back to top
13.3 C
Athens
Τετάρτη 1 Απριλίου 2026

Στις 15 Νοεμβρίου ανοίγει η ΕΡΓΑΝΗ για το επίδομα των 800 ευρώ

Σταδιακά από τις 27 Νοεμβρίου έως το τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των ειδικών αποζημιώσεων από 587 έως 800 ευρώ. Ειδικότερα, στις 15 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για την υποβολή δηλώσεων για τους εργαζόμενους που θα τεθούν σε αναστολή τον μήνα Νοέμβριο.

Αναφορικά με την διαδικασία, οι πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους από 15/11/2020 έως και τις 7/12/2020. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα επιτρέπονται και οι ορθές επαναλήψεις υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων. Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις στο ίδιο ανωτέρω διάστημα, δηλαδή από 15/11/2020 έως και τις 7/12/2020 στις περιπτώσεις που τίθενται για πρώτη φορά οι συμβάσεις εργασίας τους σε αναστολή, ανεξαρτήτως προσώπου εργοδότη.

- Advertisement -

4 διαφορετικές περιπτώσεις εργαζομένων:

-Εργαζόμενοι σε συγκεκριμένες περιφερειακές ενότητες – π.χ. στη Θεσσαλονίκη – των οποίων η σύμβαση έχει τεθεί υποχρεωτικά σε αναστολή, καθώς εργάζονται σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή βάσει ΚΑΔ από 3 Νοεμβρίου, πριν από την ανακοίνωση των γενικευμένων μέτρων για το σύνολο της επικράτειας. Οι συμβάσεις τους τίθενται σε αναστολή για 28 ημέρες, από 3 έως 30 Νοεμβρίου.
-Εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση τίθεται υποχρεωτικά σε αναστολή από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των γενικευμένων μέτρων για το σύνολο της επικράτειας. Οι συμβάσεις τους τίθενται σε αναστολή για 24 ημέρες, από 7 έως 30 Νοεμβρίου.
-Εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση τίθεται υποχρεωτικά σε αναστολή σε άλλη ημερομηνία, για παράδειγμα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου.

-Εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τίθεται σε αναστολή για μέρος ή για ολόκληρο τον μήνα σε επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές αλλά χαρακτηρίζονται ως πληττόμενες για τον μήνα Νοέμβριο και βάσει της γενικευμένης λίστας ΚΑΔ του Απριλίου 2020.

- Advertisement -

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αυξημένες κατά 80% οι καταγεγραμμένες υπερωρίες το 7μηνο

Περισσότερες από 3,5 εκατ. υπερωρίες έχουν καταγραφεί εντός του 2025 - Ποιοι κλάδοι ένταξης της ΨΚΕ πρωτοστατούν

ΕΡΓΑΝΗ: Αυξάνονται οι θέσεις πλήρους απασχόλησης- συνεχίζει πτωτικά η ανεργία

Παρά την ενεργειακή κρίση που ακολούθησε την πανδημία, τα στοιχεία της απασχόλησης συνεχίζουν να βελτιώνονται

ΕΡΓΑΝΗ: Θετικό το ισοζύγιο της απασχόλησης τον Ιούνιο του 2022

Θετικό παρέμεινε το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης, τόσο τον Ιούνιο όσο και κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

Διαθέσιμη σε κινητό και τάμπλετ η εφαρμογή myErgani

Διαθέσιμη πλέον σε κινητό και τάμπλετ είναι η εφαρμογή myErgani, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο την άμεση πρόσβαση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στο εργασιακό ιστορικό τους. H εφαρμογή είναι διαθέσιμη για android και iOS συσκευές.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Σε ισχύ από την 1η Απριλίου η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Επηρεάζονται άμεσα περίπου 700.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, επιδόματα, παροχές και τριετίες

KPMG: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Πρακτικής Άσκησης 2026

Η δίμηνη πρακτική έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει στοχευμένη μάθηση και ουσιαστική επαγγελματική έκθεση, με προοπτικές μελλοντικής συνεργασίας

Γ. Στουρνάρας: «Δυσκολότερη η διαχείριση της παρούσας κρίσης από εκείνης του 2021-22»

Παρά τις δυσκολίες, ωστόσο, ο Διοικητής της ΤτΕ εμφανίστηκε στο Economist Romania Government Roundtable συγκρατημένα αισιόδοξος

ΕΛΣΤΑΤ: Οι εθνικές δαπάνες υγείας το 2024 – Κοντά στο 5% η συμβολή της ιδιωτικής ασφάλισης

Η συνολική χρηματοδότηση των δαπανών υγείας αυξήθηκε κατά 5,1% σε σχέση με το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Έρευνα ΕΑΕΕ: Πάνω από τα μισά οχήματα παρέμεναν στο τέλος του έτους ανασφάλιστα έναντι φυσικών καταστροφών

Πώς εξελίχθηκε το ποσοστό του πλήθους ασφαλιστηρίων συμβολαίων οχημάτων με κάλυψη φυσικών καταστροφών από τον Ιούνιο του 2025

Συγκροτήθηκε η Υποεπιτροπή Εκτίμησης Πλημμυρικού Κινδύνου

Με στοχευμένες εισηγήσεις προσώπων εγνωσμένου κύρους θα ενισχύει τον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας – Δείτε τη σύνθεσή της

Νέα καμπάνια Anytime: Όταν η ασφάλιση σου επιτρέπει να συνεχίΖΕΙΣ την καθημερινότητά σου

Η εταιρεία προβάλλει μια σύγχρονη, συνδυαστική εμπειρία ασφάλισης, που γίνεται μέρος της καθημερινότητας ακολουθώντας τους γρήγορους ρυθμούς της

Εθνική Ασφαλιστική: Διπλές αποζημιώσεις και διπλοί μισθοί σε γραμματείς

Θετική εξέλιξη ύστερα από διαπραγματεύσεις του Συλλόγου Υπαλλήλων με τη Διοίκηση

Διπλή διάκριση για τις υποδομές κυβερνοασφάλειας της Interamerican

Η εταιρεία δηλώνει στρατηγικά προσηλωμένη στην ψηφιακή ανθεκτικτότητα και στην αξιοποίηση τεχνολογιών που διασφαλίζουν προστασία και εμπιστοσύνη