back to top
18.5 C
Athens
Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2026

Γ. Χατζηθεοδοσίου, Ε.Ε.Α: Να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την έξαρση της πανδημίας

Η πανδημία του κορονοϊού επανέρχεται και απειλεί τον κόσμο, την Ευρώπη και τη χώρα μας. Νέοι κίνδυνοι είναι προ των πυλών. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας από την αρχή της πανδημίας ανέπτυξε εξαιρετική δράση στήριξης της κοινωνίας, των επιχειρήσεων και της απασχόλησης. Διεκδίκησε για τις επιχειρήσεις στοχευόμενες πολιτικές στήριξης και εισακουσθήκαμε σε μεγάλο βαθμό, σημειώνει σε μήνυμα του ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει:

- Advertisement -

“Τώρα, μπροστά στη νέα απειλή, η οποία σε μεγάλο βαθμό είναι αποτέλεσμα ανθρώπινων λαθών και της χαλάρωσης των μέτρων προστασίας, είναι επείγουσα ανάγκη να ανασκουμπωθούμε για να διαφυλάξουμε με κάθε θυσία την καθημερινή λειτουργία της οικονομίας, της κοινωνίας, των επιχειρήσεων και των κοινών υπηρεσιών.

Μπροστά μας ανοίγεται το φάσμα μιας νέας οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης χωρίς προβλέψιμο τέλος, η οποία μπορεί να αποβεί καταστροφική. Πρέπει να την αποτρέψουμε στο μέτρο των δυνάμεών μας.

- Advertisement -

Έχουμε όλοι υποχρέωση να τηρούμε σχολαστικά και επακριβώς, τα μέτρα προστασίας που ανακοίνωσαν οι αρχές και επιπλέον να αναπτύξουμε την δική μας προσοχή διασφάλισης της προστασίας από νέους απρόβλεπτους κινδύνους. Κάθε λάθος μετατρέπεται  σε πολλαπλάσιο κόστος για όλους.

Η κατάσταση στη συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, γνωρίζουμε ότι είναι τραγική. Εξ ίσου τραγική είναι και η κατάσταση των εργαζομένων, των ανέργων και των νοικοκυριών. Είναι  απαραίτητο τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση να γενικευθούν σε όλο το φάσμα και να προστατευθούν οι βασικές λειτουργίες των επιχειρήσεων και της οικονομίας. Οι επιχειρήσεις με τους εργαζομένους τους, είναι το μόνο εργαλείο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει να διαφυλαχθούν.

Κάνω έκκληση στους επιχειρηματίες και στους καταναλωτές να μην αφήσουν τον κορονοϊό να εξαπλωθεί και να παραλύσει τη χώρα. Η καταστροφή που μας απειλεί πρέπει να ηττηθεί! Πέρα από την ευθύνη του κράτους για τα γενικά μέτρα, έχουμε κι εμείς ευθύνη για τα ατομικά μέτρα. Ας τα τηρήσουμε.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας θα κάνει, και πάλι, ό,τι μπορεί για να προβάλει στην κυβέρνηση τις θέσεις του για τις επιχειρήσεις και την απασχόληση. Είναι καθήκον της κυβέρνησης να ανταποκριθεί. Το δικό μας καθήκον είναι να τηρήσουμε με ακρίβεια τα μέτρα προστασίας. Ώρα να το κάνουμε πράξη.

Αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε και πάλι μαζί”.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Θετικά τα μέτρα αλλά δεν αρκούν»

Ανακοινώθηκαν οι νέες παρεμβάσεις της κυβέρνησης και οι επιδοτήσεις που θα ισχύουν έως το τέλος Οκτωβρίου, με στόχο την συγκράτηση του ενεργειακού κόστους.

Στο Ε.Ε.Α. τη Δευτέρα 28/9 ο Πρόεδρος της ΕΛΑΣ Αλέξης Τσίπρας

Με στόχο να θέσει στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις προτάσεις των επαγγελματιών

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σε δόσεις για τα “αποπαίδια” της Αττικής»

Τη διαφορετική αντιμετώπιση των επιχειρήσεων Περιφέρειας και Αττικής από την Κυβέρνηση στηλιτεύει ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Ε.Ε.Α.: Στήριξη του επαγγελματία στην πράξη!

Στην πράξη και όχι μόνο σε επίπεδο εκπροσώπησης επιχειρεί να στηρίζει τους επαγγελματίες το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, διευρύνοντας τις υπηρεσίες

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Γαλλικό μοντέλο ασφάλισης φυσικών καταστροφών: Η εμπειρία της CCR στην Αθήνα

Την τεχνογνωσία της Γαλλίας στη διατήρηση της ασφαλισιμότητας απέναντι σε φυσικές καταστροφές παρουσίασε στην Αθήνα ο γενικός διευθυντής της Caisse Centrale de Réassurance

Δ. Μαζαράκης: Να απλοποιηθούν οι όροι των συμβολαίων περιουσίας

«Είμαστε χρόνια κολλημένοι στο 2,5%», παρατηρώντας, μεταξύ άλλων ότι χρειάζεται να απλοποιηθούν οι όροι των συμβολαίων

ΛΕΞΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ #4 SOLVENCY II: Πόσο αντέχει μια ασφαλιστική;

Πώς το ευρωπαϊκό πλαίσιο φερεγγυότητας συνδέει τους κινδύνους που αναλαμβάνει μια ασφαλιστική με τα κεφάλαια που διαθέτει.

Η μυωπία των ασφαλιστικών: Τι βλέπουν We R και People for Business

Μυωπία φαίνεται σαν να έχουν οι ασφαλιστικές στην Ελλάδα απάντησαν σε σχετικές ερωτήσεις του IW.gr για τον μετασχηματισμό τους

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Φυσικές καταστροφές: Πρόληψη, συνεργασία και περισσότερη ασφαλιστική προστασία για την Ελλάδα – Πάνω από 1,2 δισ. ευρώ οι αποζημιώσεις από το 1993

Στο επίκεντρο η συνεργασία Πολιτείας και ασφαλιστικής αγοράς, η πρόληψη και η ενίσχυση της ασφαλιστικής προστασίας απέναντι στις φυσικές καταστροφές

Παρουσία του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη τα εγκαίνια του νέου Ψηφιακού Αγγειογράφου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, τη Λάρισα, προκειμένου να εγκαινιάσει τον νέο ψηφιακό αγγειογράφο

Ψηφιακά εκδίδεται πλέον η Κάρτα Δακτυλίου – Τι αλλάζει για τους κατοίκους της Αθήνας

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε η νέα ψηφιακή υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων για την έκδοση της ειδικής Κάρτας Δακτυλίου

H AIG Greece μας θυμίζει τα μέτρα πρόληψης για ασφαλή θέρμανση τον χειμώνα

Με τη θέρμανση να επανέρχεται σταδιακά στην καθημερινότητα, η AIG Greece υπενθυμίζει βασικά μέτρα πρόληψης για την αποφυγή πυρκαγιών

Σημαντική διάκριση απέσπασε η INFOTRUST Α.Ε. από την Ατλαντική Ένωση για τις πωλήσεις 2025–2026

Σημαντική διάκριση απέσπασε η INFOTRUST Α.Ε. από την Ατλαντική Ένωση, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Πωλήσεων «Ισλανδία 2025–2026»