Μ. Τζωρτζωρής, iif20: Για κάθε €1 που προστίθεται στην ασφαλιστική βιομηχανία, προστίθενται €3,6 στην κοινωνία

Την συμβολή της ιδιωτικής ασφάλισης στην κοινωνία και οικονομία τόνισε ο κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) στο πλαίσιο του Insurance Intermediaries Forum με θέμα ” Οι λύσεις της Ασφαλιστικής Αγοράς εν καιρώ COVID-19″.

Το πρωτοποριακό B2B και B2C συνέδριο, με σημαντικούς ομιλητές, εξειδικευμένα panels και ειδικές παρουσιάσεις, με όλες τις τελευταίες τάσεις και λύσεις για τα νέα ασφαλιστικά προϊόντα, διεξάγεται σήμερα και μεταδίδεται μέσα από τη LiveOn, την πλατφόρμα διοργάνωσης ψηφιακών συνεδρίων και εκθέσεων του ethosGROUP και φιλοξενεί στελέχη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και των εταιρικών δικτύων πωλήσεων, καθώς  και κορυφαίους εκπρόσωπους όλων των ασφαλιστικών εταιρειών.

“Κάθε χρόνο οι επενδύσεις της ασφαλιστικής αγοράς ξεπερνούν τα 15 δις. ευρώ.Για κάθε 1 ευρώ που προστίθεται στην ασφαλιστική βιομηχανία προστίθεται 3,6 στην ελληνική κοινωνία. Για κάθε 100 ευρώ που δαπανά ο Έλληνας για την ασφάλιση της υγείας του, ο μέσος ευρωπαίος δαπανά 460 ευρώ”.

Insurance Intermediaries Forum 2020_Θεσμικός χαιρετισμός: Μιχάλης Τζωρτζωρής from Ethos Media SA on Vimeo.

 

 

Η ασφάλιση είναι ένα εργαλείο ανάπτυξης

Σύμφωνα με τον κ. Τζωρτζωρή, ο χώρος της υγείας τα τελευταία χρόνια επιβαρύνθηκε. Αφαιρέθηκε η φοροελάφρυνση και επιβαρύνθηκε με ΦΠΑ. “Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν κάνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια ωστόσο θα πρέπει να ενισχύουν την διαφάνειά τους. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι η ευημερία της κοινωνίας συνδέεται με την ιδιωτική ασφάλιση”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*