Ο αποχαιρετισμός της εξουσίας είναι βαρύς

Ο αποχαιρετισμός της δύναμης της εξουσίας είναι ασήκωτα βαρύς, ειδικά όταν ενισχύεται από αυταπάτες.

Ο πρώην Πρόεδρος της Αμερικής ο Ντόναλντ Τράμπ δεν μπορεί να αποχαιρετίσει μέχρι σήμερα την εξουσία. Αμφισβήτησε την εγκυρότητα του εκλογικού αποτελέσματος, αμφισβήτησε την εγκυρότητα του προγράμματος της νέας κυβέρνησης. Μέχρι που έπεσε σε τοίχο. Κάθε ημέρα ανασυντάσσεται, επιστρατεύοντας όλες του τις δυνάμεις μέχρι κατάρρευσης. Ποιος είναι ωφελημένος από αυτό;

Το ΕΓΩ του μόνο. Το ΕΓΩ του δεν καταλαβαίνει, δεν βλέπει, δεν διαβάζει τον διεθνή Τύπο, τις ανακοινώσεις, τις ενημερώσεις, τα άρθρα, τις αναλύσεις.  Κλείνει τα αυτιά και γυρνά την πλάτη σε όλους και όλα. Αυτός είναι ο μόνος σωστός, και η Αυλή που ενισχύει τις αυταπάτες. Η ίδια η Αυλή που υποκλίνεται σε εμάς, η  ίδια η Αυλή θα υποκλιθεί και στους εχθρούς που εμείς κάποια στιγμή ορθώσαμε, ας μην το ξεχνάμε.

Σε λίγες ημέρες μέχρι που θα μπορούσαμε να ακούσουμε ότι θα θέσει ακόμα και υποψηφιότητα να εκλεγεί Πάπας, ξέρετε γιατί; Μα για να το πιστεύουν όλοι. Αλλωστε η εξουσία και ο έπαινος τους κακούς τους κάνουν χειρότερους.

Η στήλη του Ανασφάλιστου, παρακολουθώντας τον Κόσμο  θέλησε, σχολιάζοντας γνωστές φιγούρες να μεταφέρει μηνύματα στην δική μας αγορά,  και κυρίως την αγορά της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης που το τελευταίο διάστημα  φλερτάρει με παιχνίδια εξουσίας.

Προσοχή όμως γιατί όποιος παντρευτεί με την εξουσία χάνει το παιχνίδι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*