Νέο εργαλείο διαφάνειας για την πανδημία

Από την ερχόμενη εβδομάδα τίθεται σε εφαρμογή ένα νέο εργαλείο διαφάνειας για την πανδημία. Όλοι οι πολίτες και οι τουρίστες θα έχουν πρόσβαση σε 4 βασικούς δείκτες σε κάθε περιοχή: δείκτης θετικότητας, κυλιόμενος 7ήμερος αριθμός νέων κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμούεβδομαδιαία τάση εξέλιξης κρουσμάτων και επίπεδο εμβολιασμού με τουλάχιστον μία δόση.

Όπως εξήγησε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, όλα τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της γ.γ. πολιτικής προστασίας και του ΕΟΔΥ. Ακόμη, πρόσθεσε ότι κάθε Τετάρτη θα συνεδριάζει η επιτροπή ειδικών και θα διαμορφώνει τους βασικούς δείκτες της πανδημίας ανά την επικράτεια. Αν διαπιστώνεται τοπική έξαρση τότε είναι δυνατόν να λαμβάνονται ξανά ειδικά μέτρα, όπως απαγόρευση κυκλοφορίας και αναστολή λειτουργίας εστίασης κλπ.

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι, παρά το γεγονός ότι η επιδημιολογική εικόνα βελτιώνεται συνολικά στη χώρα, υπάρχουν περιοχές, στις οποίες παρατηρείται αύξηση των ενεργών κρουσμάτων. Πρόκειται για τους δήμους ΡόδουΜυτιλήνηςΣύρουΤροιζηνίας και Χανίων. Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών αυτών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα, προσθέτοντας “να μην παρασυρθούμε από την καλή εικόνα και τη βελτίωση των δεικτών”.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*