back to top
22.7 C
Athens
Τρίτη 26 Μαΐου 2026

John Croker, CROMAR: Μονόδρομος τα μεγαλύτερα σχήματα στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Σε άλλη μια σημαντική κίνηση με την οποία δίνει “ψήφο εμπιστοσύνης” στις προοπτικές της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης προχώρησε η CROMAR. Η εταιρεία με διαχειριστή τον John Croker και εμπειρία δεκαετιών σε Ελλάδα και Αγγλία εξαγόρασε το χαρτοφυλάκιο της ΚΟΥΤΙΝΑΣ Α.Ε, μεγεθύνοντας το αποτύπωμα της στην αγορά.

Οι στρατηγικές συνεργασίες και η συγκέντρωση δυνάμεων αναμένεται να παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το επόμενο διάστημα, όπως έχουν αναφέρει στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. Αυτό είναι και το πνεύμα που αφουγκράζεται ο ίδιος ο J. Croker, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

- Advertisement -

Η CROMAR συνεχίζει να επενδύει στρατηγικά στον τομέα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, έναν τομέα με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και κερδοφορίας και στον οποίο η δημιουργία μεγαλύτερων σχημάτων μέσω στρατηγικών συνεργασιών και εξαγορών είναι μονόδρομος“, τονίζει.

Επιλέξαμε να συνεργαστούμε με την ΚΟΥΤΙΝΑΣ ΑΕ, εταιρία με όνομα και εξειδικευμένη γνώση στο χώρο του Insurance & Risk Management και προσωπικά με τον κ. Γιώργο Κουτίνα, καταξιωμένο στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς o οποίος θα μας βοηθήσει με την σωρευμένη εμπειρία και εξειδικευμένη τεχνογνωσία του.  Είναι βέβαιο πως στο πλαίσιο της τρέχουσας συγκυρίας, η συγκεκριμένη συνεργασία στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον που διαμορφώνεται, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της CROMAR αλλά και ευρύτερα της ασφαλιστικής αγοράς”.

- Advertisement -

Ήταν τον περασμένο Νοέμβριο όταν η CROMAR απέκτησε μερίδιο στο μετοχικό κεφάλαιο της Infotrust, ένα από τα μεγάλα ασφαλιστικά πρακτορεία της Θεσσαλονίκης επενδύοντας στις δυνατότητες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Πληροφορίες του IW αναφέρουν πως και άλλες συμφωνίες κυοφορούνται για το επόμενο διάστημα στον τομέα της διαμεσολάβησης, καθώς οι τάσεις συγκέντρωσης – και – σε επίπεδο Coverholders θα παραμείνουν στο προσκήνιο.

Ισχυροποίηση – συνένωση δυνάμεων

Επιγραμματικά, η CROMAR ενισχύει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο της και την θέση στην αγορά με την εταιρεία ΚΟΥΤΙΝΑΣ ΑΕ η οποία προσφέρει λύσεις απευθείας σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις καθώς και σε ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που ενδιαφέρονται για ουσιαστική κάλυψη ειδικών κινδύνων Πελατών τους.

Η ΚΟΥΤΙΝΑΣ ΑΕ εστιάζει κυρίως στις ασφαλίσεις Τεχνικών Έργων, Αστικής Ευθύνης και ειδικών κινδύνων (Drones, Cyber κλπ). Από το 2008 λειτουργεί με επιτυχία ως Εξουσιοδοτημένος Ανταποκριτής Lloyd’s στον εξειδικευμένο κλάδο Ασφάλισης Επαγγελματικής Ευθύνης. Πρόσφατα, ανανέωσε τη Σύμβαση Εξουσιοδότησης (Binding Authority) με το διεθνή Όμιλο AXA XL.

Υπενθυμίζεται πως η CROMAR λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια ως Coverholder (Εξουσιοδοτημένος Ανταποκριτής) ηγετικών Συνδικάτων των Lloyd’s όπως EVEREST και BEAZLEY. Διατηρεί επίσης πολυετή συνεργασία με την TOKIO MARINE EUROPE. Ενώ παρέχει, μεταξύ άλλων, λύσεις στην ασφάλιση περιουσίας, αστικής ευθύνης, marine αλλά και ειδικευμένων τεχνολογικών κινδύνων όπως cyber, intellectual property κλπ.

Σε συνέχεια της συμφωνίας, από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Κουτίνας τονίζει: “Έχοντας κάνει ένα σημαντικό κύκλο επαγγελματικής δραστηριότητας, πάντα με αίσθημα υπευθυνότητας, έπρεπε να διασφαλίσω την ομαλή συνέχεια της ΚΟΥΤΙΝΑΣ ΑΕ προς όφελος τόσο των Πελατών που την εμπιστεύονται όσο και των υπαλλήλων και συνεργατών, που τη στηρίζουν επί σειρά ετών. Προς τούτο, έκρινα ως ιδανικό εταίρο την Εταιρεία CROMAR, η οποία πορεύεται με παρόμοια φιλοσοφία και αρχές σε θέματα παροχής ασφαλιστικών υπηρεσιών και διαθέτει πολλαπλάσια παραγωγική δυναμικότητα σε σχέση με την ΚΟΥΤΙΝΑΣ ΑΕ. Εκτίμησα ιδιαίτερα τα θετικά στοιχεία που διαθέτει όπως: Παραδοσιακές αξίες, ποιότητα και αξιοπιστία,  Συμβάσεις Εξουσιοδότησης με Συνδικάτα των Lloyd’s, νεανικό προσωπικό με υψηλή κατάρτιση, εκτεταμένο Δίκτυο Συνεργατών. Είμαι δε ιδιαίτερα ευχαριστημένος που θα συνεχίσω ως αποκλειστικός Συνεργάτης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της CROMAR, και θα συμβάλλω στην περαιτέρω ανάπτυξή της”

*Ο κ. Κουτίνας θα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της CROMAR και ειδικός σύμβουλος ανάπτυξης εργασιών σε εξειδικευμένους ασφαλιστικούς κλάδους

Βάιος Κρόκος

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Διήμερο webinar ΕΕΑ-ΕΙΑΣ για την επίδραση της ΤΝ στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 2 διαδικτυακές συναντήσεις, 25 και 27 Μαΐου – Δείτε τη θεματολογία και τους εισηγητές, δηλώστε δωρεάν συμμετοχή

Ιδρύεται Σωματείο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στη Χαλκιδική – Ενημερωτική εκδήλωση στις 20 Μαΐου

Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για την ενίσχυση της συλλογικής εκπροσώπησης του κλάδου στην περιοχή, με τη συμμετοχή της ΠΟΑΔ

Στηλιτεύει ο Γ. Χατζηθεοδοσίου την εξαίρεση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από το «Ξεκινώ Επιχειρηματικά»

Για κατάφωρη αδικία σε βάρος επαγγελματιών που ειδικά αυτή την περίοδο δίνουν αγώνα επιβίωσης κάνει λόγο ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Γ. Τοζακίδης: Η ασφαλιστική αγορά, η ηγεσία και η γέφυρα Ελλάδας-Κύπρου

Ο ιδρυτής της Liberty Insurance Agents και Συντονιστής Ασφαλιστικών Πρακτόρων μιλά στο «IWtalks» και στον δημοσιογράφο Λ. Ρόδη

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Τα ερωτήματα της Ύδρας

Τα ποσοστά και οι αριθμοί δεν λένε τίποτα από μόνα τους, η δε είδηση για Ευρώπη-CrediaBank έσκασε σαν βόμβα στα ήσυχα νερά του νησιού

wedo.insure: Τι πρέπει πραγματικά να γνωρίζουμε για τα ηλεκτρικά πατίνια

Κάθε νέα μορφή μετακίνησης φέρνει μαζί της και νέες ευθύνες

Η αξία της πρόληψης στις επιχειρήσεις

Ο Π. Συμπεράς εξηγεί γιατί η έγκαιρη επένδυση στην πρόληψη μέσω της ασφάλισης αποτελεί βασικό στοιχείο μιας ώριμης επιχειρηματικής στρατηγικής

Δ. Μαζαράκης από την Ύδρα: Καμία πρόοδος στην Υγεία

Τι απάντησε ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής σε σχετική ερώτηση του «IW» στην 26η Συνάντηση των (Αντ)ασφαλιστών

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Έκθεση EY: Αυξάνεται η υιοθέτηση της αυτόνομης ΤΝ παρά τις ανησυχίες

Η ασφάλεια παραμένει ο βασικός προβληματισμός – 8 «πρωτοπόρες» αγορές κάνουν γρήγορες κινήσεις

Γεωργιάδης: «Η συνεργασία με το Κέντρο του Ιπποκράτους στο Σικάγο θα σώσει ζωές»

Τη σημασία της συνεργασίας του ελληνικού συστήματος υγείας με το πρότυπο oγκολογικό κέντρο επεσήμανε ο υπουργός Υγείας

Τα ερωτήματα της Ύδρας

Τα ποσοστά και οι αριθμοί δεν λένε τίποτα από μόνα τους, η δε είδηση για Ευρώπη-CrediaBank έσκασε σαν βόμβα στα ήσυχα νερά του νησιού

Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή στο 13th Digital Banking Forum powered by Salesforce

Το #dbfo26 πραγματοποιείται υβριδικά στο Divani Caravel και στην πλατφόρμα LiveOn Events+ στις 26/5, υπό τη διοργάνωση της ethosEvents

Εγκαινιάστηκε το Panormos Business Center με τη Δρ. Σμαρούλα Παντελή

Ένας νέος, σύγχρονος χώρος γνώσης, επικοινωνίας και ανάπτυξης για τον ασφαλιστικό κλάδο – Παρακολουθήστε το webinar