Μητσοτάκης: Ψηφιακό πιστοποιητικό για το εμβόλιο

Κάθε πολίτης που εμβολιάζεται στη χώρα μας θα λαμβάνει ένα ψηφιακό πιστοποιητικό, που θα αποθηκεύεται στην ψηφιακή του θυρίδα, ώστε να επιδεικνύεται ανά πάσα στιγμή όπου χρειάζεται. Η Ελλάδα αναλαμβάνει σήμερα μια κοινή ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την υιοθέτηση ενός ενιαίου ψηφιακού μορφότυπου για το πιστοποιητικό εμβολιασμού Covid.

Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έθεσε σήμερα το θεμα αυτό με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι σχετικές διεργασίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο – όπως αναφέρει το Politico. Η ελληνική πλευρά εύλογα πιστεύει ότι, αν η Ε.Ε. υιοθετήσει μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική σε αυτό το ζήτημα τα οφέλη για την επανεκκίνηση της τουριστικής οικονομίας θα είναι πολύ σημαντικά το 2021.

O Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρει ότι “η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό ή προαπαιτούμενο για τα ταξίδια”, αλλά σημειώνει ότι “άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να ταξιδεύουν ελεύθερα“. Στόχος της χώρας μας είναι το θέμα να συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής, που έχει προγραμματιστεί στις 21 Ιανουαρίου.

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*