Τις επιχειρήσεις τις διοικούν οι λοιμωξιολόγοι

Ότι έχουν πάρει τα κλειδιά από τα χέρια των επιχειρηματιών οι λοιμωξιολόγοι δεν χρειάζεται να το αποδείξει αυτό η στήλη του Ανασφάλιστου. Για καλό για κακό, οι απόψεις διαφέρουν. Άλλα κράτη πάντως κρατούν μία ισορροπία μεταξύ οικονομίας και υγείας.

Δεν μπορούμε να αποδείξουμε, κανείς από εμάς, ποιο θα ήταν το σωστότερο από τις τόσες αλλαγές και ασύμετερες αποφάσεις που έχουν ληφθεί στην υγεία, παρά μόνο στην οικονομία.

Για την οικονομία και τις επιχειρήσεις, τι να πει η στήλη; Οτι η ΙΑΤΑ κάλεσε την Ελλάδα να φτιάξει πρωτόκολλα υγείας που να συνάδουν με αυτά της Ευρώπης, ώστε να αποκατασταθεί μέρος της ζημιάς που προκάλεσαν στον τουρισμός και τις αεροπορικές διασυνδέσεις;. Οτι οι ξενοδόχοι δεν μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες για την ανάκαμψη του κλάδου γιατί τα μέτρα για την υγεία αλλάζουν εν μία νυκτί. Μαζί και οι ασφαλιστές που δεν μπορούν να καθορίσουν ποιος είναι ο κίνδυνος αφού αυτός πλέον είναι ‘κινητός’; Οτι δεν ξέρουν ποιες θα είναι οι ευθύνες των ξενοδόχων σήμερα, αύριο, ή ακόμα και αφού εκδοθεί το εμβόλιο γιατί οι λοιμωξιολόγοι μπορεί να αποφανθούν ότι δεν χορηγείται η ασφάλεια που πρέπει;

O Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου κρούει συνεχώς τα καμπανάκια από άπασες πλευρές.

Να πούμε μόνο ότι σήμερα είδε το φως δημοσιότητας μία μελέτη που εξετάζει την επιρροή του DNA μας στη σοβαρότητα της νόσου COVID-19. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής και Μακροβιότητας του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση PeerJ. Η ομάδα διαπίστωσε πως μια συγκεκριμένη παραλλαγή ενός πολύ σημαντικού γονιδίου της κυτταρικής άμυνας, σχετίζεται με μεγαλύτερη θνησιμότητα από COVID-19.

Μία είδηση από τα διεθνή. Στις 9 Νοεμβρίου, παράνομη έκρινε τη γενική χρήση μάσκας το Διοικητικό Δικαστήριο του Ντύσελντορφ στη Γερμανία. Το Διοικητικό Δικαστήριο της πόλης αποφάσισε ότι ο κανονισμός είναι αντίθετος στο νόμο, μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έκανε ένας κάτοικος της πόλης. Η απόφαση ισχύει μόνο για τον συγκεκριμένο πολίτη. Το σκεπτικό της απόφασης για γενική χρήση της μάσκας, ‘είναι αόριστη καθώς αναφέρει ότι είναι υποχρεωτική η γενική χρήση ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας , την κατάσταση του χώρου και τη συχνότητα κυκλοφορίας των πεζών’, αναφέρει η Απόφαση του Δικαστηρίου.

Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα με πολλά σταθμά, στην συνέχεια όλοι εναντίον όλων.  Οι ηλικιωμένοι τα βάζουν με τους νέους, οι νέοι με τα σώματα ασφαλείας, η τηλεόραση με τους αρνητές του κορωνοϊού, με μουσική υπόκρουση από ταινίες θρίλερ και τους εκφωνητές των αφηγημάτων σχεδόν να ρίχνουν δάκρυα, να επαινούν την ατομική ευθύνη και να βγάζουν στο γυαλί ανθρώπους που ζητούν τις ποινικές διώξεις των αρνητών του κορωνοϊού, αφού έχει γίνει μία προετοιμασία, πρώτα για τα ίδια ονόματα στις εφημερίδες …. μετά από τρεις ημέρες του βλέπουμε στο γυαλί.

Με ποια κριτήρια όμως ονομάζουμε κάποιον αρνητή του κορωνοϊόύ; Με ποια κριτήρια η τηλεόραση βγάζει ανθρώπους που έχουν καμία σχέση με την διακαιοσύνη να αποφασίζουν για την απονομή της δικαιοσύνης; Με ποια κριτήρια επιτρέπεται η πόλωση του λαού, και η ώθηση του σε ακραία φαινόμενα. Η Ιντερπόλ ανάψει κόκκινο για μεγάλες αναταραχές και συγκρούσεις λόγω αυτών των φαινομένων.

Αντεγκλήσεις, αγωγές, ποσταρίσματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρασπονδίες. Πολεμικό περιβάλλον κάθε μέρα. Θέλουμε πολίτες ώριμους ή μόνιμα ανώριμους; Η στήλη νομίζει ότι τα σκηνικά πόλωσης και τα δικαστικά σενάρια όταν γράφονται από ανθρώπους που θέλουν δημοσιότητα και αντεγκλήσεις δεν προάγουν την καθαρή σκέψη και την υπομονή του κόσμου. Ο φόβος έρχεται και παρέρχεται. Δημιουργεί ανθρώπους ευάλωτους μερικές φορές και αρνητές του κορωνοϊού.

Ιός, μέτρα, τηλεόραση, επιχειρήσεις, ασφαλιστκές, οικονομία  -έξι διαφορετικά πράγματα. Υποστηρικτές του κορωνοϊού, αρνητές του κορωνοϊού  -δύο διαφορετικά πράγματα, εκεί μας έφτασαν οι εναλλαγές των μέτρων και ο τρόπος προβολής τους.

Οκτώ διαφορετικά πράγματα αποζητούν σοβαρή αντιμετώπση για να περιοριστεί το φαινόμενο Covid-19 διαφορετικά να θυμηθούμε αυτό που είπε η Euler Hermes, πως αν τα μέτρα δεν επαληθεύονται και δεν απομονώνουν τον ιό, ο εκγλεισμός δεν έχει όφελος.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*