back to top
13.7 C
Athens
Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2025

Κ. Χατζηδάκης στο #ocin21: Στηρίζουμε τον κλάδο της επαγγελματικής ασφάλισης

Η τρέχουσα επικαιρότητα γύρω από την επαγγελματική ασφάλιση και οι αναπτυξιακές προοπτικές των φορέων της κυριαρχούν στην ατζέντα του 2oυ Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης (#ocin21), που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) και η ethosEVENTS, μέσα από τη LiveOn, την ολοκληρωμένη ψηφιακή τεχνολογία επιχειρηματικής επικοινωνίας του ethosGROUP.

Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Κοινωνικής Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και με την Ευγενική Υποστήριξη του European Association of Paritarian Institutions – AEIP.

- Advertisement -

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://ethosevents.eu/event/2o-synedrio-epaggelmatikis-asfalisis/#schedule

Στην αρχή του θεσμικού χαιρετισμού του ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκηςέκανε λόγο για ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο που αφορά την νέα εποχή που ανατέλλει μπροστά μας, αναφέροντας ότι μαθαίνει εντατικά ώστε να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον του υπουργείου εργασίας.

- Advertisement -

“Ο αναβαθμισμένος ρόλος των επαγγελματικών ταμείων υποχρεώνει όλους μας να είμαστε προσεκτικοί παντού και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπονομευτεί η προσπάθεια. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο στηρίζει τον κλάδο της επαγγελματικής ασφάλισης για τον κομβικό του ρόλο” ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

“Εκείνο που θέλω να πω είναι κανείς δεν μπορεί να μιλάει για το θέμα των συντάξεων αγνοώντας τα δεδομένα (δημογραφικά). Όταν δομήθηκε 4 εργαζόμενοι στήριζα 1 συνταξιούχο, σήμερα η αναλογία είναι 1 προς 1. Είναι προφανές ότι καθώς ο πληθυσμός στην ευρώπη ζει ολοένα και περισσότερο σημαίνει ότι διάγουμε περισσότερα χρόνια ως συνταξιούχοι, άρα και είναι αναγκαία η αποταμίευση” τόνισε.

Ο κ. Χατζηδάκης έφερε πολλά παραδείγματα από συγχρηματοδοτούμενα έργα, από τη πρότερη εμπειρία τόσο στο Υπουργείο Υποδομών, όσο και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

“Έδειξε” δηλαδή το μοντέλο των αυτοχρηματοδοτούμενων επενδύσεων ως τη δεδομένη λύση για το συνταξιοδοτικό.

“Η συγκυρία είναι ευνοϊκή και θα αναπτυχθεί ο δεύτερος πυλώνας τα επόμενα χρόνια. Δημιουργείται χωρος για αποταμίευση μέσω του 2ου πυλώνα, η πανδημία δεν θα είναι πάντα εδώ”.

Έδωσε επίσης ένα παράδειγμα: Το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αποτελεί ένα αυτοχρηματοδοτούμενο έργο. Καναδοί συνταξιούχοι, μέσω του συνταξιοδοτικού τους ταμείου, συμμετέχουν και λαμβάνουν μέρισμα από την ανάπτυξή του.

Γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και με τους Έλληνες συνταξιούχους; τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

“Εισάγουμε τον 1ο πυλώνα με κεφαλοποιητικά χαρακτηριστικά, όπως η ανάπτυξη της δημόσιας επικουρικής ασφάλισης που θα οδηγήσει στον β πυλώνα σε ανάπτυξη. Θεωρώ ότι η μείωση του μη μισθολογικού κόστους και η μείωση των εισφορών αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΤτΕ: Κατά 4% αυξήθηκε η αξία ενεργητικού των ΤΕΑ το γ΄ τρίμηνο 2025

Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν οι τοποθετήσεις σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια

Καμπανάκι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αυτόματη ένταξη των εργαζομένων στα Επαγγελματικά Ταμεία

Στο επίκεντρο, η ανάγκη για συμπλήρωση των κρατικών συντάξεων και η ενίσχυση της οικονομικής ασφάλειας των πολιτών

Παρέμβαση ΣΙΔΕΙΔΙΚΑ στο νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία: Προτάσεις για ΕΟΠΥΥ, συνταγογράφηση και ραντεβού

Ο Σύλλογος ζήτησε μεταξύ άλλων σαφείς απαντήσεις για την ενσωμάτωση των ταμείων ΕΔΟΕΑΠ, ΤΥΠΕΤ και ΛΥΜΣΟΕΛ στον ΕΟΠΥΥ

ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ: Μετά από 20 χρόνια πορείας, έχει κερδίσει τον τίτλο του σταθερού, αξιόπιστου θεσμού επαγγελματικής ασφάλισης

Το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών άνοιξε την αυλαία ενός νέου συστήματος προστασίας για τους εργαζομένους του ΔΤ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ICAP CRIF: Αυτοί είναι οι TRUE LEADERS του 2024

Στους 115 νικητές της λαμπρής διοργάνωσης συγκαταλέγονται οι Allianz, Interamerican και Ιατρόπολις

Ασφαλιστικό «παρών» στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου HeDA

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γ. Καντώρος και μέλη του ΔΣ, όπως οι Φ. Μιχάλη, Γ. Κώτσαλος, Κ. Παπαναστασόπουλος

ΕΑΣΕ και ΣΕΣΜΑ άνοιξαν τον διάλογο για μια Ελλάδα που παράγει αξία

Όσα ανέδειξε η κοινή εκδήλωση με θέμα «Νέο παραγωγικό μοντέλο: Η Ελλάδα παράγει – Οι πολίτες ευημερούν»

Η Allianz κάνει την ασφάλιση παιχνίδι και βίωμα για τα παιδιά

Η ασφαλιστική συμβάλλει ενεργά αλλά και διασκεδαστικά στο θεματικό πάρκο Chocolate & Ice Cream Experience

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Ευριπίδης Παναγιωτίδης: «Το γραφείο μας είναι για τα δύσκολα»

Ο επικεφαλής του Πρακτορείου «Ασφάλειες Παναγιωτίδης» μιλά μεταξύ άλλων για την πορεία του και τα οφέλη μιας τεχνογνωσίας που βασίζεται στη διεθνή εμπειρία

Όμιλος Φωτιάδη: Οι δηλώσεις για το ασφαλιστικό mega deal με την Alpha Bank

O κυπριακός όμιλος προβλέπεται να διατηρήσει σημαντική συμμετοχή στο ενοποιημένο σχήμα Universal Life-Altius, με τη διοίκηση να ασκείται από κοινού

Αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου στην Εθνική Ασφαλιστική ο Γ. Κώτσαλος

Ποιος φέρεται να αποχωρεί από το υφιστάμενο ΔΣ της εταιρείας, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες του «IW»

Πολιτική συμφωνία για τη Retail Investment Strategy

Thea Utoft Høj Jensen, Insurance Europe: «Συμφωνία ορόσημο για την SIU, αλλά όχι το τέλος της διαδικασίας»

Χακαρίστηκε η σελίδα του ΠΣΑΣ στο Fb – Άμεση επαναφορά με νέα παρουσία στα social media

Με την αντίδρασή του ο ΠΣΑΣ έστειλε το μήνυμα ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν επηρεάζουν ούτε τη λειτουργία ούτε τη θεσμική του παρουσία