Μνημόνιο συνεργασίας για την Ψυχική Υγεία

Με μνημόνιο συνεργασίας και κατανόησης (Memorandum of Understanding – MoU) επιστέγασαν την συνεργασία τους για θέματα κοινού ενδιαφέροντος στον τομέα της ψυχικής υγείας το υπουργείο Υγείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

Το μνημόνιο υπέγραψαν σήμερα στο υπουργείο Υγείας η υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας Ζωή Ράπτη, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Γιώργος Κώτσηρας και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για θέματα αντεγκληματικής πολιτικής Ελευθέριος Οικονόμου.

Η διυπουργική συνεργασία έγκειται στη διαχείριση της ακούσιας νοσηλείας ασθενών, με στόχο να διατηρείται υψηλός ο δείκτης καλής παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας στους πολίτες.

Επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι η επεξεργασία του σχετικού νομοθετικού πλαισίου για τη δημιουργία μηχανισμού για την ορθή μεταφορά και διαχείριση των περιστατικών ακούσιας νοσηλείας  καθώς και για την περαιτέρω θωράκιση και διασφάλιση του απόλυτου σεβασμού των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών κατά τη διαδικασία της ακούσιας νοσηλείας όπως αυτά αποτυπώνονται σε υπερεθνικές και εθνικές πηγές δικαίου.

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*