Συνάντηση Χατζηδάκη – Πιερρακάκη: Στο επίκεντρο η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Σήμερα Δευτέρα 7 Ιουνίου και ώρα 12.00 ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης θα έχουν συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας με αντικείμενο την υλοποίηση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.

Η θέσπιση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας αποτελεί σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας ένα «πρωτοποριακό εργαλείο ελέγχου της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας». Οι σχετικές διατάξεις για την ψηφιακή κάρτα εμπεριέχονται στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή.

«Η Ελλάδα ακολουθεί τις πολιτικές των πιο προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Συνδυάζουμε την προώθηση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας με την προστασία των εργαζομένων» ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε:

«Προτάσσουμε το βασικό ζήτημα της αγοράς εργασίας που είναι η μαύρη και υποδηλωμένη εργασία και το αντιμετωπίζουμε με την ψηφιακή κάρτα εργασίας και με τη νέα, Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή της Επιθεώρησης Εργασίας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*