15.5 C
Athens
Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2026

Γ. Καντώρος: Αλλάζει σελίδα οργανωτικά η Interamerican

Το στίγμα της νέας οργανωτικής αντίληψης που η εταιρεία, πρωτοποριακά για την Ελλάδα σε τόσο μεγάλη έκταση, εισάγει στη δομή και λειτουργία της έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της INTERAMERICAN, κ. Γιάννης Καντώρος.  Πρόκειται για μια σειρά αλλαγών στη λογική ενός πολύ πιο ευέλικτου οργανωτικού σχήματος και τρόπου εργασίας.

Στο νέο agile μοντέλο, που εξελίσσεται τμηματικά από το 2019 και ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο με τη φάση του τελευταίου, τέταρτου «κύματος», όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της INTERAMERICAN «δεν υπάρχει μια ιεραρχία κάθετη στον οργανισμό, αλλά οριζόντιες ομάδες».

- Advertisement -

Όπως εξηγεί, «οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής στους οποίους παρέχεται η αυτονομία να αποφασίζουν καταργώντας την ιεραρχία, έχουν πολύ καλύτερη γνώση και αντίληψη του τί πρέπει να γίνει στον τομέα της ευθύνης τους», παρατηρώντας πως έτσι επιταχύνεται και η διαδικασία προόδου ενός θέματος.

«Η μεγάλη διαφορά είναι ότι στο agile μοντέλο λειτουργείς με σχέσεις, ενώ στο παραδοσιακό λειτουργείς με κανόνες» τονίζει ο κ. Καντώρος, υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο των tribes (φυλών) που έχουν σχηματισθεί.

- Advertisement -

Ακόμη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN σημειώνει πως το νέο, ευέλικτο μοντέλο συγκυριακά συνδέθηκε πολύ αποτελεσματικά με την αναγκαιότητα της εξ αποστάσεως εργασίας. Ήδη, σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία προχώρησε σε νέα χωροθεσία με κατάργηση των κλειστών και προσωποποιημένων γραφείων, καθώς και στην απόφαση διατήρησης της τηλεργασίας σε ίση αναλογία χρόνου με την παρουσία στο γραφείο όταν περάσει η πανδημία, με επιλογή των εργαζομένων και βέβαια, σύμφωνα με τις ανάγκες της εργασίας και την απόδοση.

Στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη ο Γιάννης Καντώρος, αναφερόμενος ευρύτερα στην αγορά και στις επιπτώσεις της πανδημίας, υπογράμμισε την αύξηση της ευαισθησίας και συνειδητοποίησης του ρίσκου εκ μέρους των πολιτών. Με αφορμή τα πρόσφατα deals, χαρακτήρισε ως αναμενόμενη τη συγκέντρωση της ασφαλιστικής αγοράς, που σε βάθος χρόνου θα έχει σημαντικά μικρότερο αριθμό εταιρειών Ζωής – αφού «δεν θα έχει νόημα η διατήρηση μικρών χαρτοφυλακίων», αλλά και στον κλάδο των Γενικών ασφαλίσεων, όπου υπάρχει ήδη πολυδιάσπαση.

Για τον κλάδο Υγείας, παρατήρησε ότι «εντείνεται ο ασφαλιστικός προβληματισμός από τη μεγάλη συγκέντρωση των νοσοκομειακών υπηρεσιών, καθώς μπορεί να μεταφραστεί σε υψηλότερο κόστος για τις ασφαλιστικές εταιρείες και τον καταναλωτή».

Μιλώντας για την INTERAMERICAN, ο κ. Καντώρος τόνισε τη στρατηγική εστίαση στην πρωτοβάθμια Υγεία, καθώς και το αυξημένο ενδιαφέρον των πελατών για ασφάλιση. Όπως είπε, για την εταιρεία οι νέες πωλήσεις Υγείας κατά το πρώτο τρίμηνο ήταν αυξημένες κατά 10% έναντι του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου, μολονότι φέτος είχαμε πανδημία ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο οι συνθήκες ήταν κανονικές.

Ο επικεφαλής της INTERAMERICAN τόνισε ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται να συνδυάσει την οργανική ανάπτυξη με εξαγορές ή συνεργασίες, όπως ακριβώς γίνεται στους τομείς της Οδικής Βοήθειας και της Υγείας όπου διαθέτει ιδιόκτητες υποδομές.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Οι δύο έξυπνες κινήσεις της Interamerican

Είδε η Interamerican / Anytime  ότι οι πωλήσεις συμβολαίων αυτοκινήτου σε λίγο θα μεταφερθούν πάνω στις ηλεκτρονικές  πλατφόρμες και σχεδιάζει το νέο της αναπτυξιακό πλάνο.

Νέο πλαίσιο συνεργασίας ασφαλιστικών και ιδιωτικών νοσοκομείων ζητά ο Γιάννης Καντώρος

Τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία, την εφαρμογή του μοντέλου 3G και τη διεύρυνση της πρόσβασης

Στην ανώτατη κατηγορία του ESG Transparency Index ο Όμιλος Interamerican

Στην ανώτατη κατηγορία Pioneers (Platinum) του ESG Transparency Index διακρίθηκε ο Όμιλος Interamerican, σε μια αξιολόγηση που εστιάζει στη διαφάνεια

Η Interamerican ανοίγει τις πόρτες της στους νέους επαγγελματίες μέσα από τα Business Days 2026

Στον κόσμο της ασφάλισης, της τεχνολογίας και των δεδομένων στρέφει το ενδιαφέρον της νέας γενιάς επαγγελματιών η Interamerican

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η μυωπία των ασφαλιστικών: Τι βλέπουν We R και People for Business

Μυωπία φαίνεται σαν να έχουν οι ασφαλιστικές στην Ελλάδα απάντησαν σε σχετικές ερωτήσεις του IW.gr για τον μετασχηματισμό τους

6o Greek Risk Management Forum 2026: Φως στις νέες προκλήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες σε ένα δυναμικά μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό τοπίο

Φως στις νέες προκλήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες που διαμορφώνονται σε ένα δυναμικά μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό τοπίο, έριξε το 6o Greek Risk Management Forum 2026 του Ελληνικού Συνδέσμου Διαχείρισης Κινδύνων

Οι δύο έξυπνες κινήσεις της Interamerican

Είδε η Interamerican / Anytime  ότι οι πωλήσεις συμβολαίων αυτοκινήτου σε λίγο θα μεταφερθούν πάνω στις ηλεκτρονικές  πλατφόρμες και σχεδιάζει το νέο της αναπτυξιακό πλάνο.

Cyber Insurance: Η κυβερνοασφάλεια ξεκινά από τον άνθρωπο

Ο Οκτώβριος, ως Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας, υπενθυμίζει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για τις επιχειρήσεις δεν βρίσκεται πάντα πίσω από μια οθόνη

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η μυωπία των ασφαλιστικών: Τι βλέπουν We R και People for Business

Μυωπία φαίνεται σαν να έχουν οι ασφαλιστικές στην Ελλάδα απάντησαν σε σχετικές ερωτήσεις του IW.gr για τον μετασχηματισμό τους

UNEP FI Mediterranean Forum 2026 στην Αθήνα από την Πειραιώς

Η Χρηματοοικονομική Πρωτοβουλία του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP FI) και η Πειραιώς υποδέχθηκαν στην Αθήνα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα

Νέα δεδομένα στην ασφάλιση των ηλεκτρικών οχημάτων μικροκινητικότητας  – Το θέμα άνοιξε ο Πάνος Κούβαλης 

Η υποχρεωτική ασφάλιση των Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΕΠΗΟ) δημιουργεί νέα δεδομένα για την ασφαλιστική αγορά

20η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στέλνει για 20η συνεχή χρονιά το μήνυμα: «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί!»