back to top
22.4 C
Athens
Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2026

INTERAMERICAN/Anytime σε μία “μικρή Δελφική Γιορτή” με τη Φ. Δάρρα

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου ο Αρχαιολογικός χώρος των Δελφών φιλοξένησε μια διαφορετική συναυλία. Στο μαγνητικό πεδίο του συνέκλιναν η ποίηση, σπουδαία τραγούδια, η αυγουστιάτικη πανσέληνος και βέβαια, η κυρίαρχα υποβλητική ένταση του «Ομφαλού της Γης». Τον κατανυκτικά ατμοσφαιρικό τόνο σε αυτή τη μοναδική σύγκλιση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού κάλλους έδωσε η ξεχωριστή ερμηνεία της Φωτεινής Δάρρα, στο πλαίσιο μιας άρτιας εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Δελφών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος.

Η συναυλία, με φυσική παρουσία προσκεκλημένων στη Ρωμαϊκή Αγορά του Αρχαιολογικού χώρου, ελεγχόμενη και με τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας, μεταδόθηκε σε πραγματικό χρόνο και διαδικτυακά. Με την εξαίρετη ερμηνεύτρια και το κουιντέτο των άξιων μουσικών που τη συνόδευαν: τρομπόνι, τρομπέτα, κοντραμπάσο, κρουστά και στο πιάνο τον Γιώργο Παπαχριστούδη, που επιμελήθηκε το πρόγραμμα, ταξίδεψαν μαζί η INTERAMERICAN και η Anytime υποστηρίζοντας αυτή την ιδιαίτερη μουσική παράσταση.

- Advertisement -

Για μια ακόμη φορά η INTERAMERICAN -τώρα και με τη σύμπραξη της Anytime, που κάνει ασφαλέστερη την οδική μετακίνηση- επιβιβάστηκε στο όχημα των Τεχνών και του Πολιτισμού, που φωτίζει τον δρόμο για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. «Στη συνισταμένη δύναμη που συνθέτουν άξιοι δημιουργοί και καλλιτέχνες – άνθρωποι του πνεύματος και θεματοφύλακες της πολιτισμικής κληρονομιάς, αλλά και πρόσωπα των τοπικών κοινωνιών και των θεσμών, ένας επιχειρηματικός οργανισμός με κοινωνικό όραμα έχει πάντα θέση και ρόλο, με τον σκοπό ανάλογες εμπειρίες να γίνονται μέρος της καθημερινότητας των πολιτών όλο και πιο συχνά, πολύ περισσότερο σε δύσκολες συνθήκες όπως οι σημερινές» επισημαίνει ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας της INTERAMERICAN.

Η Φωτεινή Δάρρα υπογράμμισε τον ισχυρό συμβολισμό των Δελφών τραγουδώντας Ποίηση. Ξεκίνησε με Οδυσσέα Ελύτη («Με το λύχνο του άστρου», «Μαρίνα»), πέρασε στον Κωνσταντίνο Καβάφη («Ενδυνάμωσις») και στάθηκε στον Άγγελο Σικελιανό, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τον χώρο με τις δύο Δελφικές Γιορτές πριν 90 και πλέον χρόνια, απαγγέλλοντας: «Όχι, δεν είναι χίμαιρα / να καβαλάμε το όνειρο / τη θείαν ετούτη μέρα / που όλα, ορατά και αόρατα / κι εμείς κι οι ήρωες και οι θεοί / στην ίδια ορμάμε μέσα αιώνια σφαίρα».

- Advertisement -

Αποκαλυπτικά για το πλούσιο ερμηνευτικό ταμπεραμέντο της, η Φωτεινή Δάρρα κορύφωσε με το «Πνευματικό Εμβατήριο» (1945) του Σικελιανού, που έχει μελοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης (έργο «Αρκαδία V»). Αλλά, πέρασε και από τον Ράινερ Μαρία Ρίλκε («Σ´ αγαπώ» – απόδοση Κ. Παλαμά), τον Νίκο Γκάτσο («Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου», «Στου καιρού τη ζυγαριά») και τον Μ. Καραγάτση («Στοχασμός»), φθάνοντας και σε νεώτερους σημαντικούς ποιητές: τον Διονύση Καψάλη («Στάλσιμο» – Μάγισσες της Σμύρνης), τον Μιχάλη Γκανά («Πάμε ξανά στα θαύματα», «Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια»).

Και ακόμη, τραγούδησε ποίηση Ιάκωβου Καμπανέλλη («Από το παράθυρό σου») και Γιάννη Θεοδωράκη («Φαίδρα», «Νύχτα μαγικιά»). Άλλωστε, η βραδιά είχε πολύ Μίκη Θεοδωράκη. Ο εμβληματικός Μίκης, κορυφαίος πρεσβευτής της Ποίησης στη Μουσική -ή της Μουσικής στην Ποίηση-, πήρε αφιερώσεις για τα 95 χρόνια του, που συμπλήρωσε στις 29 Ιουλίου. Στο κέντημα της παράστασης η ερμηνεύτρια έδωσε εύρος και με τραγούδια για το φεγγάρι («Hijo de la luna») και για τη θάλασσα (φάδο «Cancao do mare»), ενώ μας θύμισε και την Εντίθ Πιάφ («Non, je ne regrette rien»).

Για την INTERAMERICAN, η οποία τιμά κάθε προσπάθεια που γίνεται για την ανάδειξη του πολιτισμικού και πνευματικού περιεχομένου του τόπου μας, πραγματικά άξιζε αυτό το μουσικό ταξίδι μαζί με την Anytime, με τη συνεργασία της Φωτεινής Δάρρα και της ορχήστρας του Γιώργου Παπαχριστούδη.

Δείτε το βίντεο της συναυλίας στο παρακάτω link:

https://www.facebook.com/foteinidarra/videos/215806103128982

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Culture moves us: Η Anytime και Στέγη Ιδρύματος Ωνάση ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον πολιτισμό

Η Anytime γίνεται Mobility Partner της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, συνδέοντας την ασφαλή μετακίνηση με την ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό

Anytime: Ασφάλιση μοτοσικλέτας με κάλυψη φυσικών φαινομένων και έκπτωση 5%

Νέα φθινοπωρινή προωθητική ενέργεια για την ασφάλιση μοτοσικλέτας μέσω του Magenta Insurance παρουσιάζει η Anytime

Η ANYTIME ανοίγει το παιχνίδι του CASCO στη Ρουμανία

Η ANYTIME ανεβάζει ταχύτητα στη Ρουμανία και επιχειρεί να διευρύνει το αποτύπωμά της πέρα από το RCA, ανοίγοντας το επόμενο κεφάλαιο της ανάπτυξής της

Η νέα «μάχη» των ασφαλιστικών στα social media

Η ασφάλιση δεν περιμένει πλέον τον πελάτη να χτυπήσει την πόρτα του γραφείου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Νέο τεύχος του περιοδικού VOICE της Υδρογείου Ασφαλιστικής – Με το βλέμμα στην καινοτομία και τη συνεργασία

Το νέο τεύχος του εταιρικού περιοδικού VOICE της Υδρογείου Ασφαλιστικής κυκλοφόρησε, παρουσιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις

Ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ στο επίκεντρο της ταξιδιωτικής ασφάλισης

Στο Σεμινάριο Ταξιδιωτικής Ασφάλισης που διοργάνωσε η DAES, εταίρος του ΠΑΝΟΡΜΟΥ, συμμετείχαν

Culture moves us: Η Anytime και Στέγη Ιδρύματος Ωνάση ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον πολιτισμό

Η Anytime γίνεται Mobility Partner της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, συνδέοντας την ασφαλή μετακίνηση με την ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό

Μεγάλος Χορηγός στην επετειακή συναυλία για τα 30 χρόνια του «Μαζί για το Παιδί» η Eurolife 

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά για τη στήριξη του έργου του «Μαζί για το Παιδί» φιλοξενεί τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2026 το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Χρ. Μεγάλου: Εμπιστοσύνη στη διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής – Τι διεμήνυσε στον Σύλλογο για την πολιτική σταθερότητα

Σε ανοικτή συζήτηση που είχε ο Χρήστος Μεγάλου Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Πειραιώς με τον Σύλλογος της Εθνικής Ασφαλιστικής και την Διοίκηση

Νέο τεύχος του περιοδικού VOICE της Υδρογείου Ασφαλιστικής – Με το βλέμμα στην καινοτομία και τη συνεργασία

Το νέο τεύχος του εταιρικού περιοδικού VOICE της Υδρογείου Ασφαλιστικής κυκλοφόρησε, παρουσιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις

ΜΙΝΕΤΤΑ: Επιπλέον προνόμια υγείας για τους κατόχους νοσοκομειακών προγραμμάτων

Επιπλέον προνόμια υγείας παρέχονται στους κατόχους νοσοκομειακών προγραμμάτων της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της εταιρείας.

AIG: Οι φθινοπωρινές καταιγίδες έρχονται – Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες

Με αφορμή την έναρξη της φθινοπωρινής περιόδου και την πιθανότητα εκδήλωσης έντονων βροχοπτώσεων, η AIG Greece

Το κορυφαίο γεγονός της χρονιάς για το Risk Management πλησιάζει

Οι συμμετοχές για το 6ο Greek Risk Management Forum 2026 συνεχίζονται, με την ημερομηνία του συνεδρίου να πλησιάζει.