Θετικά νέα για το εμβόλιο της Pfizer

Πολύ ελπιδοφόρα είναι τα νέα για το πειραματικό εμβόλιο, που αναπτύσσουν η αμερικανική εταιρεία Pfizer και η γερμανική BioNTech. Οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι οι δοκιμές έδειξαν ότι στο 90% των εθελοντών αναπτύσσονται αντισώματα μέσα σε 3 εβδομάδες μετά τη λήψη και της δεύτερης δόσης.

“Αυτό είναι ένα πρώτο αλλά κρίσιμο βήμα στην προσπάθειά μας για την παροχή ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν μπορούμε να υποβάλουμε αίτηση για έγκριση έκτακτης ανάγκης από το FDA βάσει αυτών των αποτελεσμάτων αποτελεσματικότητας. Απαιτούνται επίσης περισσότερα δεδομένα για την ασφάλεια και συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε αυτά τα δεδομένα ασφάλειας στο πλαίσιο της τρέχουσας κλινικής μελέτης”, δήλωσε ο ελληνικής καταγωγής CEO της Pfizer κ. Άλμπερτ Μπουρλά.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί σε 43.500 άτομα σε 6 χώρες (ΗΠΑ, Γερμανία, Βραζιλία, Τουρκία, Αργεντινή και Νότιος Αφρική) χωρίς να παρατηρηθούν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες. Η Pfizer και η BioNTech λένε ότι θα έχουν αρκετά δεδομένα ασφαλείας έως την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου και γνωστοποίησαν ότι σκοπεύουν να υποβάλουν αίτηση για έγκριση έκτακτης ανάγκης για χρήση του εμβολίου έως το τέλος του μήνα

Περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*