Ρουά ματ στην αγορά και πάμε για νέες παρτίδες

Δεν είναι μία, δεν είναι δύο, δεν είναι τρεις, είναι πολλές οι απειλές για την εγχώρια ασφαλιστική αγορά. Εκτοξεύονται και από το εσωτερικό και από εξωτερικό προς μία, προς δύο ασφαλιστικές. Ας σταματήσουμε εδώ, για την ώρα.

Πόσα θα δώσουν οι Κύπριοι δεν θα μάθουμε εύκολα, το ότι έκαναν κίνηση για να αυτονομηθούν και στόχευσαν σε μία εταιρεία βοήθειας που κάνει και συμπληρωματικά συμβόλαια και να ελέγξουν τους δείκτες τους, το μάθαμε.

Οι μεν, τι να πούμε, θέλουν να μειώσεις τις θέσεις τους στην Ελλάδα, θέλουν να νιώσουν πιο ανάλαφροι για να μπορούν να προχωρήσουν σε άλλες διαπραγματεύσεις για άλλους τομείς ; οι δε, έχουν μόνο αυτοκίνητο, θέλουν να ελέγξουν την ασφαλιστική αγορά καλύτερα, και το δείκτη ζημιών τους που όπως ακούγεται δεν είναι και χαμηλός ενώ αρκετές περιπτώσεις αποζημιώσεων οδηγούνται στα δικαστήρια.

Ετσι μαθαίνουμε, οι ίδιοι δεν μιλούν. Μυστικοπάθεια δεν λέγεται αυτό;. Είναι καλό; Όχι γιατί, αν υπάρχει κενό ή πρόβλημα το κενό διευρύνεται και το πρόβλημα το χειροτερεύεις. Αν δεν υπάρχουν στοιχεία να εξηγήσουν την κατάσταση, τότε γιατί και εμείς να είμαστε καλόπιστοι.

Καλή η συμφωνία πάντως όταν μάλιστα ξέρεις ότι δεν θα είχες ευκαιρία άλλη παρόμοια τόσο εύκολα, και εδώ που τα λέμε και αν δεν έχεις και την τόση δύναμη που χρειάζεσαι στην Ευρώπη.

Για να δούμε τώρα ποιες θα είναι οι επόμενες εξελίξεις σε δύο, τρεις, τέσσερις μήνες, από τώρα. Που θα κάτσει η μπίλια, τι νέες συναλλαγές θα γίνουν στην αγορά και με τι αντίτιμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*