Στον ρυθμό των ασφαλιστών βαράει η αγορά

‘Βαρά’ η αγορά υγείας με ρυθμούς κοντραμπάσο, συμπορεύεται και ενισχύει τις τάσεις  στην αγορά υγείας που υπαγορεύουν  ‘εξασφαλίστε μία θέση στην υγεία γιατί το αύριο είναι άγνωστο’.

Οι ασφαλιστές γνωρίζει πολύ καλά η στήλη ότι είναι αυτοί που πρώτοι μαθαίνουν τις νέες τάσεις, πρώτοι ενημερώνονται για τα οικονομικά της υγείας, την πορεία της οικονομίας και εν συνεχεία ανοίγουν διαύλους επικοινωνίας με τους πελάτες για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Ξέρουν τις σωστές ασφαλιστικές, ξέρουν ποιες ασφαλιστικές έχουν τις καλύτερες συμβάσεις με τα ιδιωτικά νοσοκομεία πορεύονται και κατευθύνουν τους πελάτες τους. Οπότε αυτές τις ημέρες καλώς γίνονται όσα γίνονται. Οι  πολίτες ενδιαφέρονται, οι ασφαλιστές προτείνουν και κατευθύνουν. Η αγορά υγείας δεν τσιμπά απλώς, σκαρφαλώνει στα ύψη.

Ξέρουν πολύ καλά να πωλούν οι ασφαλιστές, είναι έμπειροι, ανοίγουν παράθυρα επικοινωνίας. Δεν ξέρουν όμως ανακαλύπτει και πάλι η στήλη ορισμένοι από αυτούς,  ίσως στα δάκτυλα μίας παλάμης μετρώντας να επικοινωνούν ανιδιοτελώς , να μοιράζονται  με ειλικρίνεια και να λύνουν τα προβλήματα τους με γνώμονα το συμφέρον του κλάδου το οποίο, να μην κοροϊδευόμαστε συνδέεται και με το δικό τους.

Και, η στήλη για να μην κρίνει αυστηρά τα συμφέροντα, έχει να πει ότι ναι δεν χάνουν εξυπηρετώντας ορισμένα συμφέροντα βραχυπρόθεσμα, ωστόσο μακροπρόθεσμα είναι χαμένοι. Δεν χορεύουν όλοι στον ίδιο ρυθμό αυτό, μερικά βήματα είναι μπερδεμένα, τόσο που δεν χρειάζονται τρικλοποδιές για να πέσεις.

Η αγορά αυτή χρειάζεται βηματισμό, αλλά τι το καλύτερο από το να επιλέξει έναν σταθερό βηματισμό;

Γιατί άραγε να παραμένει στο 2 με 2,50% του ΑΕΠ, οι ίδιοι, οι αυτουργοί ρωτούν. Εμείς τι να απαντήσουμε άλλο από το ότι η αγορά έχει τα προσόντα να κινηθεί με άλλους ρυθμούς, αλλά για να πάρει μπρος και δουλέψει με υψηλούς ρυθμούς ξέρετε τι απαιτείται.

Ο Ανασφάλιστος θα σας πει τα πρώτα δύο συστατικά:  Χρειάζεται ανοικτή επικοινωνία, διαφάνεια και πειθώ και το δεύτερο σφαιρική γνώση του και διάθεση για δουλειά.

Ακούγονται εύκολα. Λέτε να είναι ;

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*