Δεν αρκεί η πρόσληψη μάνατζερ (video)

Αλλαγές στο πλαίσιο οργάνωσης και διοίκησης του ΕΣΥ και την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού που ήδη διαθέτει η χώρα συστήνει με συνέντευξη του στο VirusLive! ο Θανάσης Παπαμίχος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας.

Ο κ. Παπαμίχος που έχει μακρά εμπειρία σε διοικητικές θέσεις τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, σημείωσε πως δεν αρκεί να προσληφθεί ένας μάνατζερ σε κάποιο νοσοκομείο. Η σύγχρονη διοίκηση ασκείται από ομάδα διαχείρισης (management team) και το πλαίσιο επιτρέπει ευελιξία και αμεσότητα στη λήψη αποφάσεων και εφαρμογή αλλαγών. Συνθήκες που σήμερα όχι μόνο δεν υπάρχουν στην ελληνική πραγματικότητα αλλά δεν φαίνεται και πρόθεση να δημιουργηθούν.

Ο κ. Παπαμίχος κρίνει αναγκαίες ριζικές αλλαγές στην νοσοκομειακή υποδομή με συγχωνεύσεις και αλλαγή χρήσης πολλών νοσοκομείων, ειδικά στην περιφέρεια. Όπως ανέφερε, οι αλλαγές μπορούν να προχωρήσουν, αν οι πολίτες ενημερωθούν και πειστούν ότι οι αλλαγές έχουν ως στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών και όχι τη συρρίκνωση τους.

Εκσυγχρονισμό και αναδιοργάνωση απαιτείται και στον τρόπο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος με το σημερινό καθεστώς δεν δύναται να ανταποκριθεί στο ρόλο του. Σημείο κλειδί για την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών, ο κ. Παπαμίχος θεωρεί την εφαρμογή του κλινικού ελέγχου τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Το μέτρο τόνισε εφαρμόζεται και αποδίδει ήδη από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες για τον έλεγχο της νοσηλείας των ασφαλισμένων τους σε ιδιωτικές κλινικές.

Πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*