back to top
14.7 C
Athens
Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2026

INTERAMERICAN/Anytime σε μία “μικρή Δελφική Γιορτή” με τη Φ. Δάρρα

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου ο Αρχαιολογικός χώρος των Δελφών φιλοξένησε μια διαφορετική συναυλία. Στο μαγνητικό πεδίο του συνέκλιναν η ποίηση, σπουδαία τραγούδια, η αυγουστιάτικη πανσέληνος και βέβαια, η κυρίαρχα υποβλητική ένταση του «Ομφαλού της Γης». Τον κατανυκτικά ατμοσφαιρικό τόνο σε αυτή τη μοναδική σύγκλιση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού κάλλους έδωσε η ξεχωριστή ερμηνεία της Φωτεινής Δάρρα, στο πλαίσιο μιας άρτιας εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Δελφών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος.

Η συναυλία, με φυσική παρουσία προσκεκλημένων στη Ρωμαϊκή Αγορά του Αρχαιολογικού χώρου, ελεγχόμενη και με τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας, μεταδόθηκε σε πραγματικό χρόνο και διαδικτυακά. Με την εξαίρετη ερμηνεύτρια και το κουιντέτο των άξιων μουσικών που τη συνόδευαν: τρομπόνι, τρομπέτα, κοντραμπάσο, κρουστά και στο πιάνο τον Γιώργο Παπαχριστούδη, που επιμελήθηκε το πρόγραμμα, ταξίδεψαν μαζί η INTERAMERICAN και η Anytime υποστηρίζοντας αυτή την ιδιαίτερη μουσική παράσταση.

- Advertisement -

Για μια ακόμη φορά η INTERAMERICAN -τώρα και με τη σύμπραξη της Anytime, που κάνει ασφαλέστερη την οδική μετακίνηση- επιβιβάστηκε στο όχημα των Τεχνών και του Πολιτισμού, που φωτίζει τον δρόμο για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. «Στη συνισταμένη δύναμη που συνθέτουν άξιοι δημιουργοί και καλλιτέχνες – άνθρωποι του πνεύματος και θεματοφύλακες της πολιτισμικής κληρονομιάς, αλλά και πρόσωπα των τοπικών κοινωνιών και των θεσμών, ένας επιχειρηματικός οργανισμός με κοινωνικό όραμα έχει πάντα θέση και ρόλο, με τον σκοπό ανάλογες εμπειρίες να γίνονται μέρος της καθημερινότητας των πολιτών όλο και πιο συχνά, πολύ περισσότερο σε δύσκολες συνθήκες όπως οι σημερινές» επισημαίνει ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας της INTERAMERICAN.

Η Φωτεινή Δάρρα υπογράμμισε τον ισχυρό συμβολισμό των Δελφών τραγουδώντας Ποίηση. Ξεκίνησε με Οδυσσέα Ελύτη («Με το λύχνο του άστρου», «Μαρίνα»), πέρασε στον Κωνσταντίνο Καβάφη («Ενδυνάμωσις») και στάθηκε στον Άγγελο Σικελιανό, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τον χώρο με τις δύο Δελφικές Γιορτές πριν 90 και πλέον χρόνια, απαγγέλλοντας: «Όχι, δεν είναι χίμαιρα / να καβαλάμε το όνειρο / τη θείαν ετούτη μέρα / που όλα, ορατά και αόρατα / κι εμείς κι οι ήρωες και οι θεοί / στην ίδια ορμάμε μέσα αιώνια σφαίρα».

- Advertisement -

Αποκαλυπτικά για το πλούσιο ερμηνευτικό ταμπεραμέντο της, η Φωτεινή Δάρρα κορύφωσε με το «Πνευματικό Εμβατήριο» (1945) του Σικελιανού, που έχει μελοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης (έργο «Αρκαδία V»). Αλλά, πέρασε και από τον Ράινερ Μαρία Ρίλκε («Σ´ αγαπώ» – απόδοση Κ. Παλαμά), τον Νίκο Γκάτσο («Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου», «Στου καιρού τη ζυγαριά») και τον Μ. Καραγάτση («Στοχασμός»), φθάνοντας και σε νεώτερους σημαντικούς ποιητές: τον Διονύση Καψάλη («Στάλσιμο» – Μάγισσες της Σμύρνης), τον Μιχάλη Γκανά («Πάμε ξανά στα θαύματα», «Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια»).

Και ακόμη, τραγούδησε ποίηση Ιάκωβου Καμπανέλλη («Από το παράθυρό σου») και Γιάννη Θεοδωράκη («Φαίδρα», «Νύχτα μαγικιά»). Άλλωστε, η βραδιά είχε πολύ Μίκη Θεοδωράκη. Ο εμβληματικός Μίκης, κορυφαίος πρεσβευτής της Ποίησης στη Μουσική -ή της Μουσικής στην Ποίηση-, πήρε αφιερώσεις για τα 95 χρόνια του, που συμπλήρωσε στις 29 Ιουλίου. Στο κέντημα της παράστασης η ερμηνεύτρια έδωσε εύρος και με τραγούδια για το φεγγάρι («Hijo de la luna») και για τη θάλασσα (φάδο «Cancao do mare»), ενώ μας θύμισε και την Εντίθ Πιάφ («Non, je ne regrette rien»).

Για την INTERAMERICAN, η οποία τιμά κάθε προσπάθεια που γίνεται για την ανάδειξη του πολιτισμικού και πνευματικού περιεχομένου του τόπου μας, πραγματικά άξιζε αυτό το μουσικό ταξίδι μαζί με την Anytime, με τη συνεργασία της Φωτεινής Δάρρα και της ορχήστρας του Γιώργου Παπαχριστούδη.

Δείτε το βίντεο της συναυλίας στο παρακάτω link:

https://www.facebook.com/foteinidarra/videos/215806103128982

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Interamerican Open Day: Άνοιγμα καριέρας στον ασφαλιστικό κλάδο

Η εκδήλωση της 4ης Φεβρουαρίου απευθύνεται τόσο σε νέους επαγγελματίες όσο και σε άτομα που σκέφτονται αλλαγή καριέρας

Ο ασφαλιστικός κλάδος στην κορυφή: Τι μας λένε τα κέρδη του 2024

Η μεγαλύτερη πρόκληση δεν είναι η αύξηση των κερδών, αλλά η διατήρησή τους και η επέκταση σε νέες ανάγκες, ενώ μάλιστα η διεθνής οικονομία παραμένει αβέβαιη

ICAP CRIF: Αυτές είναι οι 5 πιο κερδοφόρες ασφαλιστικές του 2024

Με σωρευτικά κέρδη ύψους €336,6 εκατ., κάλυψαν το 78,2% των συνολικών EBITDA του κλάδου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

21 startups στο «Greek AI Accelerator» με τη στήριξη Κυβέρνησης – OpenAI – Endeavor Greece

Με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης ελληνικών startups τεχνητής νοημοσύνης και την ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς τους

Carglass: Ολοκληρώθηκε ο 10ος εσωτερικός διαγωνισμός Best of Belron Greece 2026 – Βίντεο

Ο νικητής Αλέξανδρος Κιάσσος θα εκπροσωπήσει την εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο τον Ιούνιο στη Λισαβόνα

Οι εμβληματικές προσωπικότητες που θα βραβευθούν στα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ

Η 23η τελετή απονομής θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Divani Caravel την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου

Τετραπλή βράβευση για τα προϊόντα της ΓΕΒ στα AFFA Awards by EXPOTROF 2026

Η ΓΕΒ, διακριτικός τίτλος της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ Εμποροτεχνικής ΑΕ, διατηρεί τη δυναμική της παρουσία στον χώρο των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Στηρίζοντας την κοινωνία με συνέπεια, αξιοπιστία και υπευθυνότητα

Ο Στ. Γκόργκας περιγράφει την αταλάντευτη προσπάθεια της Syndea να υποστηρίζει την κοινωνία όχι μόνο μέσω προϊόντων, αλλά και με την καθημερινή της λειτουργία

Διακοπή καπνίσματος και πρόληψη στο επίκεντρο καμπάνιας της Εθνικής Ασφαλιστικής – Βίντεο

Με κεντρικό μήνυμα «Πρόληψη κατά του καρκίνου, υπέρ της ζωής», η εταιρεία καλεί το κοινό να κάνει σήμερα το πρώτο βήμα για ένα πιο υγιές αύριο

Έως 8/2 η ψηφοφορία του ΕΕΑ για ενέργειες κατά της επιχειρούμενης μείωσης προμηθειών

Τη γνώμη τους έχουν ήδη καταθέσει 2.448 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, ωστόσο το Επιμελητήριο επισημαίνει ότι είναι σημαντική η συμμετοχή όλων

21 startups στο «Greek AI Accelerator» με τη στήριξη Κυβέρνησης – OpenAI – Endeavor Greece

Με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης ελληνικών startups τεχνητής νοημοσύνης και την ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς τους

Allianz Trade: Η Ευρώπη σείεται από αφερεγγυότητες

Η Δυτική Ευρώπη ξεχωρίζει και ειδικά οι εταιρείες με κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 50 εκατ. ευρώ