Ρεκόρ κρουσμάτων – Συναγερμός για 5 περιοχές

Κόκκινο «χτύπησε» ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο «σκαρφαλώνοντας» στις 667 περιπτώσεις ανίχνευσης SARS–CoV-2. Εκτός από την Αττική που έχει σταθερή πορεία, πέντε ακόμη περιοχές προκαλούν ανησυχία στις υγειονομικές αρχές.

Οι περιφερειακές ενότητες των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης, της Καστοριάς πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορσή σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. Επίσης, ο ίδιος έκανε έκκληση πιστής τήρησης των μέτρων από τους κατοίκους των προαναφερόμενων περιοχών καθώς και των Σερρών και της Βοιωτίας, αφού αυτές εμφανίζουν επιδημιολογική πίεση τα τελευταία 24ωρα.

Νεαρές ηλικίες

Ο επίκουρος καθηγητής, Γκίκας Μαγιορκίνης επεσήμανε την αυξημένη συμμετοχή ,κατά 10-20%, της ηλικιακής ομάδας 18-39 στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Γι’ αυτό τον λόγο έκανε έκκληση στα μέλη της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας να προσέχουν τις επαφές τους και να μην συγχρωτίζονται πέρα του οικογενειακού κύκλου. Παρά την αύξηση των κρουσμάτων μέχρι τώρα δεν έχει αυξηθεί ο αριθμός των διασωληνωμένων, καθώς οι αριθμού κρουσμάτων και διασωληνωμένων αυξάνονται με διαφορά φάσης και όπως εκτίμησε ο καθηγητής πιθανή αύξηση της δεύτερης ομάδας θα δούμε σε 10-15 ημέρες.

Αττική

Σημειώνεται ότι 250 κρούσματα καταγράφηκαν στην Αττική. Σήμερα κλιμάκια του ΕΟΔΥ με τη συμμετοχή ΚΟΜΥ έκαναν 3017 δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα. Στον έλεγχο εντοπίστηκαν 29 θετικά δείγματα, από τα οποία 18 αφορούν σε άνδρες και 11 σε γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 34,8 έτη.

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*