«Όχι» στον εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού κατά την εγκυμοσύνη;

Οι υγειονομικές αρχές συστήνουν να μην εμβολιάζονται οι γυναίκες με το εμβόλιο έναντι της COVID-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, αλλά τι πρέπει να γίνει όταν προκύψει η εγκυμοσύνη μετά τον εμβολιασμό ή η μέλλουσα μητέρα εκτίθεται στον ιό ή έχει υποκείμενο νόησημα;

Τις παραμέτρους  αυτές εξετάζει ο δρ Βασίλειος Γ. Κουφομιχαήλ  Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος Msc. Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Ασφάλεια

Σύμφωνα με τον ειδικό, το εμβόλιο έναντι του νέου κορωνοϊού ως μόριο και ως τρόπος δράσης, φαίνεται ότι είναι απίθανο να έχει οποιαδήποτε επιβάρυνση ή στην έγκυο ή στο κύημα.

Οι πλέον αρμόδιοι φορείς, όπως το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών της Ελλάδας συστήνουν κατά την διάρκεια της κύησης να μην γίνεται το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, όχι γιατί είναι επικίνδυνο ή γιατί αυξάνει την πιθανότητα πρόκλησης διαταραχών στην κύηση και το έμβρυο, καθώς και για το γεγονός ότι στις κλινικές μελέτες ασφάλειας και αποτελεσματικότητας δεν πήραν μέρος ομάδες εγκύων ή θηλάζουσες  γυναίκες.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*