back to top
29.6 C
Athens
Κυριακή 28 Ιουνίου 2026

Γ. Καντώρος: Αλλάζει σελίδα οργανωτικά η Interamerican

Το στίγμα της νέας οργανωτικής αντίληψης που η εταιρεία, πρωτοποριακά για την Ελλάδα σε τόσο μεγάλη έκταση, εισάγει στη δομή και λειτουργία της έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της INTERAMERICAN, κ. Γιάννης Καντώρος.  Πρόκειται για μια σειρά αλλαγών στη λογική ενός πολύ πιο ευέλικτου οργανωτικού σχήματος και τρόπου εργασίας.

Στο νέο agile μοντέλο, που εξελίσσεται τμηματικά από το 2019 και ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο με τη φάση του τελευταίου, τέταρτου «κύματος», όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της INTERAMERICAN «δεν υπάρχει μια ιεραρχία κάθετη στον οργανισμό, αλλά οριζόντιες ομάδες».

- Advertisement -

Όπως εξηγεί, «οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής στους οποίους παρέχεται η αυτονομία να αποφασίζουν καταργώντας την ιεραρχία, έχουν πολύ καλύτερη γνώση και αντίληψη του τί πρέπει να γίνει στον τομέα της ευθύνης τους», παρατηρώντας πως έτσι επιταχύνεται και η διαδικασία προόδου ενός θέματος.

«Η μεγάλη διαφορά είναι ότι στο agile μοντέλο λειτουργείς με σχέσεις, ενώ στο παραδοσιακό λειτουργείς με κανόνες» τονίζει ο κ. Καντώρος, υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο των tribes (φυλών) που έχουν σχηματισθεί.

- Advertisement -

Ακόμη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN σημειώνει πως το νέο, ευέλικτο μοντέλο συγκυριακά συνδέθηκε πολύ αποτελεσματικά με την αναγκαιότητα της εξ αποστάσεως εργασίας. Ήδη, σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία προχώρησε σε νέα χωροθεσία με κατάργηση των κλειστών και προσωποποιημένων γραφείων, καθώς και στην απόφαση διατήρησης της τηλεργασίας σε ίση αναλογία χρόνου με την παρουσία στο γραφείο όταν περάσει η πανδημία, με επιλογή των εργαζομένων και βέβαια, σύμφωνα με τις ανάγκες της εργασίας και την απόδοση.

Στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη ο Γιάννης Καντώρος, αναφερόμενος ευρύτερα στην αγορά και στις επιπτώσεις της πανδημίας, υπογράμμισε την αύξηση της ευαισθησίας και συνειδητοποίησης του ρίσκου εκ μέρους των πολιτών. Με αφορμή τα πρόσφατα deals, χαρακτήρισε ως αναμενόμενη τη συγκέντρωση της ασφαλιστικής αγοράς, που σε βάθος χρόνου θα έχει σημαντικά μικρότερο αριθμό εταιρειών Ζωής – αφού «δεν θα έχει νόημα η διατήρηση μικρών χαρτοφυλακίων», αλλά και στον κλάδο των Γενικών ασφαλίσεων, όπου υπάρχει ήδη πολυδιάσπαση.

Για τον κλάδο Υγείας, παρατήρησε ότι «εντείνεται ο ασφαλιστικός προβληματισμός από τη μεγάλη συγκέντρωση των νοσοκομειακών υπηρεσιών, καθώς μπορεί να μεταφραστεί σε υψηλότερο κόστος για τις ασφαλιστικές εταιρείες και τον καταναλωτή».

Μιλώντας για την INTERAMERICAN, ο κ. Καντώρος τόνισε τη στρατηγική εστίαση στην πρωτοβάθμια Υγεία, καθώς και το αυξημένο ενδιαφέρον των πελατών για ασφάλιση. Όπως είπε, για την εταιρεία οι νέες πωλήσεις Υγείας κατά το πρώτο τρίμηνο ήταν αυξημένες κατά 10% έναντι του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου, μολονότι φέτος είχαμε πανδημία ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο οι συνθήκες ήταν κανονικές.

Ο επικεφαλής της INTERAMERICAN τόνισε ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται να συνδυάσει την οργανική ανάπτυξη με εξαγορές ή συνεργασίες, όπως ακριβώς γίνεται στους τομείς της Οδικής Βοήθειας και της Υγείας όπου διαθέτει ιδιόκτητες υποδομές.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Live Vidcast με τον Αντ. Τσακνάκη: «Αν ήξερες πώς μια ελληνική ασφαλιστική ιδέα ταξιδεύει από χώρα σε χώρα»

Συζήτηση του Country Lead, Anytime by Interamerican Romania, με τον Διευθυντή Σύνταξης του «IW» Λ. Ρόδη, στο πλαίσιο του 19th Insurance Conference – #inco26

Οι «Resilience Stories» της Interamerican δείχνουν τι σημαίνει ανθεκτικότητα στην πράξη

Αναδεικνύοντας τη σημασία της προσαρμοστικότητας και της ετοιμότητας απέναντι στις προκλήσεις ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου κόσμου – Δείτε το 1ο επεισόδιο

Interamerican: Δημιουργώντας μακροπρόθεσμη αξία με οδηγό τη βιωσιμότητα

Μια χρονιά ουσιαστικής προόδου στην ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG στις δραστηριότητές του καταγράφει ο Όμιλος στη 14η «Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ευτελούς αξίας ασφάλιστρα αυτοκινήτου, τι μας είπε ο Νικόλαος Μακρόπουλος

Είχε, για μία ακόμα φορά, το θάρρος ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστικής να αναφερθεί στη ριζωμένη εμπορική πολιτική των ΕΠΥ

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Χορηγός της συμμετοχής «Flandy»-Στεφανή στο 70ό Ράλλυ Ακρόπολις!

Όπως επισήμανε ο CEO Ν. Μακρόπουλος, η εταιρεία στηρίζει ενεργά δράσεις που προάγουν το πνεύμα της προσπάθειας, των υψηλών επιδόσεων και της αριστείας

Θ. Κουλουτμπάνης: Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης δεν είναι ιδιοκτησία κανενός

Με επιστολή-ανακοίνωση η παράταξη «Ισχυροί Επαγγελματίες» με επικεφαλής τον Θάνο Κουλουτμπάνη εκφράζει την έντονη διαφωνία της

Η συμβολή των γυναικών στην μετεξέλιξη της ασφαλιστικής αγοράς

Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Ευτελούς αξίας ασφάλιστρα αυτοκινήτου, τι μας είπε ο Νικόλαος Μακρόπουλος

Είχε, για μία ακόμα φορά, το θάρρος ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστικής να αναφερθεί στη ριζωμένη εμπορική πολιτική των ΕΠΥ

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 6,24% ο ΕΔΑ του 2024

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Χορηγός της συμμετοχής «Flandy»-Στεφανή στο 70ό Ράλλυ Ακρόπολις!

Όπως επισήμανε ο CEO Ν. Μακρόπουλος, η εταιρεία στηρίζει ενεργά δράσεις που προάγουν το πνεύμα της προσπάθειας, των υψηλών επιδόσεων και της αριστείας

Γ. Καραβίας: «Φτάνουμε εκεί που δεν πηγαίνει κανείς»

Τι δήλωσε ο ιδρυτής και CEO της Karavias κατά τη βράβευσή του στο 19th Insurance Conference – #inco26

DOTSOFT ΑΕ: Στρατηγική επένδυση για επιτάχυνση ανάπτυξης και διεθνούς παρουσίας

Τι σηματοδοτεί η απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής από το επενδυτικό κεφάλαιο Diorama Investments II RAIF