back to top
16.5 C
Athens
Τετάρτη 6 Μαΐου 2026

Η αλεπού από το παζάρι ζητά ασφαλιστικές

της Ελενας Ερμείδου

Τι άλλο μπορεί να θέλει μία ‘αλεπού’ στο παζάρι, από το να διαλέξει την καλύτερη πραγμάτεια;

- Advertisement -

Ο λόγος για την πλατφόρμα Pricefox η οποία στοχεύει, αν δει κανείς τον σχεδιασμό της να πιάσει όλες τις ασφαλιστικές. Ενας επιχειρηματίας για να ξεκινήσει θα πρέπει να έχει όραμα, σκοπό και στόχο, διαφορετικά πριν ανοίξει την επιχείρηση, θα την κλείσει. Μία επιχείρηση θα πρέπει να έχει επιλέξει το σωστό ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο της επιτρέπει την οικονομική της συνέχεια, και το οποίο θα αποτελεί εγγύηση και τεκμήριο για την έξωθεν καλή μαρτυρία της. Για να ισχύσουν αυτά, η επιχείρηση θα πρέπει να λαμβάνει σωστές υπηρεσίες, να αναγνωρίζει τις ικανότητες των ανθρώπων και να ανταποδίδει, διαφορετικά κάπου θα σκαλώσει.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για μία επιχείρηση που στηρίζεται τις δυνάμεις τις πάνω σε μία πλατφόφρμα ηλεκτρονική, είτε αυτή αποκαλείται Insurancemarket, είτε Cosmoteinsurance, είτε pricefox. Είναι πλατφόρμες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

- Advertisement -

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση είναι αυτή που φέρνει το χρήμα στις ασφαλιστικές. Γι’ αυτό και αμοίβεται καλά. Δεν είναι τυχαίο που ο κλάδος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης είναι ο κλάδος με τις υψηλότερες αμοιβές σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Τι γίνεται όμως με μία πλατφόρμα ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Πώς διανέμονται τα κόστη, τα κέρδη και πως αποδίδονται οι προμήθειες και τι δουλειά γίνεται μετά την πώληση;

Οι ασφαλιστικές γράφουν τζίρους και κέρδη μεγάλο ποσοστό των οποίων βασίζεται στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Μία πλατφόρμα μπορεί να μειώνει τα κόστη των ασφαλιστικών, δεν μπορεί επουδενί, όμως να υποκαταστήσει ή αντικαταστήει τον άνθρωπομ ειδικά όταν θέλουμε να μιλάμε για υπηρείες υγείας, ζωής, επενδυτικά προίόντα που είναι ίσως τα πιο πολύπλοκα στην ασφαλιστική αγορά και να δηλώνουμε πετυχημένοι.

Υπάρχουν οι ασφαλιστικές που δουλεύουν πολυκαναλικά, υπάρχουν οι ασφαλιστικές που συνεργάζοται με πρακτορεία, οι ασφαλιστικές που συνεργάζονται με τα δίκτυα, και τις πλατφόρμες. Η αγορά έχει θέση για όλους τους σωστούς επαγγελματίες. To σίγουρο είναι ότι πρέπει όλα να αξιολογούνται χωρίς βιασύνη. Να ζούμε την εποχή μας, να μην μας συμπαρασύρει όμως το ρεύμα και να μας πηγαίνει όπου θέλει.

Είναι πολύ ωραίο να γίνονται προσπάθειες που ευνοούν τις υγείς συνθήκες ανταγωνισμού. Προσπάθειες που σέβονται τον κλάδο, και τους καταναλωτές. Μία τέτοια προσπάθεια φαίνεται να επιχειρεί να κάνει η Pricefox, αποκτώντας συνεργασιά με τις ασφαλιστικές.

Μέχρι σήμερα συνεργάζεται με την Ευρώπη Ασφαλιστική, την Εθνική Ασφαλιστική, την Groupama, την Eurolife FFH.

 

https://insuranceworld.gr/89436/eidiseis/asfalistikes-eidiseis/mpike-stin-agora-neos-dianomeas-polisis-asfaleion/

Σχετικές δημοσιεύσεις

HALA: Προτάσεις και αποφάσεις της πρόσφατης συνάντησης συνεργασίας με την ΕΑΕΕ

Συμφωνία για Μικτή Επιτροπή Συνεργασίας, στο τραπέζι βέλτιστες πρακτικές, αμοιβές αλλά και ακαδημαϊκό πρόγραμμα MSc

Το κόστος μετακίνησης αυτό το Πάσχα: Τι πληρώνουμε για καύσιμα και ασφάλεια;

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες αλλά και συμβουλές, από το Pricefox

Aνασφάλιστα οχήματα: Τι γίνεται με την Πράξη Επιβολής Προστίμου;

Ο χρηστικός οδηγός του Pricefox έχει τις απαντήσεις για κάθε περίπτωση

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Στις «Συμπληγάδες» του Ορμούζ η ευρωπαϊκή οικονομία

Οι εξωτερικοί παράγοντες που επηρεάζουν βραχυπρόθεσμα την αγορά Αμοιβαίων Κεφαλαίων, και άλλα θέματα που θα διαβάσετε στο νέο «ΧΡΗΜΑ Week»

Τα μηνύματα των ραντάρ της ERGO και της Munich Re προς τους ασφαλιστές

Η έκθεση «Tech Trend Radar 2026» συνοψίζει τις παγκόσμιες τεχνολογικές εξελίξεις που διαμορφώνουν τον ασφαλιστικό κλάδο τα επόμενα χρόνια

Αλλαγή νοοτροπίας τώρα – πριν από την επόμενη καταστροφή

Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με όρους «μετά την καταστροφή»

ΕΤΕ-Allianz: Ολοκληρώνεται η εξαγορά, σχέδια για αλλαγές στην οργάνωση

Κερδοφορία άνω του 1 δισ. για την τράπεζα και σχέδια για νέα προϊόντα bancassurance

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Στις «Συμπληγάδες» του Ορμούζ η ευρωπαϊκή οικονομία

Οι εξωτερικοί παράγοντες που επηρεάζουν βραχυπρόθεσμα την αγορά Αμοιβαίων Κεφαλαίων, και άλλα θέματα που θα διαβάσετε στο νέο «ΧΡΗΜΑ Week»

Τα μηνύματα των ραντάρ της ERGO και της Munich Re προς τους ασφαλιστές

Η έκθεση «Tech Trend Radar 2026» συνοψίζει τις παγκόσμιες τεχνολογικές εξελίξεις που διαμορφώνουν τον ασφαλιστικό κλάδο τα επόμενα χρόνια

Η Anytime ανεβάζει ρυθμούς στη Ρουμανία – Βίντεο

Έμφαση στην ενίσχυση των πωλήσεων, στην αναγνωρισιμότητα του brand και στη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών

ΕΕΑ για 4ημερη εργασία: «Να δρούμε σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας»

Το Επιμελητήριο διακρίνει πιθανότητες υλοποίησης σε περιορισμένο αριθμό επιχειρήσεων, αλλά ύστερα από διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς

Στρατηγική συνεργασία με τον Νικήτα Ε. Κουτσουράη ανακοίνωσε η Karavias

Το έμπειρο στέλεχος θα συμβάλει στην ανάπτυξη νέων προϊόντων με έμφαση στην καινοτομία