Την άλλη Κυριακή ο πρώτος εμβολιασμός στην Ελλάδα

Την Κυριακή, αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο πρώτος εμβολιασμός στην Ελλάδα, πιθανότατα σε κάποιο μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης.

Αυτό προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μέχρι σήμερα προγραμματισμός του υπουργείου Υγείας για την έναρξη των εμβολιασμών αφού παραληφθούν οι πρώτες 300.000 δόσεις. Για την ώρα, συνεχίζεται η ενημέρωση σε όλα τα νοσοκομεία και η συλλογή στοιχείων για τους εργαζόμενους, που επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο.

Οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές και μεγάλο μέρος των εργαζόμενων στο ΕΣΥ εμφανίζεται θετικό στον εμβολιασμό. Στην πρώτη φάση, θα δοθεί βάρος στον εμβολιασμό των εργαζόμενων σε υπηρεσίες αιχμής (μονάδες εντατικήςμονάδες covid) και νοσοκομεία, που σηκώνουν βάρος στην πανδημία, όπως ΕυαγγελισμόςΣωτηρίαΑΧΕΠΑΠαπανικολάουΙπποκράτειο ΘεσσαλονίκηςΠαπαγεωργίουΔράμαςΚιλκίςΛάρισαςΒόλου κλπ.

Θυμίζουμε ότι για την πλήρη ανοσοποίηση απαιτείται χρονικό διάστημα περίπου 4 εβδομάδων (21 ημέρες ανάμεσα στις δύο δόσεις και 7 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση). Άρα, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, εκτιμάται ότι η ανοσοποίηση των πρώτων 150.000 Ελλήνων είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Φλεβάρη.

Σημειώνουμε ότι στο ΕΣΥ εργάζονται περίπου 100.000 άνθρωποι. Προφανώς, η πορεία του εμβολιασμού θα εξαρτηθεί από το πόσοι εξ αυτών θα κάνουν το εμβόλιο, ώστε στη συνέχεια ο εμβολιασμός να επεκταθεί. Στο μεταξύ αίτημα να κάνουν το εμβόλιο στην αρχή έχουν υποβάλει και οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκαθαριστεί από το υπουργείο Υγείας το τελικό σχέδιο.

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*