back to top
26.3 C
Athens
Πέμπτη 4 Ιουνίου 2026

INTERAMERICAN: Διευρύνει τις συνεργασίες στον Εθελοντισμό Δασοπροστασίας/Δασοπυρόσβεσης

Η εταιρεία συνδράμει και το ΠΥ.Σ.ΕΘ. Νέου Βουτζά

Στη μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική και με τη συμπλήρωση, στις 23 Ιουλίου, δύο ετών από το τραγικό γεγονός, η INTERAMERICAN προσέθεσε στις ομάδες Εθελοντικής Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης που υποστηρίζει και το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Νέου Βουτζά (ΠΥ.Σ.ΕΘ.).  Το Σώμα ήταν επιχειρησιακά εντεταγμένο στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας κατά την προσπάθεια αντιμετώπισης της πυρκαγιάς το καλοκαίρι του 2018 στο Μάτι, τον Νέο Βουτζά, τη Ραφήνα και Προβάλινθο. Ξεκίνησε την δραστηριότητά του το 2007 και είναι αναγνωρισμένο από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και πιστοποιημένο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

- Advertisement -

Εκτός του ΠΥ.Σ.ΕΘ. Νέου Βουτζά, φέτος η εταιρεία έχει υποστηρίξει την Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών (βόρεια προάστια) και τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπροστασίας Αφιδνών, που επίσης δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της Αττικής. Η INTERAMERICAN χορήγησε στο ΠΥ.Σ.ΕΘ. Νέου Βουτζά -το οποίο δέχεται χορηγίες μόνο σε είδος και δεν διαχειρίζεται χρήματα- ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τις λειτουργικές ανάγκες της ομάδας, με επίσκεψη στελεχών της στον Σταθμό. Η εταιρεία έχει προγραμματίσει σε συνεργασία με τη «we4all» και παρέμβαση για το πράσινο στην περιοχή του Νέου Βουτζά, κατά το προσεχές φθινόπωρο. Η «we4all» είναι μια παγκόσμια εκστρατεία με σκοπό την αντιστροφή της καταστροφής που προκαλείται στο περιβάλλον από τις πυρκαγιές και την παράνομη κοπή δέντρων.

Επισημαίνεται ότι το 2018 η INTERAMERICAN είχε επιδείξει εξαιρετική ασφαλιστική ανταπόκριση για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των ζημιών και τη στοιχειώδη ανακούφιση των πληγέντων ασφαλισμένων από τις συνέπειες της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική. Η εταιρεία είχε διαχειριστεί, με συνοπτικές διαδικασίες, αποζημιωτικά 108 περιστατικά για καταστροφή ακίνητης περιουσίας στο Μάτι, τη Ραφήνα και τον Νέο Βουτζά, με το ύψος του ποσού να ξεπερνά συνολικά τα 5 εκατ. ευρώ. Η ολική καταστροφή ασφαλισμένων σε ΙΝΤERAMERICAN και Αnytime οχημάτων, στην ίδια περιοχή, είχε ανέλθει στα 42 οχήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι αποζημιώσεις από το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς για το καταστροφικό γεγονός είχαν πλησιάσει τα 35 εκατ. ευρώ.

- Advertisement -

Το ΠΥ.Σ.ΕΘ. Νέου Βουτζά

Η δύναμη του εθελοντικού προσωπικού του ΠΥ.Σ.ΕΘ. Νέου Βουτζά, που υποστηρίζει η INTERAMERICAN, ανέρχεται σε περίπου 50 άτομα και 4 ιατρούς. Το Σώμα διαθέτει 6 πυροσβεστικά οχήματα και 3 διασωστικά, καθώς και 2 επιβατικά για μετακίνηση. Το ΠΥ.Σ.ΕΘ. έχει συμμετάσχει από το 2010 και εντεύθεν στην αντιμετώπιση περίπου 90 πυρκαγιών, σε περιπολίες και εκπαιδεύσεις και συνεισφέρει τακτικά σε εργασίες κοινού οφέλους για τον Δήμο Μαραθώνα και όμορους Δήμους. Επίσης, συνεργάζεται στενά με τον Σύνδεσμο του Πεντελικού ΣΠΑΠ σε όλες τις δενδροφυτεύσεις που πραγματοποιούνται στην Πεντέλη.

Οι επικεφαλής του ΠΥ.Σ.ΕΘ. Νέου Βουτζά έχουν εκπαιδευτεί στην Πυροσβεστική Ακαδημία του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Τακτική είναι και η εκπαίδευση των εθελοντών του, μέσω σεμιναρίων του προγράμματος της δια βίου μάθησης του Πανεπιστημίου Αθηνών για την προστασία από καταστροφικούς κινδύνους, ενώ από το 2014 εθελοντές του Σώματος εκπαιδεύονται (ΚΟΜΑΚ) για διάσωση σε περίπτωση σεισμών. Ακόμη, οι εθελοντές συμμετέχουν τακτικά σε ασκήσεις δασοπυρόσβεσης και διάσωσης: ορεινής, από τροχαίο και από σεισμό, με τη συνεργασία της Π.Υ. Νέας Μάκρης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Καλοκαιρινές αποδράσεις με ασφάλεια: Η νέα παρέμβαση της INTERAMERICAN για την ταξιδιωτική προστασία

Η εταιρεία εγκαινιάζει τη θερινή περίοδο με νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Sofos Insurance Agency: Ταξίδι επιβράβευσης πωλήσεων στη μεσαιωνική Μπριζ

Θρ. Σοφός: «Επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα, με συνεργασία και ομαδική δουλειά, απέδειξαν ότι μπορούν να επιτύχουν κάθε στόχο»

Ηγεσία, σπουδαία μαθήματα και… ανατροπές στο 7ο MDRT Power Workshop

Επαγγελματίες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης σε μια ακόμη συνάντηση με ουσιαστικό περιεχόμενο, πρακτική γνώση και υψηλό επίπεδο ομιλητών

Η Interamerican κατέκτησε πιστοποίηση LEED Gold για τα κεντρικά της γραφεία

Μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης και της πράσινης επιχειρησιακής λειτουργίας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Infotrust επενδύει στα νέα ιδιόκτητα κεντρικά της γραφεία στη Θεσσαλονίκη

Η επένδυση ύψους €1,5 εκατ. σηματοδοτεί τη νέα εποχή ανάπτυξης του Ομίλου και τη δημιουργία ενός σύγχρονου συνεργατικού hub ασφαλειών και everyday services

Εκκίνηση στο Καλλιμάρμαρο για τη συνεργασία της HDI με την ΕΟΕ

Με την ανάπτυξη στρατηγικών ανθεκτικότητας, η πρωτοβουλία Iconic Landmarks φιλοδοξεί να συμβάλει στη βιώσιμη διατήρηση σημαντικών μνημείων

Η ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική συνδέει την πρόληψη με νέα κάρτα εξωνοσοκομειακής περίθαλψης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος και παροχές ανεξάρτητα από το ιατρικό ιστορικό του ενδιαφερομένου

Η Groupama επίσημη ασφαλιστική για τα «Ποσειδώνια 2026» σε συνεργασία με την Agora Insurance

Oλοκληρωμένες υπηρεσίες στον διοργανωτή και στους φετινούς εκθέτες μέσα από το ειδικά για εκείνους σχεδιασμένο πακέτο ασφάλισης

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του ΕΕΑ, έρχεται πανελλαδική δωρεάν καθοδήγηση για τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

Στόχος, να δοθούν στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να αξιοποιήσουν με επιτυχία το «Ξεκινώ Επιχειρηματικά»

Karavias Art Insurance και ΠΣΑΤ: Εκδήλωση για το νέο νομοθετικό πλαίσιο και την αυθεντικότητα των έργων τέχνης

Με κεντρικό ομιλητή τον Γ. Οικονομόπουλο, δικηγόρο, εισηγητή του Ν. 5271/2026 και νομικό σύμβουλο της Εθνικής Πινακοθήκης

Τα νεότερα για την ασφάλιση των επιχειρήσεων

Δηλώσεις ΕΑΕΕ στο «ΙW», τι συζητά με τους αντασφαλιστές και την Κυβέρνηση

Ο Φώτης Καλαμπαλίκης νέος Γενικός Διευθυντής της Be.Brokers

Αναλαμβάνει τον συντονισμό και την περαιτέρω ανάπτυξη των λειτουργικών δομών της εταιρείας, με στόχο ενισχυμένη ποιότητα υπηρεσιών προς τους Συνεργάτες