e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία αυτόματης λήξης ασφάλισης μελών νομικών προσώπων

Tην ηλεκτρονική υπηρεσία «λήξη ασφάλισης μη μισθωτών» επεκτείνει ο e-ΕΦΚΑ, και στους μη μισθωτούς ασφαλισμένους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους (τ. ΟΑΕΕ και τ. ΤΣΜΕΔΕ) οι οποίοι συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα (ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ, ΑΕ) με την ιδιότητα του εταίρου ή διαχειριστή ή μέλους ΔΣ και επιθυμούν να υποβάλουν αίτημα διακοπής της ασφάλισής τους στον e-ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, ο e-ΕΦΚΑ ενημερώνεται, μέσω διαλειτουργικότητας, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την παύση των ασφαλιστέων δραστηριοτήτων και αυτοματοποιημένα διακόπτονται η ασφάλιση και η εισφοροδότηση στην εφαρμογή «Έσοδα-Ασφάλιση Μη Μισθωτών».

Με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, καταργούνται μετακινήσεις από και προς τα τοπικά υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ, εξοικονομούνται εργατοώρες και όλη η απαιτούμενη πληροφορία μεταφέρεται αυτόματα μεταξύ ΑΑΔΕ και e-ΕΦΚΑ.

Για την πρόσβαση στην υπηρεσία, o χρήστης εισέρχεται είτε μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr και ακολουθεί τη διαδρομή: Αρχική-> Εργασία και ασφάλιση-> Ασφάλιση-> Λήξη ασφάλισης μη μισθωτών (e-ΕΦΚΑ) είτε μέσω του διαδικτυακού τόπου του e-ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr και ακολουθεί τη διαδρομή: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για Ελεύθερους Επαγγελματίες/Αυτοαπασχολούμενους->«Λήξη Ασφάλισης Μη Μισθωτών».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*