Πώς θα κάνετε αίτηση για να πάρετε προτεραιότητα για εμβολιασμό

Έχετε υποκείμενα νοσήματα και πρέπει να έχετε προτεραιότητα στον εμβολιασμό, αλλά για οποιοδήποτε λόγο, αυτό δεν έχει αναγνωριστεί; Πάσχετε από κάποιο σπάνιο νόσημα, αλλά δεν έχετε ενταχθεί στα ευπαθή άτομα; Τώρα μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονικά αίτηση, ώστε να ενταχθείτε στην προτεραιοποίηση για εμβολιασμό. Δείτε ποιοι το δικαιούνται και ποια είναι η διαδικασία.

Ειδικότερα, πριν από λίγες μέρες, δημοσιεύθηκε η Κ.Υ.Α. Υπουργών Υγείας και Επικρατείας (Φ.Ε.Κ. Β’ 1303/02.04.2021-FEK 1303), που προσδιορίζει τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων σε ειδική Επιτροπή του υπουργείου Υγείας (όπως ορίζεται στην παρ. 2 του άρθρου 57 του ν. 4764/2020. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, σε ειδική εφαρμογή εντός της πλατφόρμας των ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού (emvolio.gov.gr).

Η είσοδος των φυσικών προσώπων – χρηστών στην Πλατφόρμα πραγματοποιείται κατόπιν προηγούμενης αυθεντικοποίησής τους με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αίτηση υποχρεωτικά πρέπει να υποβάλλεται από το θεράποντα ιατρό. Ως θεράπων ιατρός ορίζεται ο ιατρός σχετικής με το δηλούμενο νόσημα ειδικότητας ή ο οικογενειακός ιατρός.

Οι αιτήσεις δύνανται να αφορούν μόνο τις ακόλουθες κατηγορίες θεματικών:

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*