Στ. Κωνσταντάς: Ο επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος δεν πρέπει να φοβάται τίποτα

του Βάιου Κρόκου

Το δικό του μήνυμα για το πάρον και το μέλλον της εταιρεία και των συνεργατών της έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Σταύρος Κωνσταντάς στην πρόσφατη διαδικτυακή εκδήλωση – συνέδριο της Κορυφαίας Διεύθυνσης Δημήτρη Αναστασίου.

Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία του γραφείου του κ. Αναστασίου το οποίο εμπλουτίζεται με νέους συνεργάτες, διαθέτει χαρτοφυλάκιο περί τα 11 εκατ. ευρώ, καθαρή νέα παραγωγή 1 εκατ. ευρώ, χαμηλό δείκτη ζημιών και αύξηση της μέσης παραγωγικότητας, όπως επεσήμανε.

“Κάτι γίνεται καλό σε αυτή την ωραία ομάδα και αντικατοπτρίζεται στα αποτελέσματα σας.  Συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες του στελεχιακού δυναμικού και είμαι σίγουρος πως το 2021 θα δούμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα”, σημείωσε ο κ. Κωνσταντάς

Αναφερόμενος για το μέλλον της Εθνικής Ασφαλιστικής το μήνυμα του ήταν σαφές: “Ο επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος, που κάνει καλά την δουλειά του, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Η εταιρεία είναι ισχυρή και διαχρονικά σταθερή με στόχους και όραμα για το μέλλον”.

Μιλώντας για το σύνολο των εργασιών του ομίλου ο κ. Κωνσταντάς τόνισε πως, πράγματι, το 2020 ήταν μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις: “Υπολογίζουμε, βάσει του Solvency II, ένα καταστροφικό γεγονός που θα συμβεί 1 φορά στα 200 χρόνια και διατηρούμε κεφάλαια γι’ αυτό. Δεν προβλέψαμε τον COVID-19 με την σφοδρότητα που χτύπησε τον πλανήτη. Παρόλα αυτά ανταποκριθήκαμε όλοι, παραμείναμε υγιείς. Ανακαλύψαμε νέες αξίες και μάθαμε να εργαζόμαστε διαφορετικά, κάτι που αποτελεί εχέγγυο για το μέλλον!

Όπως εξήγησε από την άλλη πλευρά, η εταιρεία και οι συνεργάτες πέτυχαν σημαντικά πράγματα:

-Υπήρξαν μειωμένες εξαγορές συμβολαίων, σε σχέση με το παρελθόν

-Καλή διατηρησιμότητα στα συμβόλαια

-Χαμηλούς δείκτες ζημιών και αύξηση της παραγωγής

Η μεγάλη εικόνα

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής περιέγραψε την μεγάλη εικόνα γύρω από την ασφαλιστική αγορά και τα κίνητρα που αναμένει από την Πολιτεία που θα είναι προς όφελος της εθνικής οικονομίας, των ανθρώπων της αγοράς και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη φορολογικών κινήτρων στον κλάδο Ζωής και Πυρός, σημειώνοντας για το τελευταίο πως αν είχε ήδη υλοποιηθεί το κράτος θα είχε αποσβέσει τις ζημιές που καλείται να πληρώσει για τις καταστροφές από “ΙΑΝΟ” και “Μήδεια”.

Ανέδειξε επίσης την αναγκαιότητα να εξομοιωθούν τα κίνητρα στις ομαδικές ασφαλίσεις του 3ου πυλώνα με αυτά του 2ου γύρω από τα Επαγγελματικά Ταμεία.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τον ρόλο που μπορει να έχει η Ιδιωτική Ασφάλιση γύρω από τις επενδύσεις. “Μπορούμε να συμβάλλουμε ως θεσμικοί επενδυτές στην ανάπτυξη της χώρας, στην δημιουργία funds που θα συνεισφέρουν στις προϋποθέσεις ανάπτυξης, νέων υποδομών και οι ασφαλιστικές εταιρείες να συμμετάσχουν σε αυτό. Οι επενδύσεις του κλάδου ανέρχονται στα 17 δισ από τα οποία τα 10 είναι τοποθετημένα στο εξωτερικό. Τα 3,5 δισ. σε επενδύσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι όλα στην Ελλάδα”, τόνισε χαρακτηριστικά.

διαβάστε: Χριστόφορος Σαρδελής: Να πιάσουμε το νήμα της ασφαλιστικής αγοράς από την αρχή

επίσης: Διοίκηση της Εθν. Ασφαλιστικής, θεσμικοί παράγοντες και βραβεύσεις στο συνέδριο της Κορυφαίας Διεύθυνσης Δημήτρη Αναστασίου

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*