back to top
16.9 C
Athens
Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025

Στην αντίπερα όχθη η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

Της Ελενας Ερμείδου

Η σημερινή ημέρα δεν θα ξανάρθει ποτέ στον αιώνα τον άπαντα σε εκείνον που αρνείται να φάει, να πιεί, να ανταλλάξει ιδέες, να οσφρανθεί, να αγγίξει, να δώσει, να πάρει.

- Advertisement -

Αν εξετάσουμε την ζωή μας θα δούμε ότι πολλές φορές έχουμε συμπεριφερθεί, να πω ά-λογα, παράλογα, άσκεπτα, αναποφάσιστά, απροσανατόλιστα;  Στην περίπτωση μας και στην περίπτωση αυτής της αγοράς μάλλον ταιριάζει το ‘αναποφάσιστα’ αλλά και το ‘απροσανατόλιστα’. Τι λέτε;, εγώ θυμάμαι αρκετές τέτοιες περιπτώσεις που η αγορά δεν μπήκε στο τραίνο και το έχασε.

Για χρόνια έχεις μάθει να ακούς τα ίδια πράγματα. Οι ίδιες συμβουλές, οι ίδιες ‘καλές’ πρακτικές. Τίποτα άλλο δεν χωράει στο καλάθι μας. Ότι άλλο υπάρχει προσπαθούμε να το αμφισβητήσουμε, να το μειώσουμε, να ξορκίσουμε και να ‘χτίσουμε’ οπαδούς.  Ο προσανατολισμός μας έχει ένα σημείο αναφοράς, λοιπό.

- Advertisement -

Κάποια στιγμή, στην αντίπερα όχθη, σκιαγραφείται και ένα δεύτερο σημείο. Ορθώνεται και δυναμώνει. Ξεκινά να γίνεται ένα σημείο προσανατολισμού.

Πηγαίνουμε ερχόμαστε μεταξύ των δύο σημείων, ξεκινά το πηγαινέλα από την μία πλευρά στην άλλη, πλησιάζουμε, αλλά δεν αγγίζουμε ποτέ το δεύτερο σημείο για τον προσανατολισμό μας, μέχρι που χάνουμε τις δυνάμεις μας και χανόμαστε στο μέσο της διαδρομής.

Τι σημαίνει αυτό; Ούτε καταλήγουμε σε ένα σημείο μηδέν, γλαφυρά θα έλεγα στο πάτο του ποταμού χωρίς να έχουμε δοκιμάσει τους καρπούς που μας προσφέρουν για να πάρουμε δυνάμεις.

Όλα αυτά γράφονται μεταφορικά.

Θέλουν να δείξουν τι σημασία που έχει για την αγορά της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και όλη της αγοράς, η  αποφασιστικότητα, η πίστη, η σκέψης, η λογική. Πέρασαν πολλά χρόνια σκότους, και ασάφειας. Χρειάστηκαν λίγοι μήνες για να ξεκινήσουν κάποιες συγκροτημένες προσπάθειες για την αναβάθμιση της αγορά. Εκδόθηκε μία μελέτη για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, έγινε το πρώτο βήμα, θα υπάρξει και δεύτερο που θα ‘σκαλίσει’ ακόμα περισσότερο τον κλάδο. Γίνονται ακόμα προσπάθειες για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, για οικονομικές ενισχύσεις, για κίνητρα που μπορεί να δοθούν σε αυτοαπασχολούμενους ασφαλιστές.

Όλα αυτά είναι θετικά, πίσω από αυτά υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τον κλάδο, θα πρέπει λοιπόν ο κλάδος να αφήσει πίσω του τις όποιες μεμονωμένες πρωτοβουλίες, τα παλιά τερτίπια, τεχνάσματα και να περάσει στην απέναντι όχθη. Όχι να μείνει στην μέση της διαδρομής επειδή δεν αποφασίζει.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο «αόρατος εχθρός» της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και των διαμεσολαβητών

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ελληνική ασφαλιστική αγορά δεν είναι μια εξωτερική κρίση, αλλά η αδράνεια απέναντι στις αλλαγές

Στον Βόλο ο Πρόεδρος του EΕΑ – Επίσημος καλεσμένος στην επετειακή εκδήλωση των 20 χρόνων του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Μαγνησίας

Στη διάρκεια της βραδιάς αναμένεται να τιμηθούν πρόσωπα και συνεργασίες που στήριξαν την πορεία του Συνδέσμου όλα αυτά τα χρόνια

Νέες ασφαλιστικές συμφωνίες, ο τροχός της τύχης γυρνά

Ο Ανασφάλιστος βλέπει έντονο αναβρασμό, με συζητήσεις και ψιθύρους, σε ασφαλιστικές και διαμεσολάβηση

Η προεγγραφή για την εκδήλωση του ΠΣΑΣ και του ΕΕΑ άνοιξε – Κλείστε θέση μέχρι τις 14/11

Νέες τάσεις, κανονιστικές υποχρεώσεις αλλά και ιστορίες έμπνευσης, στην εκδήλωση που θα λάβει χώρα 20/11 στο Μουσείο «Η Ελλάδα σε Μικρογραφία»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Σε εγρήγορση οι ασφαλιστικές εταιρείες για την καταπολέμηση της απάτης

Αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες, εξειδικευμένα συστήματα ανάλυσης δεδομένων και μηχανισμούς διασταύρωσης πληροφοριών

Αθέμιτες πρακτικές στην ασφάλιση: Προσοχή στα «δώρα» που παραπλανούν τον καταναλωτή

Η εμπιστοσύνη στον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης προϋποθέτει διαφάνεια και επαγγελματική δεοντολογία

Διόρθωση επί του πιεστηρίου

Σχετικά με το άρθρο που δημοσιεύθηκε σήμερα στο Insurance World και αναπαράχθηκε μέσω του newsletter, προβαίνουμε στην ακόλουθη διόρθωση. Το κείμενο που αναρτήθηκε για την...

Business Interruption: Η ασπίδα συνέχειας που λείπει από την ελληνική επιχείρηση

Μια κάλυψη που δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως συμπλήρωμα, αλλά ως βασική προϋπόθεση βιωσιμότητας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Άμεση αντίδραση ΔΕΕΙΑ στην επιστολή του ΕΕΑ για αθέμιτες πρακτικές – Αναμένονται οι κυρώσεις

Ενεργοποιήθηκε άμεσα η ΔΕΕΙΑ με την επιστολή του Επαγγελματικού...

Νέα προσθήκη στην ομάδα της Allianz Trade στην Ελλάδα – Η Μαρία Αλυμάρα αναλαμβάνει ως Account Manager

Η εταιρεία προσβλέπει σε ενίσχυση της πελατοκεντρικής προσέγγισης και αριστεία στις επιχειρηματικές συνεργασίες

Η Hoolie Pet Insurance φέρνει νέα εποχή στην ασφάλιση κατοικιδίων στην Ελλάδα

Με φιλοσοφία απλότητας και διαφάνειας, η εταιρεία υπόσχεται ουσιαστική κάλυψη, χωρίς περίπλοκα ψιλά γράμματα και αναπάντεχες εξαιρέσεις

Νέο προϊόν ασφάλισης που θα εντυπωσιάσει, σύντομα στις οθόνες σας

Το διαδικτυακό προϊόν θα απευθύνεται σε ΜμΕ που το έχουν ανάγκη και μέχρι τώρα δυσκολεύονται πολύ να πάρουν καλύψεις

Η Interlife διαθέτει δωρεάν 91.143 ίδιες μετοχές

Με κύριο στόχο την επιβράβευση των στελεχών για τη συνεισφορά τους στην αξιοσημείωτη απόδοση της εταιρείας τα τελευταία οικονομικά έτη