Ι. Τοζακίδης, Liberty Insurance: Μια εταιρεία διαφορετική από τις άλλες, με όραμα και στόχους

Έμφαση στις in-house συνεργασίες, βασίζει την ανάπτυξή της κυρίως σε managers

της Έλενας Ερμειδου

Είναι μια οργανωμένη μονάδα, με κανόνες και με τη φιλοσοφία να είναι χρήσιμη, με ευελιξία, ταχύτητα αποφάσεων και επιλογές για τους συνεργάτες της, χωρίς δεσμεύσεις. 

Η Liberty Insurance Agents ιδρύθηκε το 2019 με διττό ρόλο, του συντονιστή ασφαλιστικών πρακτόρων και του ασφαλιστικού πράκτορα, συμπληρώνοντας ήδη 15 μήνες λειτουργίας. 

Η εταιρεία διατηρεί πολυκαναλική δομή, με έμφαση στις in-house συνεργασίες, και βασίζει την ανάπτυξή της κυρίως σε managers. Ο ρόλος του συντονιστή ασφαλιστικών πρακτόρων είναι καταλυτικός μάς λέει ο κ. Ιωάννης Τοζακίδης, managing director της εταιρείας, και συμβάλλει στην ανάπτυξη ομάδων έμπειρων αλλά και νέων επαγγελματιών. 

I. Toζακίδης

Η φιλοσοφία και οι στόχοι της Liberty Insurance Agents

Οι ιδρυτές και μέτοχοι της Liberty Insurance Agents είναι επιγέννημα του Agency Management System, ώστε έχοντας τη γνώση και την εμπειρία 40 ετών, να επενδύει στη διαχρονική εκπαίδευση, την καθημερινή υποστήριξη των συνεργατών, την ομαδικότητα και πρωτίστως την ανθρώπινη εξυπηρέτηση των πελατών της. 

Με γνώμονα άυλες αξίες, όπως αυτές της ακεραιότητας και της ποιότητας, επικεντρώνεται στον άνθρωπο. Επιδιώκει επί 24 ώρες, επί 7 ημέρες και τις 365 ημέρες του χρόνου, να είναι χρήσιμη στους συνεργάτες και τους πελάτες της, παρέχοντας πάντα ολοκληρωμένες υπηρεσίες και λύσεις με βάση τις ανάγκες τους.

H οργάνωση και η δομή της

Η Liberty πιστεύει ότι η σωστή οργάνωση μεγιστοποιεί τις δυνατότητες εξέλιξης και αποτελεσματικότητας. Σε ένα άρτια δομημένο περιβάλλον, ο συνεργάτης γνωρίζει τι είδους υποστήριξη λαμβάνει και ποιες είναι οι υποχρεώσεις του. 

Η εταιρεία έχει έναν πλήρη κανονισμό πωλήσεων, βάσει του οποίου με απλό και κατανοητό τρόπο ο συνεργάτης της μπορεί να αξιοποιήσει τα μέσα, τα εργαλεία και τα οικονομικά κίνητρα που του παρέχει σε βάθος τριετίας για την προσωπική του ανέλιξη. 

Σε όλους τους συνεργάτες της παρέχονται:

 • Διοικητική υποστήριξη
 • Προσωπικό εταιρικό e-mail
 • Εταιρικές κάρτες
 • Προσωπική δυνατότητα teleconference με τους πελάτες τους
 • Πλήρης πρόσβαση στο front office, με αναλυτικά στοιχεία παραγωγής, αμοιβών, παρακολούθησης διαγωνισμών, στοχοθεσίας κ.ά.
 • Είσοδος μέσω του εταιρικού site σε εκπαιδευτικό υλικό, εγκυκλίους, marketing tools κ.ά.
 • Τμήμα επικοινωνίας και marketing
 • Εταιρικός Οδηγός Νέων Συνεργατών

Η εκπαίδευση βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη

Η Liberty Insurance Agents επικεντρώνεται στον άνθρωπο και την εξατομίκευση και, συνεπώς, το εκπαιδευτικό της μοντέλο εστιάζεται στις ανάγκες κάθε συνεργάτη της ξεχωριστά. 

Η οργανωμένη εκπαίδευση αποτελεί ένα «όπλο» που θα βελτιώσει τις δεξιότητές του, τη γνώση του, τον επαγγελματισμό του και εν γένει τη θετική του πορεία στον κλάδο. Αυτό, ευρύτερα, συμβάλλει στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και της ιδιωτικής ασφαλιστικής αγοράς.

 Συγκεκριμένα, η εκπαιδευτική της δομή περιστρέφεται γύρω από 7 άξονες:

 1. Δεξιότητες πωλήσεων Liberty Insurance Agents
 2. Εξειδικευμένα σεμινάρια Liberty Insurance Agents
 3. Εκπαίδευση σε προϊόντα
 4. Προγράμματα επανεκπαίδευσης και επαναπιστοποίησης ασφαλιστικών διαμεσολαβητών σε συνεργασία με το ΕΙΑΣ
 5. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ανάπτυξης Financial Planning & Συμβουλευτικών Πωλήσεων της Liberty Insurance Agents σε συνεργασία με το ΕΙΑΣ (https://www.tb2b.gr/educational-programs/programme-2/)
 6. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Θεμελιωδών Αρχών Ασφάλισης & Ασφαλιστικής Τεχνικής της Liberty Insurance Agents σε συνεργασία με το ΕΙΑΣ (https://www.tb2b.gr/educational-programs/programme-1/)
 7. Εξειδικευμένο σεμινάριο Επιχειρηματικών Ασφαλίσεων Ζωής Liberty Insurance Agents

Η διαδικασία στελέχωσης που ακολουθεί

Το μότο της είναι «Οι άνθρωποί μας, η δύναμή μας!». Επιθυμεί να οικοδομήσει μακροχρόνιες και διαχρονικές σχέσεις, πάντα με σεβασμό προς τον άνθρωπο, τις αρχές και τις αξίες της. 

Το ανθρώπινο δυναμικό της αποτελεί τον βασικό πυρήνα γύρω από τον οποίο εδραιώνεται και αναπτύσσεται η φιλοσοφία της. Η ομάδα της Liberty προσελκύει στην εταιρεία έμπειρους και νέους πιστοποιημένους ασφαλιστικούς συμβούλους. Η επιλογή και η ανάπτυξη των ανθρώπων γίνεται με άξονα το επαγγελματικό ήθος, την όρεξή τους για δουλειά αλλά και τη διά βίου εκπαίδευση. 

Ακολουθεί μοντέρνα συστήματα αξιολόγησης και διαφάνειας, γιατί ο στόχος της είναι να πει την αλήθεια προς όφελος όλων. Η διαφορετικότητά της έγκειται στο να παρέχει προετοιμασία και εκπαίδευση τόσο σε νέους όσο και σε έμπειρους συνεργάτες, βάσει των αναγκών τους. 

Bίλλυ Κωνσταντακοπούλου, ιδρύτρια & Agency Manager

Επιπλέον, επενδύει στη νέα γενιά με ολοκληρωμένες διαδικασίες στελέχωσης. 

Αλλάζει τις ζωές των συνεργατών της μέσα από εξειδίκευση, διαδραστικά μοντέλα εκπαίδευσης και παράλληλη συνεργασία με πιστοποιημένους φορείς και εξειδικευμένα προγράμματα που έχουν δημιουργηθεί στη Liberty Insurance Agents.

Συνεργασίες και προϊόντα

Ο Ιωάννης Τοζακίδης επισημαίνει: «Πρέπει να σας πω ότι δεν πιστεύουμε στην προώθηση ή πώληση προϊόντων. Συμβουλεύουμε, δίνουμε λύσεις και ξεκινάμε να μιλάμε για αυτά που πολλές φορές δεν θέλει να ακούσει ο κόσμος, όπως η υγεία και ασφάλειες επιβίωσης οικογένειας και επιχειρήσεων. Για εμάς αυτά αποτελούν αγαθά αξιοπρέπειας. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε καθαρά “ζωική” εταιρεία, με μεγάλη εμπειρία στη Ζωή, την Υγεία & τις Επενδύσεις.

 Επιλέγουμε και μας επιλέγουν. Η σχέση είναι πάντα αμφίδρομη και συνεργαζόμαστε σήμερα με τουλάχιστον 10 ασφαλιστικές εταιρείες στον ελληνικό ασφαλιστικό χώρο. Οι συνεργασίες μας είναι πάντα direct, απευθείας με εταιρείες που έχουν φερεγγυότητα και διαθέτουν ευελιξία». 

Να συνεργαστεί κάποιος ασφαλιστικός πράκτορας με τη Liberty; Πού εξειδικεύεται;

«Ναι, να συνεργαστεί» είναι η απάντηση και οι λόγοι είναι τρεις:

 1. Εξειδίκευση
 2. Υποστήριξη
 3. Ανθρώπινο ενδιαφέρον

Αποτελεί μια εταιρεία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης που στηρίζει το επιχειρείν στην Ελλάδα, δημιουργώντας ασφαλιστικά κεφάλαια που συμβάλλουν στην επιβίωση των οικογενειακών επιχειρήσεων. Πιστεύει ότι το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι το πλέον σημαντικό. 

Το κυριότερο είναι η περιουσία των Ελλήνων, που με κόπο αποκτήθηκε, να μη χαθεί, αλλά να περάσει στις επόμενες γενιές. Περισσότερο από 1 τρισεκατομμύριο κεφάλαια σήμερα είναι ανασφάλιστα στην Ελλάδα. 

Φανή Θεοφανίδου, υπεύθυνη Επικοινωνίας&Μarketing

«Όταν μπορέσουμε να διατηρήσουμε την επιβίωση και συνέχεια μιας επιχείρησης, θα διατηρήσουμε και τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων. Στη Liberty Insurance Agents θεωρούμε ότι είμαστε μέρος του business plan μιας ελληνικής επιχείρησης, εξηγώντας στον κάθε επιχειρηματία πώς θα διασφαλιστεί η περιουσία για τον ίδιο και την οικογένειά του». 

Πιο συγκεκριμένα, οι ΜμΕ αποτελούν σημαντικό πυλώνα της επιχειρηματικότητας και της ελληνικής οικονομίας, καλύπτοντας αριθμητικά περίπου το 78% των επιχειρήσεων (συνολικά 1.415.000 επιχειρήσεις με 4.178.000 εργαζομένους-Πηγή ΕΛΣΤΑΤ 2017). Το πλήθος των εργαζομένων αγγίζει το 1.700.000, με κατανομή 68% από 0-9 εργαζομένους, 19% από 10-49 εργαζομένους και 13% από 50-249 εργαζομένους. 

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η εξειδίκευση των συνεργατών της στη διαχείριση επιχειρηματικών κινδύνων και κυρίως στην εξασφάλιση των εταίρων και στελεχών της επιχείρησης. 

https://www.tb2b.gr/corporate-life-insurance-advisors/

www.libertyinsuranceagents.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*