Ανασφάλιστο το πιο επικερδές επάγγελμα των ημερών μας

Η στήλη του Ανασφάλιστο, ‘κυνηγώντας’ ότι περίεργο υπάρχει στην επικαιρότητα θα σχολιάσει σήμερα  το πιο επικερδές επάγγελμα στον κόσμο, που μάλιστα, ποιος να το ακούσει και ποιος να το πιστέψει ότι είναι ανασφάλιστο.

Αν διαβάσετε παρακάτω, πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Αλλά για σκεφτείτε λίγο καλύτερα, πολλά σενάρια επιστημονικής φαντασίας που τα βλέπαμε στον κινηματογράφο στο παρελθόν, έχουν γίνει πραγματικότητα και τα ζούμε στο παρόν.

Λοιπόν κρατήστε την ανάσα σας, κλείστε τα μάτια σας για λίγο.

Το πιο επικερδές επάγγελμα στον κόσμο επί των ημερών μας είναι το έγκλημα στον κυβερνοχώρο. Οι cyber εγκληματίες, για να πούμε λίγο πιο σωστά τείνουν να γίνουν οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο. Σκεφτείτε για την έναρξη του επαγγέλματος δεν απαιτείται αρχικό κεφάλαιο, δεν χρειάζεται απόσβεση, οι αποδόσεις του επαγγέλματος με την πρώτη πιάνουν επταψήφιους, οκταψήφιους αριθμούς, ο κίνδυνος σύλληψης είναι ελάχιστος έως ανύπαρκτος. Όλα αυτά καθιστούν το επάγγελμα αυτό ελκυστικότατο για σύσταση cyber εγκληματικών συμμοριών, αλλά και για ευκαιριακούς ερασιτέχνες ΄ψαράδες’ οι οποίοι μπορεί να γλυκαθούν στο χρήμα και να παραμείνουν στο επάγγελμα, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για τους μετέπειτα υποψήφιους στον χώρο.

Σκέφτεστε λοιπόν από εκεί που λέμε ότι οι cyber αγορά είναι μία αγορά δισεκατομμυρίων για τους ασφαλιστές να λέγαμε οι cyber εγκληματίες είναι μία αγορά τρισεκατομμυρίων για τους ασφαλιστές;  Εδώ και αν έχουμε να πούμε για ανακατατάξεις στην αγορά.

Οι οργανώσεις Ransomware διαθέτουν και στρατηγικές μάρκετινγκμ ίδιες με αυτές που διαθέτουν οι εταιρείες, όταν λανσάρουν ένα προϊόν σε μία νέα αγορά. Δηλαδή που θα επικεντρωθούν, που θα στοχεύσουν περισσότερο, πως θα λειτουργήσουν αν επιτύχουν μεγάλες νίκες. Οσο πετυχαίνουν τους στόχους τους, τόσο αυξάνουν τις τιμές τους (λύτρα).

Η στήλη του Ανασφάλιστου φυσικά και δεν υποστηρίζει αυτά τα επαγγέλματα, επιχείρησε για πρώτη φορά, παρουσιάζοντας ένα σενάριο υπερβολικό –surreal να δείξει πως ότι πριν λίγο καιρό θεωρούσαμε αφύσικο, σήμερα είναι φυσικό και ότι σήμερα θεωρούμε υπερβολικό αύριο μπορεί να είναι φυσιολογικό ανατρέποντας τα δεδομένα.

Θέλησε να μας βάλει όλους σε μία σκέψη για το τι συμβαίνει γύρω μας, και πως οι αποφάσεις των κυβερνήσεων για μεγάλα έργα για παράδειγμα, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον, η ενέργεια, (βλ μελέτη Allianz για την διαφθορά και το πως οι ESG φάκτορες επηρέαζουν το underwriting των ασφαλιστικών) καθορίζουν το μέλλον μας.

Και πριν ο Ανασφάλιστος σας αφήσει για μέχρι την επόμενη εβδομάδα, να σας ζητήσει να σκεφτείτε και κάτι ακόμα, το πόσο εύκολοι πλέον είναι πόλεμοι χάριν της διασυνδεσιμότητας.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*