Swiss Re: Δεν είναι μαύρος κύκνος ο covid19

Η φωτογραφία είναι σελίδα διαφήμισης σε ξένο μεγάλο οικονομικό περιοδικό

O Covid-19 επηρέασε την ζωή πολλών ανθρώπων. Κάποιοι τον αποκαλούν ως “μαύρο κύκνο”. Αλλά δεν είναι, οι πανδημίες πάντα υπήρξαν.

Πολλές από τις επιδράσεις που προκαλούν οι πανδημίες αυτής της κλίμακας είναι γνωστές για χρόνια, γνώσεις στις οποίες έχουν συνεισφέρει οι αναλύσεις της Swiss Re. Ως η κορυφαία αντασφαλιστική και όχημα μεταφοράς κινδύνου, εξειδικεύεται στην μοντελοποίηση και στο underwriting του κινδύνου.

Η Swiss Re και ο κλάδος αντ/ασφαλίσεων έχουν χρηματοδοτήσει δισεκατομμύρια για να αντιμετωπιστεί ο χρηματοοικονομικός αντίκτυπος από την πανδημία. Και σε όλο τον κόσμο, οι χώρες σχεδίασαν προγράμματα έκτακτής βοήθειας, τα οποία είναι διαθέσιμα. Ακόμα και τώρα παραμένει η αβεβαιότητα για αυτούς που έχουν υποστεί τις επιδράσεις από την πανδημία.

Για να τα πάμε καλύτερα την επόμενη φορά, ως κοινωνία χρειάζεται να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. Μία λύση είναι να συνεργαστεί ο δημόσιος με τον ιδιωτικό τομέα στο μοίρασμα του κινδύνου για την κάλυψη των απωλειών που συνδέονται με την πανδημία.

Η Swiss Re έχει δεσμευτεί να υποστηρίζει την ανθεκτικότητα και την πρόοδο των κοινωνιών.

Ελ. Ερμείδου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*