Στα 4 δισ. το λειτουργικό αποτέλεσμα της Generali

της Ελενας Ερμείδου

Στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ διαμορφώθηκε το λειτουργικό αποτέλεσμα της Ιταλικής Generali  κατά το εννέαμηνο του έτους, χάριν της ανάπτυξης που διέγραψε στο διάστημα αυτός, ο κλάδος Περιουσίας και Ατυχημάτων καθώς και ο κλάδος Διαχείρισης Κεφαλαίων.

Ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα ασφάλιστρα στο 89,7%, μειωμένος κατά 2,8 ποσοστιαίες μονάδες . Το Περιθώριο των Νέων Επιχειρήσεων έφτασε στα επίπεδα του 4,10%, μειωμένο μόλις 0,18 ποσοστιαίες μονάδες.

Τα μεικτά ασφάλιστρα διαμορφώθηκαν στα 52 δισεκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά 0,3% υποβοηθούμε από τον κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων που παρουσίασε ανθεκτικότητα και την θετική ανάπτυξη που διέγραψε ο κλάδος Ζωής, +0.4%. Οι καθαρές εισροές από τον κλάδο Ζωή παρέμειναν στα επίπεδα των 9,3 δισεκατομμυρίων ευρώ μειωμένες κατά 13% και οι τεχνικές προβλέψεις για τον κλάδο αυξήθηκαν 1,9%, στα 376, 3 δισεκατομμύρια.

Τα κεφάλαια υπό Διαχείριση Τρίτων στα  160.576 εκατομμύρια με πτώση μόλις 0,8%. Παρά την μεταβλητότητα που επικράτησε στις αγορές κεφαλαίων σημειώθηκε βελτίωση με θετικές καθαρές εισροές το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο.

Η κεφαλαιακή θέση του Ομίλου ενισχύθηκε με τον δείκτη Φερεγγυότητας στο 203%, αυξημένος κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου στα 1,297 εκατομμύρια μειωμένα κατά 40%  μεταξύ άλλων λόγω των επιδόσεων των κεφαλαιαγορών αλλά και της συνεισφορά του Ομίλου  ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ στο Ταμείο «Extraordinary International Fund» για τα πανδημικά συμβάντα.

Εξαιρουμένης της συνεισφορά στο Ταμείο Extraordinary International Fund για τον Covid-19 και των δαπανών που έγιναν για τον μετασχηματισμό στο διοίκηση του κλάδου Ευθυνών, τα καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώνονται στα 1,629 εκατομμύρια, μειωμένα κατά 13%.

Την επόμενη εβδομάδα, στις 18 Νοεμβρίου, η Generali στην διάρκεια της Διαδικτυακής Ημέρας των Επενδυτών θα ενημερώσει για την σχετική πρόοδο που έχει επιτευχθεί πάνω στα πλάνα του στρατηγικού της σχεδιασμού για το 2021 “Generali 2021”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*