back to top
20.5 C
Athens
Σάββατο 25 Ιουλίου 2026

Τα κριτήρια ESG και το έμπρακτο ενδιαφέρον της INTERAMERICAN

Στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος των μεγάλων οργανισμών, παγκοσμίως, βρίσκονται τα κριτήρια ESG (Environmental, Social, Governance). Η INTERAMERICAN, στο ευρύτερο πλαίσιο της πολιτικής και των δεσμεύσεών της για την Αειφόρο Ασφάλιση, ενσωματώνει σταδιακά τα κριτήρια στις εταιρικές πρακτικές υπευθυνότητας και βιωσιμότητας, ενθαρρύνοντας παράλληλα κάθε σχετική ανάδειξη του θέματος.

Έτσι, η εταιρεία ήταν χορηγός -μαζί με το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση– της σημαντικής διαδικτυακής συζήτησης που οργανώθηκε πρόσφατα από τον Ελληνικό Σύλλογο Αποφοίτων του London School of Economics and Political Sciences (HAALSE), με θέμα «ESG in the time of COVID-19».

- Advertisement -

«Στην INTERAMERICAN, βλέπουμε ήδη μπροστά μας τη μεγάλη πρόκληση της προσαρμογής στις κατευθύνσεις των ESG. Τα θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, κοινωνικής ευημερίας και ζωτικής διατήρησης  του φυσικού περιβάλλοντος για τη βιώσιμη ανάπτυξη, μας απασχολούν ιδιαίτερα στη βάση ενίσχυσης της αξίας και της θέσης του οργανισμού μας στην αγορά. Είναι φανερή άλλωστε η στροφή, γενικότερα, προς τις κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις, που υπογραμμίζει την αυξανόμενη επίδραση των κριτηρίων ESG όχι μόνο σε επιχειρηματικό επίπεδο, αλλά και στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Μέσα στην ευρύτερη στρατηγική υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, η βελτίωση των επιδόσεων της εταιρείας σε ESG κριτήρια μπορεί να την ωφελήσει τόσο στο επίπεδο της κοινωνικής αποδοχής όσο και της σταθερότητάς της, με μείωση των επιχειρησιακών κινδύνων», επισημαίνει εκ μέρους της χορηγού εταιρείας ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας.

Τι είδαμε στη σημαντική διαδικτυακή συζήτηση

- Advertisement -

Στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ των εκπροσώπων του πολιτικού, επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου που συμμετείχαν στην εκδήλωση του HAALSE, βρέθηκαν τα θέματα της ενσωμάτωσης των κριτηρίων ESG στη στρατηγική της χώρας και των επιχειρήσεων, των ριζικών αλλαγών στο επιχειρείν και στην αγορά συνολικά – κυρίως μετά το τέλος της πανδημίας, των κριτηρίων αξιολόγησης της απόδοσης μιας επιχείρησης, της πράσινης ανάπτυξης, της κυκλικής οικονομίας, της συμπερίληψης και της διαφορετικότητας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο ο Δρ Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, Πρόεδρος του HAALSE, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε). Ο Πρόεδρος του Συλλόγου επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως τα ESG αναδεικνύονται σε πυξίδα, που καλούνται να συμβουλεύονται οι ηγέτες της νέας εποχής, τονίζοντας πως η συμβολή των κριτηρίων θα είναι καίρια για τη δημιουργία βιώσιμων και σταθερών επιχειρηματικών οικοσυστημάτων.

Στο πάνελ που ακολούθησε, με συντονίστρια την Ιζαμπέλλα Μ. Τσίρμπα, Δικηγόρο Χρηματοοικονομικού Δικαίου και Νομική Σύμβουλο, Υπεύθυνη Συμμετοχής Μελών και Εξεύρεσης Οικονομικών Πόρων του HAALSE, οι συνομιλητές εστίασαν στην ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG σε όλο το φάσμα της αγοράς, καταδεικνύοντας τη σημαντική αλλαγή κατά τα τελευταία χρόνια σε σχέση με το πώς αντιλαμβανόμαστε τον «σκοπό» μιας επιχείρησης. Στην αλλαγή αυτή, καταλυτική φαίνεται να είναι η επίδραση της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η COVID-19, που συνιστά ένα πραγματικό σοκ για την κοινωνία και την οικονομία. Καταληκτικά, οι συνομιλητές συνέκλιναν στο ότι προσδοκάται και μέσα από την εφαρμογή των κριτηρίων ESG ένα περισσότερο πράσινο, ψηφιακό και κοινωνικά πιο δίκαιο μέλλον, παρατηρώντας ότι ζητούμενο είναι η «χρυσή τομή» μεταξύ της επίτευξης οικονομικών στόχων και των αρχών σεβασμού του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της χρηστής διακυβέρνησης.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Γιάννης Τσακίρης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος του Δ.Σ. του CSR Hellas και μέλος του Δ.Σ. του CSR Europe, ο Δρ Ιωάννης Ιωάννου, Associate Professor of Strategy and Entrepreneurship – του London Business School, η Λίλιαν Νεκταρίου, Franchise Country Director Greece, Cyprus, Malta – της Coca-Cola Hellas και ο Mark Hempstead, Head of Alternative Investments for Europe, the Middle East and Africa – του J. P. Morgan Wealth Management (Λονδίνο).

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Interamerican | Resilience Stories: Ο Κώστας Λαγουβάρδος μιλά για την κλιματική κρίση και την ανθεκτικότητα του αύριο

Η Interamerican παρουσιάζει το δεύτερο επεισόδιο του vidcast «Resilience Stories», της σειράς συζητήσεων που αναδεικνύει διαφορετικές όψεις

Με το Sustainability Accelerator η Interamerican μετατρέπει τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις σε επιχειρηματικές λύσεις

Μια πρωτοβουλία για τους ανθρώπους του Ομίλου, με επίκεντρο τη βιωσιμότητα και την καινοτομία

Ο Π. Κούβαλης στο UNCHAIN Festival: Η εμπιστοσύνη και η εμπειρία πελάτη θα ξεχωρίσουν τους ασφαλιστές του μέλλοντος

O COO της INTERAMERICAN έλαβε μέρος στο πάνελ με τίτλο «From Concept to Carrier: Building, Scaling and Transforming Insurance Companies»

Η Interamerican συνάντησε το MDRT σε μια ημερίδα αφιερωμένη στους νέους συμβούλους

Η εκδήλωση «Interamerican meets MDRT» ανέδειξε ότι η νέα γενιά αναζητά ουσιαστική εκπαίδευση, διεθνή πρότυπα και κοινότητες που εμπνέουν

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αλλαγή στην ηγεσία της Allianz Ελλάδος

Η Allianz Ελλάδος ανακοινώνει αλλαγή στην ηγεσία της εταιρίας, με τον κ. Ersin Pak να αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη

Νέα έδρα για την EUROINS Ελλάδας στο Σύνταγμα 

Σε νέα, σύγχρονα γραφεία μεταφέρεται η έδρα της EUROINS Ελλάδας, σηματοδοτώντας ένα ακόμη βήμα στη συνεχή εξέλιξη της εταιρείας και στη στρατηγική της

Η Allianz στο insurancemarket – Online σύγκριση και αγορά ασφάλισης αυτοκινήτου

Νέα συνεργασία στον χώρο της ψηφιακής ασφάλισης ανακοίνωσε το insurancemarket, εντάσσοντας στην πλατφόρμα του τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου της Allianz.

Η ΕΣΑΠΕ γιόρτασε τα 40 χρόνια της

Σε ιδιαίτερα θερμό και συναδελφικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μικρολίμανου, η επετειακή εκδήλωση της Ένωσης Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ)

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Eurolife The Next Advisors: Η Eurolife FFH «χτίζει» το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Η Eurolife FFH, πιστή στη δέσμευσή της για τη συνεχή εξέλιξη της ασφαλιστικής αγοράς, ανακοινώνει τη δυναμική συνέχεια του πρωτοποριακού εκπαιδευτικού 

Κυκλοφόρησε η νέα περιοδική έκδοση της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α.

Με πλούσια θεματολογία και επίκεντρο τις εξελίξεις στον ασφαλιστικό και επιχειρηματικό χώρο...

Αλλαγή στην ηγεσία της Allianz Ελλάδος

Η Allianz Ελλάδος ανακοινώνει αλλαγή στην ηγεσία της εταιρίας, με τον κ. Ersin Pak να αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη

«Παίδων Υγεία»: Ισόβια προστασία για ό,τι έχει μεγαλύτερη αξία

Η υγεία των παιδιών αποτελεί διαχρονικά την ύψιστη προτεραιότητα κάθε οικογένειας. Σε ένα περιβάλλον όπου οι ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης αυξάνονται

Swiss Re: Πέφτουν τα τιμολόγια σε υγεία, αυτοκίνητο, πλην ατυχημάτων

Πέφτουν οι τιμές των ασφαλίστρων σε αυτοκίνητο, περιουσία, υγεία και ασφάλιση επιχειρήσεων.