Ποια δερματικά συμπτώματα προκαλεί ο κοροναϊός

Μεγάλης διάρκειας δερματικά συμπτώματα είναι πιθανόν να εμφανίσουν όσοι μολυνθούν από τον SARS-CoV-2, όπως προκύπτει από ανάλυση του μεγαλύτερου μητρώου ασθενών με COVID-19.

Τα συμπτώματα τύπου δερματικού εξανθήματος ποικίλλουν και κάποια από αυτά μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο και από 130 ημέρες, σύμφωνα με ανακοινώσεις στο 29ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV Virtual Congress).

«Στην αρχή της πανδημίας η νόσος COVID-19 που προκαλείται από τον ιό SARS-CoV-2 θεωρήθηκε ότι επηρέαζε μόνο το αναπνευστικό σύστημα. Όσο η έρευνα προχωρούσε, έγινε γνωστό ότι μπορεί να επιφέρει βλάβες σε πολλά ζωτικά όργανα. Έχει παρατηρηθεί ότι ο νέος κοροναϊός μπορεί να επηρεάσει και το δέρμα. Μετά από τη δημιουργία ενός διεθνούς μητρώου από την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας τον περασμένο Απρίλιο για την καταγραφή των δερματικών βλαβών και την επεξεργασία τους, ερευνήθηκαν διαφορές παράμετροι, όπως η διάρκειά τους. Βρέθηκε ότι τα “δάχτυλα COVID” (“COVID toes”) διαρκούν περισσότερο από όλες τις δερματικές εκδηλώσεις, με τους ασθενείς που νοσούν βαριά να κινδυνεύουν περισσότερο», επισημαίνει ο δερματολόγος –αφροδισιολόγος, Δρ Χρήστος Σάμου.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*