Χάρτης υγειονομικής ασφάλειας από τον COVID-19

Την δημιουργία χάρτη υγειονομικής ασφάλειας από τoν SARS-CoV-2 ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Για τον χάρτη προβλέπονται τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων:

-ετοιμότητας,

-επιτήρησης,

-αυξημένης επιτήρηση,

-αυξημένος κίνδυνος

Επιδίωξη είναι η λήψη κατηγοριοποιημένων και στοχευμένων μέτρων για κάθε περιφέρεια, με απώτερο στόχο να συνεχιστεί ομαλά και με ασφάλεια η οικονομική και κοινωνική ζωή στη χώρα μας.

Σχετικά με τον ορισμό του επιπέδου κινδύνου κάθε περιφερειακής ενότητας θα εκτιμώνται διάφοροι επιδημιολογικοί δείκτες, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες, η πληρότητα κλινών για τα νοσοκομεία, η διαδικασία ιχνηλάτησης και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται κάθε 15 ημέρες, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων, αλλά τους επιδημιολογικούς δείκτες, οπότε και ανάλογα θα τροποποιούνται τα μέτρα ανά περιφερειακή ενότητα.

Ο χάρτης θα είναι αναρτημένος στο covid19.gov.gr και αναμένεται να δοθούν περισσότερες πληροφορίες την προσεχή Παρασκευή, στην ενημέρωση για τον κοροναϊό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*