Γ. Χατζηθεοδοσίου, Ε.Ε.Α: Να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την έξαρση της πανδημίας

Η πανδημία του κορονοϊού επανέρχεται και απειλεί τον κόσμο, την Ευρώπη και τη χώρα μας. Νέοι κίνδυνοι είναι προ των πυλών. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας από την αρχή της πανδημίας ανέπτυξε εξαιρετική δράση στήριξης της κοινωνίας, των επιχειρήσεων και της απασχόλησης. Διεκδίκησε για τις επιχειρήσεις στοχευόμενες πολιτικές στήριξης και εισακουσθήκαμε σε μεγάλο βαθμό, σημειώνει σε μήνυμα του ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει:

“Τώρα, μπροστά στη νέα απειλή, η οποία σε μεγάλο βαθμό είναι αποτέλεσμα ανθρώπινων λαθών και της χαλάρωσης των μέτρων προστασίας, είναι επείγουσα ανάγκη να ανασκουμπωθούμε για να διαφυλάξουμε με κάθε θυσία την καθημερινή λειτουργία της οικονομίας, της κοινωνίας, των επιχειρήσεων και των κοινών υπηρεσιών.

Μπροστά μας ανοίγεται το φάσμα μιας νέας οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης χωρίς προβλέψιμο τέλος, η οποία μπορεί να αποβεί καταστροφική. Πρέπει να την αποτρέψουμε στο μέτρο των δυνάμεών μας.

Έχουμε όλοι υποχρέωση να τηρούμε σχολαστικά και επακριβώς, τα μέτρα προστασίας που ανακοίνωσαν οι αρχές και επιπλέον να αναπτύξουμε την δική μας προσοχή διασφάλισης της προστασίας από νέους απρόβλεπτους κινδύνους. Κάθε λάθος μετατρέπεται  σε πολλαπλάσιο κόστος για όλους.

Η κατάσταση στη συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, γνωρίζουμε ότι είναι τραγική. Εξ ίσου τραγική είναι και η κατάσταση των εργαζομένων, των ανέργων και των νοικοκυριών. Είναι  απαραίτητο τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση να γενικευθούν σε όλο το φάσμα και να προστατευθούν οι βασικές λειτουργίες των επιχειρήσεων και της οικονομίας. Οι επιχειρήσεις με τους εργαζομένους τους, είναι το μόνο εργαλείο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει να διαφυλαχθούν.

Κάνω έκκληση στους επιχειρηματίες και στους καταναλωτές να μην αφήσουν τον κορονοϊό να εξαπλωθεί και να παραλύσει τη χώρα. Η καταστροφή που μας απειλεί πρέπει να ηττηθεί! Πέρα από την ευθύνη του κράτους για τα γενικά μέτρα, έχουμε κι εμείς ευθύνη για τα ατομικά μέτρα. Ας τα τηρήσουμε.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας θα κάνει, και πάλι, ό,τι μπορεί για να προβάλει στην κυβέρνηση τις θέσεις του για τις επιχειρήσεις και την απασχόληση. Είναι καθήκον της κυβέρνησης να ανταποκριθεί. Το δικό μας καθήκον είναι να τηρήσουμε με ακρίβεια τα μέτρα προστασίας. Ώρα να το κάνουμε πράξη.

Αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε και πάλι μαζί”.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*