back to top
18 C
Athens
Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2026

Θετικά μηνύματα για το πρώτο επαγγελματικό ταμείο γιατρών και υγειονομικών

Την καθυστέρηση της Ελλάδας στη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων επεσήμανε ο πρόεδρος του Ιατρικου Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας σε ημερίδα του ΙΣΘ στην οποία αναλύθηκε η πορεία του πρώτου επαγγελματικού ταμείου γιατρών και υγειονομικών στη χώρα, του .

Ο κ. Νίτσας επεσήμανε ότι «μετά και τον τελευταίο νομοθετικό εκσυγχρονισμό η δημιουργία επαγγελματικών ταμείων στη χώρα πήρε άλλη πορεία». Σημειώνεται ότι ήδη συμπληρώθηκαν 3,5 χρόνια από την αρχή του  ΤΕΑ – ΙΣΘ – ΝΠΙΔ.

- Advertisement -

Μια σειρά από προβλήματα αντιμετωπίζει το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα όπως υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. Προτεραιότητα του υπουργείου είναι η ταχύτερη απονομή των συντάξεων καθώς και η μεταρρύθμιση στο τομέα των επικουρικών συντάξεων.«Σε σχέση με το πρώτο προφανώς υπάρχει ακόμη ένα μεγάλο και ανεπίτρεπτο πρόβλημα για μια ευρωπαϊκή χώρα, το 2021 με τις συντάξεις που έχουν σωρευθεί. Εκείνο που επιδιώκουμε με διάφορες μεθόδους -στις οποίες κατά καιρούς έχω αναφερθεί- είναι να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα» ανέφερε ο υπουργός.

Σχετικά με το ΤΣΑΥ στο ταμείο των υγειονομικών, ο υπουργός σημείωσε ότι «εδώ έχει γίνει τους τελευταίους μήνες μια σημαντική πρόοδο χάρη και στη βοήθεια που υπάρχει και από τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας καθώς και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Υπάρχει όχι απλώς μια αύξηση στην απονομή των συντάξεων αλλά ένας πολλαπλασιασμός και το μοντέλο του ΤΣΑΥ θα θέλαμε να το εφαρμόσουμε και σε άλλα ταμεία ή πρώην ταμεία».

- Advertisement -

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αυξήθηκε κατά 8,1% η συνολική αξία του ενεργητικού των ΤΕΑ το β΄ τρίμηνο

Διαμορφώθηκε στα 3 δισ. ευρώ έναντι 2,6 δισ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ

Β. Παναγιωτίδης: Η επαγγελματική ασφάλιση μας απασχολεί ως Ελλάδα και Ευρώπη

Δήλωση του Ανώτερου Διευθυντή της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στο περιθώριο του #ocin26

Επαγγελματική ασφάλιση: Αξιοπιστία, ευελιξία και προοπτική για τη νέα γενιά

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης περιγράφει τη φιλοσοφία του νέου νομοσχεδίου

Β. Λαζαράκου: Στόχος μας για τα ΤΕΑ οι ασφαλείς επενδύσεις

Δήλωση της Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο περιθώριο του #ocin26

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

INTERLIFE: Θετικό Πρόσημο στα Οικονομικά Μεγέθη του Α’ Εξαμήνου 2026

Κερδοφορία, αύξηση Παραγωγής Ασφαλίστρων, Ενεργητικού, Επενδύσεων και Αποθεμάτων καθώς και υψηλοί Δείκτες Φερεγγυότητας χαρακτηρίζουν τα Αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου 2026 της INTERLIFE.

Medifirst: Κατ’ οίκον αιμοληψία για μεγαλύτερη ευκολία και εξοικονόμηση χρόνου

Μια υπηρεσία που απαντά στις ανάγκες όσων δυσκολεύονται να μετακινηθούν ή επιθυμούν να πραγματοποιούν τις απαραίτητες εξετάσεις τους

Ο Σεπτέμβριος επαναφέρει στο προσκήνιο τις ασφαλιστικές εκκρεμότητες

Μετά την καλοκαιρινή περίοδο, οι καθημερινές υποχρεώσεις επανέρχονται και μαζί τους ζητήματα που συχνά μετατίθενται για «μετά τις διακοπές»

Gold Badge στο ΥΓΕΙΑ από τον European Cancer Organisation

Μια ευρωπαϊκή διάκριση με ιδιαίτερη σημασία για τον χώρο της ιδιωτικής υγείας απέσπασε το ΥΓΕΙΑ, καθώς έλαβε το INTERACT-EUROPE Gold Badge

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το Insurance World στο MDRT Day 2026 – Διάλογος με τους leaders της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Με ενεργό παρουσία στο MDRT Day by MCC Hellas 2026, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Aldemar Olympian Village στην Αρχαία Ολυμπία, συμμετείχε σήμερα το Insurance World

Syndea: Στη Βουδαπέστη για το 29ο Συνέδριο «Μαζί, χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας και εξέλιξης»

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου το ξενοδοχείο Marriott της Βουδαπέστης μπροστά στον μαγικό Δούναβη, υποδέχθηκε το 29ο Ετήσιο Συνέδριο της Syndea

Ε.Ε.Α.-Πάντειο: 5 εξειδικευμένα διαδικτυακά σεμινάρια – 1o webinar: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη στη Διοίκηση και στην Εκπαίδευση: Εργαλεία και Τεχνικές» | Πέμπτη 1/10

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σταθερά προσηλωμένο στη συνεχή επιμόρφωση και την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων

Ο πιστωτικός κίνδυνος για τις επιχειρήσεις του κλάδου παραμένει υψηλός στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Μετά από έναν ρυθμό αύξησης  κατά 1,4% το 2025, ο ρυθμός ανάπτυξης του κλάδου κατασκευών προβλέπεται ότι μειωθεί το 2026

INTERLIFE: Θετικό Πρόσημο στα Οικονομικά Μεγέθη του Α’ Εξαμήνου 2026

Κερδοφορία, αύξηση Παραγωγής Ασφαλίστρων, Ενεργητικού, Επενδύσεων και Αποθεμάτων καθώς και υψηλοί Δείκτες Φερεγγυότητας χαρακτηρίζουν τα Αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου 2026 της INTERLIFE.