back to top
28.9 C
Athens
Σάββατο 18 Ιουλίου 2026

Με SMS τα αποτελέσματα του rapid test

Τα αποτελέσματα γρήγορων τεστ που θα διενεργούνται από τον ΕΟΔΥ θα στέλνονται με SMS, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας  σε επίσκεψή του στον χώρο διεξαγωγής τεστ στο ΜΕΤΡΟ του Συντάγματος.

Χάρη στη τεχνολογία άμεσα θα ενημερώνονται οι πολίτες, ενώ ο ΕΟΔΥ έχει πλέον την δυνατότητα να καταχωρεί στη βάση τα δεδομένα από τα τεστ.

- Advertisement -

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία, συνοδεία του Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Αρκουμανέα,  στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, επιθεωρώντας κλιμάκια του ΕΟΔΥ, τα οποία πραγματοποιούν δωρεάν rapid tests αντιγόνου σε πολίτες.

Ευχαριστίες εξέφρασε ο υπουργός στη ΣΤΑΣΥ και στο Υπουργείο Μεταφορών για την παραχώρηση της αίθουσας προκειμένου ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας να διενεργήσει αυτούς τους δειγματοληπτικούς ελέγχους επιδημιολογικού ενδιαφέροντος.

- Advertisement -

«Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι ένα μεγάλο θέμα παγκοσμίως, είναι πόσοι πολίτες εν μέσω COVID χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οπότε είναι σημαντικό για εμάς, για επιστημονικούς λόγους και για λόγους Δημόσιας Υγείας, να ξέρουμε ποια είναι τα ποσοστά αρνητικών και θετικών δειγμάτων» επεσήμανε ο κ. Κικίλιας.

Σημειώνεται ότι 16 ιατρεία για την διεξαγωγή τεστ αντιγόνου για τον κοροναϊό έχουν σταθεί στο ΜΕΤΡΟ του Συντάγματος. Σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα έχουμε ήδη διενεργηθεί 350 τεστ και εντοπίστηκαν 6 θετικά. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σήμερα μέχρι το μεσημέρι.

«Η προσέλευση είναι αρκετά μεγάλη και θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτούς τους ελέγχους, γιατί όπως βλέπετε σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον πλανήτη, υπάρχει αυξημένος αριθμός κρουσμάτων. Και στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες βλέπουμε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων» σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Την προσοχή των πολιτών και τη τήρηση των μέτρων ζήτησε ο κ. Αρκουμανέας καθώς αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες περαιτέρω αύξηση τω κρουσμάτων.

Χαρακτηριστικά έκκληση έκανε ο κ. Αρκουμανέας «δεν χρειάζεται να πάει μία περιοχή στο κόκκινο ώστε να αρχίσουν οι πολίτες να συνειδητοποιούν ότι πρέπει να τηρούν τα μέτρα. Πρέπει όλοι μας, σε όλη τη χώρα, καθημερινά,  μάσκα, απόσταση και πλύσιμο χεριών. Πρέπει να το τηρούμε ευλαβικά ώστε τις επόμενες εβδομάδες και πηγαίνοντας προς τον χειμώνα, να καταφέρουμε ακόμα μια φορά ως χώρα να ανταπεξέλθουμε στην πανδημία». 

πηγή: virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μ. Θεμιστοκλέους στο 12th MedTech Conference: Μειώθηκαν οι οφειλές των νοσοκομείων στα 532 εκατ. ευρώ

Το #mtco26 ανέδειξε με σαφήνεια ότι το ΕΣΥ βρίσκεται σε περίοδο βαθιών μετασχηματισμών

Εθελοντική αιμοδοσία στο Μετρό Συντάγματος: Το πιο ουσιαστικό check‑out πριν τις καλοκαιρινές διακοπές

Οι ανάγκες για αίμα παραμένουν υψηλές όλο το καλοκαίρι – Ραντεβού στις 13 και 14 Ιουλίου 2026, από 14:00 έως 20:00

Το Παίδων Πεντέλης πλήρως ανακαινισμένο: Ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε τη δημιουργία νέας παιδιατρικής δομής στη Δυτική Αθήνα

Το Ωνάσειο Νοσοκομείο θέτει σε λειτουργία την πρώτη κινητή μονάδα ECMO στην Ελλάδα

Η νέα υπηρεσία καλύπτει ένα κρίσιμο κενό στο σύστημα υγείας και θέτει βάσεις για οργανωμένο δίκτυο παραπομπής μεταξύ νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης: Ιδιαίτερη η αναφορά από πολιτικούς εκπροσώπους στα ζητήματα που έθεσε η ΕΑΔΕ

Η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ) συμμετείχε στον δημόσιο διάλογο που διοργάνωσε η Επιτροπή Ασφαλιστικών Πρακτόρων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος κύκλος του αποκλειστικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Executive Sales Insurance Program” στο Ε.Κ.Π.Α.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης του 5ου κύκλου του επαγγελματικού προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Executive Sales Insurance

14+1 Ερωτήσεις και Απαντήσεις για το ν/σ της επαγγελματικής ασφάλισης

Ο δεύτερος πυλώνας είναι η επαγγελματική ασφάλιση. Περιλαμβάνει τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης («ΤΕΑ») και τα ομαδικά επαγγελματικά συνταξιοδοτικά ασφαλιστικά συμβόλαια

«Πολιτική συναίνεση για λύσεις στα θέματα της ιδιωτικής ασφάλισης στη εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών»

Για πρώτη φορά εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας (Ευάγγελος. Λιάκος), του ΠΑΣΟΚ (Μιλένα Αποστολάκη) και του ΣΥΡΙΖΑ (Διονύσης Καλαματιανός) συμμετείχαν στον ίδιο δημόσιο διάλογο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης: Ιδιαίτερη η αναφορά από πολιτικούς εκπροσώπους στα ζητήματα που έθεσε η ΕΑΔΕ

Η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ) συμμετείχε στον δημόσιο διάλογο που διοργάνωσε η Επιτροπή Ασφαλιστικών Πρακτόρων

Κων. Ρούσσης: Η ΕΣΑΠΕ γιόρτασε όσα πέτυχε και συνεχίζει

Σε ένα απόλυτα φιλικό περιβάλλον γιόρτασε η ΕΣΑΠΕ τα 40 χρόνια λειτουργίας της. Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠΕ Κωνσταντίνος Ρούσσης  σταθερός στο όραμα του, δήλωσε στο IW.gr

Νέα μεγάλη φιλοπεριβαλλοντική δράση από το ΕΕΑ στη Βάρκιζα

Με στόχο την αφύπνιση όλων για την προστασία του περιβάλλοντος, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών διοργανώνει νέα μεγάλη δράση το Σάββατο 18 Ιουλίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος κύκλος του αποκλειστικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Executive Sales Insurance Program” στο Ε.Κ.Π.Α.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης του 5ου κύκλου του επαγγελματικού προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Executive Sales Insurance

Όλοι μαζί στην πρώτη δράση του DRIVE SAFE ACHAIA

Στις 17 Ιουλίου δεν διοργανώνεται απλώς μία ακόμη δράση. Στέλνεται ένα μήνυμα ζωής.