back to top
19.7 C
Athens
Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2026

INTERAMERICAN/Anytime σε μία “μικρή Δελφική Γιορτή” με τη Φ. Δάρρα

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου ο Αρχαιολογικός χώρος των Δελφών φιλοξένησε μια διαφορετική συναυλία. Στο μαγνητικό πεδίο του συνέκλιναν η ποίηση, σπουδαία τραγούδια, η αυγουστιάτικη πανσέληνος και βέβαια, η κυρίαρχα υποβλητική ένταση του «Ομφαλού της Γης». Τον κατανυκτικά ατμοσφαιρικό τόνο σε αυτή τη μοναδική σύγκλιση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού κάλλους έδωσε η ξεχωριστή ερμηνεία της Φωτεινής Δάρρα, στο πλαίσιο μιας άρτιας εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Δελφών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος.

Η συναυλία, με φυσική παρουσία προσκεκλημένων στη Ρωμαϊκή Αγορά του Αρχαιολογικού χώρου, ελεγχόμενη και με τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας, μεταδόθηκε σε πραγματικό χρόνο και διαδικτυακά. Με την εξαίρετη ερμηνεύτρια και το κουιντέτο των άξιων μουσικών που τη συνόδευαν: τρομπόνι, τρομπέτα, κοντραμπάσο, κρουστά και στο πιάνο τον Γιώργο Παπαχριστούδη, που επιμελήθηκε το πρόγραμμα, ταξίδεψαν μαζί η INTERAMERICAN και η Anytime υποστηρίζοντας αυτή την ιδιαίτερη μουσική παράσταση.

- Advertisement -

Για μια ακόμη φορά η INTERAMERICAN -τώρα και με τη σύμπραξη της Anytime, που κάνει ασφαλέστερη την οδική μετακίνηση- επιβιβάστηκε στο όχημα των Τεχνών και του Πολιτισμού, που φωτίζει τον δρόμο για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. «Στη συνισταμένη δύναμη που συνθέτουν άξιοι δημιουργοί και καλλιτέχνες – άνθρωποι του πνεύματος και θεματοφύλακες της πολιτισμικής κληρονομιάς, αλλά και πρόσωπα των τοπικών κοινωνιών και των θεσμών, ένας επιχειρηματικός οργανισμός με κοινωνικό όραμα έχει πάντα θέση και ρόλο, με τον σκοπό ανάλογες εμπειρίες να γίνονται μέρος της καθημερινότητας των πολιτών όλο και πιο συχνά, πολύ περισσότερο σε δύσκολες συνθήκες όπως οι σημερινές» επισημαίνει ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας της INTERAMERICAN.

Η Φωτεινή Δάρρα υπογράμμισε τον ισχυρό συμβολισμό των Δελφών τραγουδώντας Ποίηση. Ξεκίνησε με Οδυσσέα Ελύτη («Με το λύχνο του άστρου», «Μαρίνα»), πέρασε στον Κωνσταντίνο Καβάφη («Ενδυνάμωσις») και στάθηκε στον Άγγελο Σικελιανό, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τον χώρο με τις δύο Δελφικές Γιορτές πριν 90 και πλέον χρόνια, απαγγέλλοντας: «Όχι, δεν είναι χίμαιρα / να καβαλάμε το όνειρο / τη θείαν ετούτη μέρα / που όλα, ορατά και αόρατα / κι εμείς κι οι ήρωες και οι θεοί / στην ίδια ορμάμε μέσα αιώνια σφαίρα».

- Advertisement -

Αποκαλυπτικά για το πλούσιο ερμηνευτικό ταμπεραμέντο της, η Φωτεινή Δάρρα κορύφωσε με το «Πνευματικό Εμβατήριο» (1945) του Σικελιανού, που έχει μελοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης (έργο «Αρκαδία V»). Αλλά, πέρασε και από τον Ράινερ Μαρία Ρίλκε («Σ´ αγαπώ» – απόδοση Κ. Παλαμά), τον Νίκο Γκάτσο («Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου», «Στου καιρού τη ζυγαριά») και τον Μ. Καραγάτση («Στοχασμός»), φθάνοντας και σε νεώτερους σημαντικούς ποιητές: τον Διονύση Καψάλη («Στάλσιμο» – Μάγισσες της Σμύρνης), τον Μιχάλη Γκανά («Πάμε ξανά στα θαύματα», «Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια»).

Και ακόμη, τραγούδησε ποίηση Ιάκωβου Καμπανέλλη («Από το παράθυρό σου») και Γιάννη Θεοδωράκη («Φαίδρα», «Νύχτα μαγικιά»). Άλλωστε, η βραδιά είχε πολύ Μίκη Θεοδωράκη. Ο εμβληματικός Μίκης, κορυφαίος πρεσβευτής της Ποίησης στη Μουσική -ή της Μουσικής στην Ποίηση-, πήρε αφιερώσεις για τα 95 χρόνια του, που συμπλήρωσε στις 29 Ιουλίου. Στο κέντημα της παράστασης η ερμηνεύτρια έδωσε εύρος και με τραγούδια για το φεγγάρι («Hijo de la luna») και για τη θάλασσα (φάδο «Cancao do mare»), ενώ μας θύμισε και την Εντίθ Πιάφ («Non, je ne regrette rien»).

Για την INTERAMERICAN, η οποία τιμά κάθε προσπάθεια που γίνεται για την ανάδειξη του πολιτισμικού και πνευματικού περιεχομένου του τόπου μας, πραγματικά άξιζε αυτό το μουσικό ταξίδι μαζί με την Anytime, με τη συνεργασία της Φωτεινής Δάρρα και της ορχήστρας του Γιώργου Παπαχριστούδη.

Δείτε το βίντεο της συναυλίας στο παρακάτω link:

https://www.facebook.com/foteinidarra/videos/215806103128982

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Για δεύτερη συνεχή χρονιά «World-class Workplace» ο Όμιλος INTERAMERICAN

Μια αναγνώριση που αντανακλά άμεσα το επίπεδο ικανοποίησης, εμπιστοσύνης και δέσμευσης των ανθρώπων της ασφαλιστικής

Έξι ασφαλιστικές εταιρείες ανάμεσα στις 100 μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις

Η παρουσία τους στη λίστα Fortune Greece 100 αποτυπώνει τη σταθερή δυναμική του ασφαλιστικού κλάδου και τον ρόλο του στην εγχώρια οικονομία

INTERAMERICAN στο Coachathon 2025: Προώθηση της Ηγεσίας και της Ανθρώπινης Ανάπτυξης

Νέοι επαγγελματίες του Ομίλου μοιράστηκαν την εμπειρία τους και ανέδειξαν τον καθοριστικό ρόλο της Gen Z στο μέλλον της εργασίας

Με ρεκόρ συμμετοχής η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του ΣΕΣΑΕ

Στο εορταστικό κάλεσμα ανταποκρίθηκαν ανώτατα στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών, διαμεσολαβητές, συνεργάτες και εκπρόσωποι του κλαδικού Τύπου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Για δεύτερη συνεχή χρονιά «World-class Workplace» ο Όμιλος INTERAMERICAN

Μια αναγνώριση που αντανακλά άμεσα το επίπεδο ικανοποίησης, εμπιστοσύνης και δέσμευσης των ανθρώπων της ασφαλιστικής

Ψηλά οι μετοχές των Interlife – Ευρώπη Holdings

Πού αποδίδονται οι νέες αξιοσημείωτες χρηματιστηριακές επιδόσεις των δύο εταιρειών

Apeiron Insurance Project: Επένδυση στην πρόληψη και την οδική ασφάλεια

Η Apeiron Insurance Project δεν περιορίζεται στον ρόλο του ασφαλιστικού παρόχου.

Με θετικό απολογισμό το 2025 και ισχυρό αναπτυξιακό όραμα εισέρχεται στο 2026 η Atradius Greece

Με σαφή αίσθηση επιτυχίας και στρατηγικής συνέχειας ολοκληρώνεται το 2025 για την Atradius Greece, όπως αποτυπώνεται τόσο στη δημόσια

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Παροχή διευκρινίσεων από την ΑΑΔΕ για τη φορολόγηση ομαδικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων

Η νέα Εγκύκλιος επικεντρώνεται στις αλλαγές που εισήγαγε ο ν. 5178/2025 και σε 3 βασικά σημεία του υφιστάμενου πλαισίου επαγγελματικής ασφάλισης

Γ. Καραβίας: Το ελληνικό δημόσιο θα πληρώσει τις ζημιές του μπλακάουτ στο FIR

Τι αναφέρει η ΥΠΑ για τον εντοπισμό της βλάβης - Οι νέοι πομποδέκτες και οι αποζημιώσεις της Aegean

Για δεύτερη συνεχή χρονιά «World-class Workplace» ο Όμιλος INTERAMERICAN

Μια αναγνώριση που αντανακλά άμεσα το επίπεδο ικανοποίησης, εμπιστοσύνης και δέσμευσης των ανθρώπων της ασφαλιστικής

Η ανακοίνωση της ΕΑΔΕ για την απόφαση του ΣτΕ

Η Ένωση αναμένει όπως οι ασφαλιστικές προβούν άμεσα στη διαμόρφωση των ρητρών αναπροσαρμογής κατά τις προϋποθέσεις που θέτει η απόφαση

Ψηλά οι μετοχές των Interlife – Ευρώπη Holdings

Πού αποδίδονται οι νέες αξιοσημείωτες χρηματιστηριακές επιδόσεις των δύο εταιρειών