back to top
13.3 C
Athens
Τρίτη 7 Απριλίου 2026

AXA: Στηρίζει το έργο του Συλλόγου Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας

Τόσο λόγω της υψηλής συχνότητάς τους όσο και εξαιτίας των πολυδιάστατων επιπτώσεών τους οι πυρκαγιές κατατάσσονται στις σημαντικότερες φυσικές καταστροφές της χώρας μας. Οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και σε εκτάρια καμένης ελλαδικής γης και το δημόσιο οικονομικό κόστος αποκατάστασης των ζημιών που προκαλούνται από αυτές καθιστούν αναγκαία τη συντεταγμένη συλλογική δράση σε επίπεδο πρόληψης και προστασίας. Παράλληλα, οι ραγδαίες εξελίξεις που παρατηρούνται σε επίπεδο αλλαγής των κλιματικών παραμέτρων και ειδικότερα η αύξηση της θερμοκρασίας, η ελάττωση της θερινής βροχόπτωσης και της σχετικής υγρασίας έρχονται να εντείνουν αυτή την κατάσταση, αυξάνοντας περαιτέρω την πιθανότητα εκδήλωσής τους.

Παραμένοντας πιστή στη μακρόχρονη στρατηγική εταιρικής υπευθυνότητάς της, η ΑΧΑ συνεχίζει να στηρίζει ενέργειες που επικεντρώνονται στην πρόληψη κινδύνων, δίνοντας ιδιαίτερα έμφαση σε εκείνους που σχετίζονται με το περιβάλλον, τις φυσικές καταστροφές και την κλιματική αλλαγή. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η απόφασή της να στηρίξει το αξιόλογο έργο του Συλλόγου Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας, το οποίο επικεντρώνεται στη μείωση των δασικών πυρκαγιών και την προστασία των πολιτών, του περιβάλλοντος και των οικισμών σε περίπτωση εκδήλωσής τους.

- Advertisement -
Ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, CEO AXA Ασφαλιστική στις εγκαταστάσεις του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αφιδνών

Λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ασφαλιστικής κ. Ερρίκος Μοάτσος, ο Διευθυντής Προϊόντων, Marketing και Επικοινωνίας, κ. Χαράλαμπος Αναστασιάδης και η Διευθύντρια Επικοινωνίας, κ. Λένα Πλαΐτη, βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αφιδνών για να παραδώσουν 45 αντιπυρικές στολές στα μέλη του Συλλόγου, καθώς και να συζητήσουν με τους εθελοντές για το σύνολο της δράσης τους, για τον τρόπο λειτουργίας τους, καθώς και για τα μέσα που διαθέτουν για την προστασία του δασικού πλούτου και ευρύτερα του φυσικού περιβάλλοντος σε μια περιοχή που βρίσκεται τόσο κοντά στον αστικό ιστό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AXA Ελλάδος, κ. Ερρίκος Μοάτσος, δήλωσε για την ενέργεια αυτή: «Συνεχίζουμε την υπεύθυνη δράση μας σε ό,τι αφορά στην πρόληψη κινδύνων και ενώνουμε δυνάμεις με μία ιδιαίτερα αξιόλογη ομάδα συμπολιτών μας, η οποία ενεργεί εθελοντικά για την προστασία όλων μας, προσφέροντας πολλαπλάσια προστιθέμενη αξία για τη χώρα μας. Σήμερα, όπου βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία σειρά παγκόσμιων μετασχηματισμών που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή, η έμπρακτη στήριξη όσων δρουν με κίνητρο το συλλογικό συμφέρον είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Ευχαριστώ θερμά τον Σύλλογο Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας για την ουσιαστική προφορά τόσων χρόνων.»

- Advertisement -

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας, κ. Νίκος Κατσιμπέρης, ανέφερε: «Οι έννοιες της πρόληψης κινδύνων και της ανθρώπινης προστασίας που διέπουν το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ΑΧΑ και η σταθερή δέσμευσή της να λειτουργεί με γνώμονα το κοινό καλό την έχουν οδηγήσει σε μια σειρά στοχευμένων δράσεων για το περιβάλλον που συνδέονται με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του ελλαδικού χώρου. Η έμπρακτή  στήριξή της στο Σύλλογο μας, με την προμήθεια των 45 επιχειρησιακών αντιπυρικών στολών, μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει ως εθελοντές, νιώθοντας περισσότερη ασφάλεια. Ευχαριστούμε θερμά την ΑΧΑ για την πολύτιμη συνεισφορά της τόσο σε ό,τι αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και σε εκείνη της κοινωνίας εν γένει.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Δωρεάν δράσεις για το περιβάλλον από την Εθνική Ασφαλιστική στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

Μπροστά στις φυσικές καταστροφές, η εταιρεία ενισχύει τη περιβαλλοντική γνώση και συνείδηση, και παράλληλα μια νέα κουλτούρα υπευθυνότητας

Παπασπυροπούλου από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: «Οι φυσικές καταστροφές δεν αντιμετωπίζονται μόνο από το κράτος ή την ασφαλιστική αγορά»

Στην ψηφιακή εκδήλωση, η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ ανέδειξε την ευπάθεια της χώρας και το σημαντικό κενό προστασίας απέναντι στις φυσικές καταστροφές

Έρευνα ΕΑΕΕ: Πάνω από τα μισά οχήματα παρέμεναν στο τέλος του έτους ανασφάλιστα έναντι φυσικών καταστροφών

Πώς εξελίχθηκε το ποσοστό του πλήθους ασφαλιστηρίων συμβολαίων οχημάτων με κάλυψη φυσικών καταστροφών από τον Ιούνιο του 2025

Έκτακτη προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα – Οδηγίες για ασφαλή οδήγηση

Δείτε το βίντεο με τις χρήσιμες συμβουλές της Εθνικής Ασφαλιστικής προς τους οδηγούς

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εθελοντική Αιμοδοσία από τη MEGA BROKERS, μια πράξη προσφοράς και ζωής

Μια δράση «με ισχυρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και με επίκεντρο τον άνθρωπο»

Πασχαλινή προσφορά από την Allianz Greece σε συνεργασία με τη Μουστάκας

Αγορές με επιστροφή ασφαλίστρων για τους κατόχους της κάρτας «Ασφαλιστικός Γονέας»

Η ασφάλιση για βραχυχρόνιες μισθώσεις γίνεται απαραίτητη: H λύση της Υδρογείου Ασφαλιστικής

Η εταιρεία δίνει στους ιδιοκτήτες ένα εργαλείο που προστατεύει την επένδυσή τους και εξασφαλίζει τη σιγουριά των επισκεπτών, με προαιρετικές επεκτάσεις για ειδικές περιπτώσεις

Νέα ψηφιακή εμπειρία για τους ασφαλισμένους από την Interasco

Οι χρήστες της πλατφόρμας My Interasco αποκτούν άμεση και ασφαλή πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες της εταιρείας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η FAIR Consulting διακρίθηκε για την αριστεία της στα Greek Risk Management Awards 2026

Διπλή αναγνώριση της εμπειρίας, της αξιοπιστίας και της εξειδίκευσης που έχει προσφέρει από την ίδρυσή της η εταιρεία σε εκατοντάδες πελάτες

Το ΔΣ του ΣΕΜΑ μετά την ανασυγκρότηση

Ο Δημήτριος Σπανός αντικαθιστά τον Νικόλαο Βαγιάννη, ενώ ο Μιχάλης Νικούλης προάγεται σε τακτικό μέλος ΔΣ

Εθελοντική Αιμοδοσία από τη MEGA BROKERS, μια πράξη προσφοράς και ζωής

Μια δράση «με ισχυρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και με επίκεντρο τον άνθρωπο»

Eurolife FFH: Τα ανανεωμένα προγράμματα My Home First εξελίσσονται μαζί με τις ανάγκες των ασφαλισμένων

Τα My Home First Standard και My Home First Plus συνδυάζουν ουσιαστική κάλυψη και περισσότερες επιλογές

Allianz Trade: Πέφτει ο πήχυς της ανάπτυξης, τριπλά ελλείμματα, τουρισμός. Ποιοι τομείς ωφελούνται

Ως προσωρινό αντιμετωπίζεται το σοκ στο βασικό σενάριο των ΕΚΤ και Fed – Τι αναμένεται να προκαλέσουν οι έντονες και διαρκείς πιέσεις στην αγορά ενέργειας