back to top
17.2 C
Athens
Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2026

H κυβερνο-ασφάλεια ως κλειδί ανάπτυξης της τεχνολογίας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Η πανδημία λειτούργησε ως καταλύτης στη χρήση νέων τεχνολογιών και στην ενίσχυση των απαιτήσεων για ταχύτερες, ανέπαφες, φθηνότερες και ασφαλείς συναλλαγές. Η αλλαγή αυτή επέφερε την ανάγκη για επενδύσεις στην κυβερνοασφάλεια, την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την αναθεώρηση του σχεδιασμού των ψηφιακών νομισμάτων, όπως θα επισημανθεί στα πάνελ του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, και θα διαρκέσει από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, 10-15 Μαΐου, 2021 και το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την κυβερνοασφάλεια και ειδικότερα στον δημόσιο τομέα θα αναφερθούν οι Juhan Lepassaar, Executive Director, European Union Agency for Cybersecurity (ENISA), Greece, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημήτριος Μαραντής, Senior Vice President, Global Government Engagement Visa Inc., USA, Νικόλας Νεγρεπόντε, Founder, MIT Media Lab, USA, Vint Cerf, VP and Chief Internet Evangelist της Google, και Μιχαήλ Ιακωβίδης, Sir Donald Gordon Chair of Entrepreneurship & Innovation, London Business School, UK.

- Advertisement -

Η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και η προστασία από κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν πρώτες προτεραιότητες στη νέα ψηφιακή εποχή, σύμφωνα με τον Ken Morris, Founder και CEO της KnectIQ USA, ο οποίος θα αναφερθεί μαζί με τον Chris Hankin, Professor of Computing, Fellow, Institute for Security Science and Technology, Imperial College London UK, στο νέο ρόλο της επιστήμης μηχανών. Η νομική πλευρά θα αναλυθεί από τον Δημήτριο Αναστασόπουλο, Lawyer και Founder της ΑΑ Lawyers, ενώ ο Άλεξ Πετσόπουλος, Cybersecurity Partner της PwC UK και ο Βαγγέλης Παπακωνσταντίνου, Professor στο Vrije Universiteit Brussels και Attorney At Law της MPlegal, θα μιλήσουν για την πολυπλοκότητα του ζητήματος, όταν αυτό ενσωματώνεται σε επιχειρηματικά και επενδυτικά σχέδια, αλλά και σε συμβουλευτικές πρακτικές.

- Advertisement -

Ο νέος ρόλος του ψηφιακού νομίσματος στην παγκόσμια οικονομία αποτελεί πρόκληση και ευκαιρία, σύμφωνα με τον Jesse McWaters, Global Head of Digital Public Policy, Mastercard, USA, καθώς συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός νέου οικονομικού και τεχνολογικού περιβάλλοντος, όπως θα αναλύσουν στη συνέχεια οι Michinari Hamaguchi, President, Japan Science and Technology Agency (JST), Maher Hakim, Chief Innovation Advisor Qatar Research, Development and Innovation (QRDI), και Eric Smith, Director, Advanced Technology Center, Lockheed Martin Corporation.

Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη με εγγραφή στο delphiforum.gr/register

Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε τις ενότητες και όλες τις θεματικές συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο 6ήμερο Φόρουμ Μαΐου, καθώς και τις 600 και πλέον διακεκριμένες προσωπικότητες – επιβεβαιωμένους ομιλητές από την  Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Έρευνα EY: To frontier ΑΙ αλλάζει τα δεδομένα κυβερνοασφάλειας

Πάνω από 1 στα 3 assets ενός οργανισμού στη «ζώνη ευπάθειας», ανεπαρκής πλέον η στρατηγική προστασίας μόνο των «πολυτιμότερων περιουσιακών στοιχείων»

Η Gen Z είναι η καλύτερη… φίλη της τεχνητής νοημοσύνης

Έρευνα της Kaspersky δείχνει ότι οι Zoomers χρησιμοποιούν AI πιο ενεργά από κάθε άλλη γενιά, μόλις το 42% όμως παίρνει τα μέτρα του

$4,8 δισ. η αγορά για την ασφάλεια της Τεχνητής Νοημοσύνης – Ο νέος κίνδυνος που μπαίνει στο underwriting

Kρίσιμο πλέον το ερώτημα ποιος ευθύνεται όταν ένα σύστημα AI προκαλεί ζημία

Πάνω από 8 στις 10 ΜμΕ αντιμετώπισαν περιστατικό κυβερνοασφάλειας τον τελευταίο χρόνο

Έρευνα της Kaspersky έδειξε ότι κατά μέσο όρο οι οργανισμοί αντιμετώπισαν 3 διαφορετικούς τύπους παραβιάσεων τον τελευταίο χρόνο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Τρεις διακρίσεις για την Εθνική Ασφαλιστική στα Peak Awards 2026

Τρεις διακρίσεις στα Peak Awards 2026 απέσπασε η Εθνική Ασφαλιστική για την πρωτοβουλία «Μπροστά στις Φυσικές Καταστροφές, Αλλάζουμε το Κλίμα Μέσα μας».

11 χρόνια Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών για τη MINETTA 

Για 11η χρονιά η MINETTA Insurance συμμετέχει στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, συνεχίζοντας μια παρουσία που ξεκίνησε το 2016

Η EUROINS Ελλάδας Χρυσός Εταίρος στο 8ο Εθνικό Συνέδριο Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Η EUROINS Ελλάδας συμμετέχει ως Χρυσός Εταίρος στο 8ο Εθνικό Συνέδριο Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Οκτωβρίου

Η Allianz Official Insurance Partner της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Η Allianz ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ως Official Insurance Partner της ομάδας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Τρεις διακρίσεις για την Εθνική Ασφαλιστική στα Peak Awards 2026

Τρεις διακρίσεις στα Peak Awards 2026 απέσπασε η Εθνική Ασφαλιστική για την πρωτοβουλία «Μπροστά στις Φυσικές Καταστροφές, Αλλάζουμε το Κλίμα Μέσα μας».

Η Interamerican ανοίγει τις πόρτες της στους νέους επαγγελματίες μέσα από τα Business Days 2026

Στον κόσμο της ασφάλισης, της τεχνολογίας και των δεδομένων στρέφει το ενδιαφέρον της νέας γενιάς επαγγελματιών η Interamerican

Syndea: Στο επίκεντρο η ιδιωτική ασφάλιση υγείας  με τα προγράμματα Synet Health

Στην ανάγκη για άμεση πρόσβαση σε φροντίδα και αποκατάσταση εστιάζει η Syndea μέσα από τα προγράμματα ασφάλισης υγείας Synet Health

Οι νέες προοπτικές στον χώρο της Επαγγελματικής Ασφάλισης με τον Νόμο 5327/2026

Mε μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το panel με τίτλο: Οι Νέες Προοπτικές στο Χώρο της Επαγγελματικής Ασφάλισης με τον Νόμο 5327/2026 με συμμετέχουσα την Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως

Bekas & Associates Law Offices: Το αυτοκίνητο συγκεντρώνει τις περισσότερες αιτιάσεις

Τις περισσότερες αιτιάσεις συγκεντρώνει ο κλάδος αυτοκινήτου αναφέρει ο Βασίλειος Θ. Μπέκας, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, Founding Partner