back to top
31.1 C
Athens
Παρασκευή 3 Ιουλίου 2026

Μεταβάλλεται το τοπίο αστικών, επαγγελματικών, εργοδοτικών ευθυνών

της Ελενας Ερμείδου

Μηδένισε όπως είχαμε γράψει το κοντέρ των Ευθυνών και ξεκινά να γράφει από την αρχή.  Το τοπίο παραμένει ρευστό με πολλά κενά. Οι απαιτήσεις όπως προκύπτουν διαμορφώνουν μία νέα πραγματικότητα που η αγορά καλείται να μελετήσει.

- Advertisement -

Αλλάζουν τα όρια κάλυψης, τα τιμολόγια, κάποιοι κίνδυνοι μένουν εκτός, ενώ πληθαίνουν οι απαιτήσεις για εργοδοτικές ευθύνες.

Τι ευθύνες έχει ο εργοδότης έναντι εργαζομένου που δουλεύει με τηλε-εργασία;  Τι ευθύνες έχει ο εργαζόμενος . Πώς σχετίζονται τα ωράρια εργασίας με τους κινδύνους και τι μπορεί να αποδειχτεί όταν οι διαφορές πάνε στα δικαστήρια; πάντα για το τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης.

- Advertisement -

Ας αναλογιστούμε ότι η τηλε-εργασία έχει περάσει  δια του νόμου. Ετσι και ευθύνες υπάρχουν και για όσους είναι ασφαλισμένοι στο δημόσιο σύστημα υγείας, και για όσους είναι ασφαλισμένοι στο ιδιωτικό σύστημα υγείας συγχρόνως. Το ζητούμενο είναι γα την ιδιωτική ασφάλιση να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Σε ένα άλλο θέμα που έχει αναφερθεί το IW.gr κατά την αρχή της κρίσης με τον κορωνοϊό μιλώντας με αντασφαλιστές είναι το θέμα της τιμολόγησης των κινδύνων που αφορούν την αστική ευθύνη και το θέμα της ανάληψης κινδύνων. Τα τιμολόγια έχουν ανέβει ωστόσο λιγότεροι κίνδυνοι ενδεχομένως να αναλαμβάνονται.  Τα πρωτόκολλα για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού αποτρέπουν τους ασφαλιστές από να αναλάβουν κινδύνους οι οποίοι δεν μπορούν να τιμολογηθούν.

Ένα άλλο ζήτημα είναι καθαρά το ύψος των ασφαλίστρων στις αστικές ευθύνες. Τα αντασφαλιστικά τιμολόγια αστικών ευθυνών όπως είχε γράψει το IW.gr από την περασμένο Απρίλιο είχαν ξεκινήσει να παίρνουν την ανιούσα. Κάποιο κίνδυνοι τιμολογούνται από τους αντασφαλιστές μέχρι και 200% πάνω.  Οι ίδιοι οι  αντασφαλιστές επίσης δεν δέχονται να πάρουν όλους τους κινδύνους, λειτουργούν πολύ επιλεκτικά δίνοντας ανάλογη γραμμή πορείας και στους πρωτασφαλιστές.

Πρωτασφαλιστές και αντασφαλιστές συμφωνούν από κοινού στο να επαναδιατυπώσουν τους όρους των συμβολαίων τους σε ό,τι αοφορά τις μεταδοτικές νόσους και τις πανδημίες με στόχο να μην επαναλαμβάνονται οι διαφωνίες, και οι συγκρούσεις μεταξύ αυτών και των πελατών.

Μετασχηματίζεται το τοπίο των αστικών, επαγγελματικών και εργοδοτικών ευθυνών. Ετσι λοιπόν οι ασφαλιστές δεν θα έχουν να μάθουν να ζουν στις νέες συνθήκες αλλά και να αποκτήσουν την γνώση, να την μεταφέρουν σωστά ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα κάνοντας τους πελάτες τους να τους εμπιστευτούν. Και ας μην ξεχνάμε  μεταδίδει εμπιστοσύνη μόνο εκείνος που ξέρει για το τι μιλάει.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

«Η Υγεία στο προσκήνιο, με γνώμονα τη διαφάνεια, την κοινωνική ευθύνη και τη βιωσιμότητα» το μήνυμα του 4ου Συνεδρίου της ΕΑΕ

Για την αναγκαία ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας και πρακτικές όπως τα DRGs μίλησε ο Α. Σαρρηγεωργίου

Συντάξεις: Πώς θα αυξήσετε τον αριθμό των ατόμων που αποταμιεύουν

Ο ρόλος των ασφαλιστών εκτείνεται πέρα από τις απλές προσφορές και πωλήσεις προϊόντων.

Οι Πολωνοί (αντ)ασφαλιστές ψάχνουν για συνεργασίες

Το μεγάλο αυτό έργο ανασυγκρότησης της Πολωνίας που χρηματοδοτείται από την ΕΕ βάζει στο τιμόνι της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης την Πολωνία ενώ δρομολογεί θετικές εξελίξεις στην (αντ)ασφαλιστική αγορά

ΝΝ Group: Πουλά τις Τουρκικές επιχειρήσεις στην Zurich Türkiye

Η ολοκλήρωση των συναλλαγών τελεί υπό την αίρεση των εποπτικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Credia-ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, στο βάθος η ΕΤΕ, τρεις καταλύτες εξελίξεων

Στόχος της EΥΡΩΠΗ είναι η αύξηση κερδοφορίας με αύξηση παραγωγής που θα προέλθει τόσο από την οργανική ανάπτυξη όσο και από νέες στρατηγικές συνεργασίες

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Χορηγός της συμμετοχής «Flandy»-Στεφανή στο 70ό Ράλλυ Ακρόπολις!

Όπως επισήμανε ο CEO Ν. Μακρόπουλος, η εταιρεία στηρίζει ενεργά δράσεις που προάγουν το πνεύμα της προσπάθειας, των υψηλών επιδόσεων και της αριστείας

Ευτελούς αξίας ασφάλιστρα αυτοκινήτου, τι μας είπε ο Νικόλαος Μακρόπουλος

Είχε, για μία ακόμα φορά, το θάρρος ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστικής να αναφερθεί στη ριζωμένη εμπορική πολιτική των ΕΠΥ

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Με ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε ο κύκλος των MDRT Power Talks

Η MDRT Hellas στρέφει πλέον το βλέμμα στο MDRT Day by MCC Hellas 24-27/09/2026

Το Ωνάσειο Νοσοκομείο θέτει σε λειτουργία την πρώτη κινητή μονάδα ECMO στην Ελλάδα

Η νέα υπηρεσία καλύπτει ένα κρίσιμο κενό στο σύστημα υγείας και θέτει βάσεις για οργανωμένο δίκτυο παραπομπής μεταξύ νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα

Τι μαθαίνουν να κάνουν οι Ελβετοί, τι θα κάνουν οι ασφαλιστές

Η συνεχής αύξηση της θερμοκρασίας φέρνει αλλαγές στον τρόπο ζωής και μπορεί να αυξήσει τη θνησιμότητα, με επιπτώσεις σε ιατρικές, ασφαλιστικές και εργατικές αξιώσεις

Το ΕΕΑ εγκαινιάζει κύκλο συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς

Πρώτος προσκεκλημένος, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης

ΕΟΠΥΥ: Αλλαγές προϊσταμένων από τον νέο διοικητή

Ο κ. Ζαμάνης επέλεξε έμπειρα στελέχη για καίριες θέσεις, θέλοντας προφανώς να δημιουργήσει τη δική του ομάδα διοίκησης