Δέσμευση Βρούτση για οικονομική στήριξη και στους γιατρούς λέει ο ΙΣΑ

Οι γιατροί θα συμπεριληφθούν στη νομοθετική ρύθμιση για την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση που προβλέπεται για δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους. Αυτό φέρεται να δεσμεύτηκε ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ι. Βρούτσης σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κ. Γ. Πανούλη.

Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε ο ΙΣΑ, λέγοντας ότι ικανοποιήθηκε το αίτημα του. Πάντως, ακόμη δεν έχει εκδοθεί σχετική κυβερνητική ανακοίνωση και ενώ εντείνεται η δυσαρέσκεια στο ιατρικό σώμα για το γεγονός ότι οι γιατροί εξαιρέθηκαν από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Να θυμίσουμε ότι η ενίσχυση προέρχεται από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας, υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Αυτοαπασχολούμενων που έχει συσταθεί από τον ΟΑΕΔ. Στο μεταξύ ανάλογες αντιδράσεις έχουν προκύψει εύλογα τόσο από τους οδοντιάτρους όσο και τους φυσικοθεραπευτές.

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΕΣ)  κ. Πέτρος Λυμπερίδης δήλωσε για το θέμα: “Είναι γνωστό ότι για τον ειδικό λογαριασμό ανεργίας που έχει συσταθεί στον ΟΑΕΔ με το Ν. 3986/2011 συνεισφέρουν και οι φυσικοθεραπευτές κάθε μήνα. Πλην των δικηγόρων, των μηχανικών και των οικονομολόγων είναι γνωστό τοις πάσι, ότι από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας επλήγησαν και οι φυσικοθεραπευτές, οι οποίοι παρά ταύτα εξαιρούνται της καταβολής οποιασδήποτε οικονομικής ενίσχυσης”.

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*