back to top
18.2 C
Athens
Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2026

Αλ. Σαρρηγεωργίου: Παραμένουμε ανασφάλιστοι αλλά υπάρχουν τάσεις αύξησης για ασφάλιση Υγείας

του Βάιου Κρόκου

Γνωστές στρεβλώσεις, προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες με τις οποίες μπορεί να αναδειχθεί ο θεσμός της ιδιωτικής ασφάλισης επεσήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου σε ειδικό πάνελ στο συνέδριο του Economist “The Silver Tsunami: Overcoming the waves of an ageing population in the shadow of Covid-19”.

- Advertisement -

Τόνισε για την ανάγκη να υπάρξουν συμπράξεις (ΣΔΙΤ) για καλύψεις έναντι της πανδημίας, μίλησε για το υψηλό κόστος που επωμίζονται οι Έλληνες στον τομέα της Υγείας αναδεικνύοντας παράλληλα για μια ακόμη φορά το γεγονός πως παραμένουμε ανασφάλιστοι.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε πολλοί και καταστροφικοί είναι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν, πλην των συνεπειών του COVID-19. Κρίσιμοι κίνδυνοι αποτελούν το δημογραφικό – συνταξιοδοτικό ή οι καταστροφικοί σεισμοί.

- Advertisement -

“Ιδιαιτερότητα της πανδημίας είναι ότι χτυπάει παντού και πολλούς ταυτόχρονα. Τόσο σε θέματα Υγείας όσο και σε θέματα διακοπής επιχειρηματικών εργασιών, είναι απαραίτητες οι συμπράξεις με το Δημόσιο ο οποίος πρέπει να είναι ο τελικός αντασφαλιστής”, σημείωσε.

“Το προηγούμενο διάστημα, ασφαλιστικές εταιρείες επέκτειναν τις καλύψεις τους και στήριξαν τους ασφαλισμένους όταν χρειάστηκε”, συμπλήρωσε.

Ενδιαφέρον για ασφάλιση Υγείας, μετά την πανδημία

Για μια ακόμη φορά, ανέδειξε το ζήτημα ότι στην Ελλάδα «παραμένουμε ανασφάλιστοι», ενώ επί τάπητος έθεσε για μια ακόμη φορά το υψηλό κόστος στην Υγεία, όταν «το 2018 πληρώσαμε 14,5 δις για την υγεία και από αυτά καλύφθηκαν 500 εκατ. από την ιδιωτική ασφάλιση και οι πολίτες πλήρωσαν 5,5 δισεκατομμύρια από την τσέπη τους. Τα υπόλοιπα 8 δισ τα πλήρωσε το κράτος».

Μόνο 1,5 εκατ. Έλληνες έχουν συμπληρωματικά ιδιωτική ασφάλιση. Ωστόσο τόσο στην οικονομική κρίση το ποσοστό που έχουν ιδιωτική ασφάλιση δεν μειώθηκε όσο και τώρα με την πανδημία υπάρχουν τάσεις αύξησης παρά την σχετική στήριξη του Δημοσίου (για τις ανάγκες του COVID-19), όπως τόνισε.

Από την άλλη πλευρά, όπως τόνισε ο κ. Σαρρηγεωργίου λείπουν τα φορολογικά κίνητρα όπως πχ να εκπίπτει το ασφάλιστρο στην αγορά ασφάλισης Υγείας.

Καταλήγοντας, ο κ. Σαρρηγεωργίου μίλησε για τις διαβουλεύσεις με τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια που ξεκίνησαν πριν το ξέσπασμα της πανδημίας αναφορικά με προτάσεις για συμπράξεις στην Υγεία με στόχο η ιδιωτική ασφάλιση να γίνει ακόμα πιο φθηνή και προσιτή…

διαβάστε: Χρ. Σαρδελής: Η πρόοδος των οικονομιών συμβαδίζει με τον ρυθμό ανάπτυξης της ασφαλιστικής αγοράς

επίσης: Στ. Κωνσταντάς: Απαραίτητες οι συμπράξεις για την στήριξη συντάξεων και αποταμίευσης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Νέα δεδομένα στην ασφάλιση των ηλεκτρικών οχημάτων μικροκινητικότητας  – Το θέμα άνοιξε ο Πάνος Κούβαλης 

Η υποχρεωτική ασφάλιση των Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΕΠΗΟ) δημιουργεί νέα δεδομένα για την ασφαλιστική αγορά

Εγχειρίδιο Προϊόντων Αστικής Ευθύνης

Η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ έχει εντάξει στις δράσεις της τη δημιουργία «Εγχειριδίου Προϊόντων Αστικής Ευθύνης»

H “ακτινογραφία” της παραγωγής ασφαλίστρων

Η ΕΑΕΕ διεξάγει έρευνα σχετικά με την παραγωγή ασφαλίστρων ανά μήνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων - μελών της.

Νέα δεδομένα για την ασφαλιστική αγορά φέρνει η ευρωπαϊκή οδηγία για την ευθύνη ελαττωματικών προϊόντων

Νέα δεδομένα για τις επιχειρήσεις που παράγουν και διαθέτουν προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά δημιουργεί η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για την

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

MEGA BROKERS: Η Βραζιλία ο μεγάλος ταξιδιωτικός προορισμός του Διαγωνισμού Πωλήσεων 2026–2027

Με μια εντυπωσιακή παρουσίαση στα Sales Awards 2026, η MEGA BROKERS αποκάλυψε το νέο ταξίδι επιβράβευσης των συνεργατών της, με προορισμό το Ρίο ντε Τζανέιρο

ΛΕΞΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ #4 SOLVENCY II: Πόσο αντέχει μια ασφαλιστική;

Πώς το ευρωπαϊκό πλαίσιο φερεγγυότητας συνδέει τους κινδύνους που αναλαμβάνει μια ασφαλιστική με τα κεφάλαια που διαθέτει.

Η μυωπία των ασφαλιστικών: Τι βλέπουν We R και People for Business

Μυωπία φαίνεται σαν να έχουν οι ασφαλιστικές στην Ελλάδα απάντησαν σε σχετικές ερωτήσεις του IW.gr για τον μετασχηματισμό τους

6o Greek Risk Management Forum 2026: Φως στις νέες προκλήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες σε ένα δυναμικά μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό τοπίο

Φως στις νέες προκλήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες που διαμορφώνονται σε ένα δυναμικά μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό τοπίο, έριξε το 6o Greek Risk Management Forum 2026 του Ελληνικού Συνδέσμου Διαχείρισης Κινδύνων

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΜΙΝΕΤΤΑ Goes Morocco: 80 συνεργάτες σε ένα ταξίδι επιβράβευσης γεμάτο εμπειρίες

Μια ακόμη ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία προσέφερε στους συνεργάτες της η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, αυτή τη φορά με προορισμό το Μαρόκο. 

MEGA BROKERS: Η Βραζιλία ο μεγάλος ταξιδιωτικός προορισμός του Διαγωνισμού Πωλήσεων 2026–2027

Με μια εντυπωσιακή παρουσίαση στα Sales Awards 2026, η MEGA BROKERS αποκάλυψε το νέο ταξίδι επιβράβευσης των συνεργατών της, με προορισμό το Ρίο ντε Τζανέιρο

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Θετικά τα μέτρα αλλά δεν αρκούν»

Ανακοινώθηκαν οι νέες παρεμβάσεις της κυβέρνησης και οι επιδοτήσεις που θα ισχύουν έως το τέλος Οκτωβρίου, με στόχο την συγκράτηση του ενεργειακού κόστους.

EUROINS Ελλάδος: Για πέμπτη χρονιά Μέγας Χορηγός στο Kallithea Night Run

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η EUROINS Ελλάδος στηρίζει ως Μέγας Χορηγός το Kallithea Night Run, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή παρουσία

Εκπαιδευτικό συνέδριο ΕΣΑΠΕ- GAMA Global Hellas-Cyprus “Leading Without Limits”

Η Ένωση Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ) www.esape.gr,  στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της