Μεταξύ σφύρας και άκμονος η ασφαλιστική αγορά

της Ελενας Ερμείδου

Η διαφαινόμενη έλευση των εμβολίων κατά της πανδημίας για την ανοσία της αγέλης σηματοδοτεί αισιοδοξία.

Τα εμβόλια θα αρχίσουν να κυκλοφορούν αφού οι ρυθμιστικές και εποπτικές αρχές αποφανθούν θετικά και δώσουν την ετυμηγορία τους για το κάθε τι που θα ακολουθήσει. Βασική προϋπόθεση να πραγματοποιηθεί έγκαιρα η κατάλληλη εκπαίδευση του προσωπικού.

Η εξάλειψη της πανδημίας του SARS-Cov-2 είναι άλλωστε το βασικό στοίχημα της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για να μην βαθύνει άλλο η ύφεση και κινδυνεύσει να μπει η χώρα σε προδιαγραφές μνημονίων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα φτάσουμε ως εκεί και το 2021 θα γυρίσουμε σελίδα.

Υπό την σκιά της πανδημίας του SARS-Cov-2 κινείται και η ασφαλιστική αγορά και όπως πάντα λέγεται αυτή η αγορά κινείται ανάλογα με την πορεία της οικονομίας. Οι επιπτώσεις της πορείας της οικονομίας έχουν αντίκτυπο πάντα στην ασφαλιστική αγορά.

Είναι κοινότυπο να δώσουμε έκταση και πάλι μιλώντας για το περιβάλλον στις ημέρες, τις εκατοντάδες απειλές που δεχόμαστε από την πανδημία, να επαναλαμβάνομε τις σκέψεις και τις επιφυλάξεις μας, τους φόβους και τις ανησυχίες μας, να αναδιπλωνόμαστε λόγω της ατμόσφαιρας της σύγχυσης που μεταδίδεται.

Η ασφαλιστική αγορά, μπορεί σε ορισμένους κλάδους να πηγαίνει καλά, μπορεί η τάση αυτή να είναι προσωρινή, μπορεί να σταθεροποιηθεί, μπορεί να αυξηθεί, μακάρι, δεν παύει όμως ο κλάδος να βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος. Από την μία η αυστηρή καραντίνα που περιορίζει τις επιχειρήσεις της και από την άλλη μία διαφαινόμενη αισιοδοξία για την κυκλοφορία του εμβολίου για το οποίο ακόμα δεν υπάρχει σιγουριά.

Όλα δοκιμάζονται μαζί με αυτά δοκιμάζεται και η ανθεκτικότητα της ασφαλιστικής αγοράς η οποία μέχρι σήμερα σε αντίθεση με άλλους επιχειρηματικούς κλάδους, είναι υψηλή.

Αυτό που αναζητείται στις επόμενες ημέρες είναι να υπάρξει μία γέφυρα μεταξύ οικονομίας και αγοράς και να έχουμε κάτι να γράψουμε ένα editorial που θα φέρει τον τίτλο μεταξύ σφύρας και πραγματικότητας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*