είμαστε. Βλέπουμε σημαντικά σημεία καμπής να δημιουργούν μια συναρπαστική συγκυρία καθώς ο κόσμος μεταβαίνει σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών. Έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο εντυπωσιακής πολιτικής υποστήριξης για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, το οποίο επιταχύνεται από τη δυναμική του κόστους και την τεχνολογική πρόοδο.»

- Advertisement -

«Κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και επενδυτές εστιάζουν ολοένα και περισσότερο στη βιωσιμότητα και οι τράπεζες μπορούν να διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο στη μετατροπή αυτών των τάσεων σε έναν οδικό χάρτη προς την πράσινη οικονομία. Η HSBC είναι εδώ για να βοηθήσει τους εταιρικούς πελάτες να επιτύχουν τους στόχους βιωσιμότητας που έχουν θέσει αλλά και τους ιδιώτες πελάτες να χτίσουν ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο ανθεκτικό στην κλιματική αλλαγή», τόνισε ο Στέλιος Πιρπινιάς Επικεφαλής Wealth and Personal Banking της HSBC στην Ελλάδα. «Προβλέψαμε αυτή την ανερχόμενη τάση νωρίς και ήδη από το 2015 ξεκινήσαμε να προσφέρουμε το πρώτο επενδυτικό προϊόν με έμφαση στην εναλλακτική και βιώσιμη ενέργεια. Από τότε διευρύναμε σημαντικά τη γκάμα των διαθέσιμων προϊόντων βιώσιμων επενδύσεων. Είναι αξιοσημείωτο το ενδιαφέρον των πελατών μας για αυτή την κατηγορία προϊόντων καθώς από το τέλος του 2019 μέχρι σήμερα έχουν αυξηθεί κατά 400% τα υπό διαχείριση κεφάλαια ιδιωτών πελατών μας σε βιώσιμες επενδύσεις. Γι’ αυτό και αφιερώσαμε τη συγκεκριμένη εκδήλωση στο θέμα των βιώσιμων επενδύσεων, τηρώντας τη δέσμευσή μας να κρατούμε τους πελάτες μας ενήμερους για τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές», τόνισε ο κ. Στέλιος Πιρπινιάς.

Σχετικές δημοσιεύσεις

DOTSOFT ΑΕ: Στρατηγική επένδυση για επιτάχυνση ανάπτυξης και διεθνούς παρουσίας

Τι σηματοδοτεί η απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής από το επενδυτικό κεφάλαιο Diorama Investments II RAIF

Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας: Διευρύνει τη συνεργασία της με την Αναπτυξιακή Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η νέα χρηματοδότηση αφορά πολύ μικρές επιχειρήσεις και φορείς της κοινωνικής οικονομίας, ιδίως σε υποεξυπηρετούμενες αγροτικές περιοχές

Το Υπερταμείο μετονομάζεται σε Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο

Η μετονομασία σηματοδοτεί μια ουσιαστική αλλαγή αποστολής και στρατηγικού προσανατολισμού

Δ. Μπατζής: Private Equity, the missing piece in your portfolio

Ομιλία του Head of Southern CEE Countries, Schroders, στο 7ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης – #ocin26

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ψηφιακό σαφάρι της ΑΑΔΕ για τα ανασφάλιστα οχήματα – Πάνω από 87.000 παραβάσεις στον τελευταίο έλεγχο

Ο εντοπισμός γίνεται πλέον αυτοματοποιημένα, μέσω διασύνδεσης των ΒΔ της ΑΑΔΕ, του Υπουργείου Μεταφορών, της ΕΛΑΣ και των ασφαλιστικών εταιρειών

40 Χρόνια Ένωσης Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος: Η ασφαλιστική αγορά συναντά την ιστορία της στις 16 Ιουλίου

Η μεγάλη επετειακή εκδήλωση πλησιάζει.  Σαράντα χρόνια ιστορίας, προσφοράς και ενεργού παρουσίας στην εξέλιξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

OroraTech: Η πρώτη διαστημική εικόνα από την Ελλάδα για την άμεση ανίχνευση πυρκαγιών

Το Ελληνικό Σύστημα Πυρόσβεσης αναπτύσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης της ανθεκτικότητας έναντι των δασικών πυρκαγιών, μέσω διαστημικών τεχνολογιών

Τι θα διαβάσετε στο νέο τεύχος του Insurance World

Το τεύχος Μαΐου-Ιουνίου 2026 κυκλοφορεί με κεντρικό θέμα τη συνέντευξη του Νίκου Βαγιάννη, CEO της Export Credit Greece

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Τι ξεκαθαρίζει η Τράπεζα Πειραιώς για το θέμα του ΙΑΣΩ;

Mε έκτακτη ανακοίνωση, σε σχέση με δημοσίευμα που αναφέρει ότι "έκλεισε deal Τράπεζας Πειραιώς - ΙΑΣΩ"...

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 8: «αν ήξερες!» ότι η ασφάλεια υγείας δεν είναι απλώς ένα χαρτί στο συρτάρι…

Αν ήξερες ότι η διαφορά ανάμεσα σε «καλύπτομαι» και «νομίζω ότι καλύπτομαι» μπορεί να κοστίζει χιλιάδες ευρώ…

Το φαρμακείο των διακοπών: Τι δεν πρέπει να λείπει από τις καλοκαιρινές αποδράσεις

Η σωστή προετοιμασία πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές δεν περιορίζεται στην οργάνωση των αποσκευών και των εισιτηρίων.

Allianz Greece: Οι καθημερινές αγορές γίνονται «έκπτωση» στα ασφάλιστρα

Σε ένα μοντέλο επιβράβευσης που συνδέει την καθημερινή κατανάλωση με την ασφαλιστική κάλυψη επενδύει η Allianz Greece, μέσω της κάρτας «Ασφαλιστικός Γονέας»

Η Groupama Ασφαλιστική επέστρεψε σε θετικό προ φόρων αποτέλεσμα το 2025

Επιστρέφοντας σε θετικό προ φόρων αποτέλεσμα και καταγράφοντας σημαντική ανάπτυξη, η Groupama Ασφαλιστική ολοκλήρωσε το 2025 με περαιτέρω ενίσχυση