Έχασαν την ασφάλιση υγείας εκατομμύρια Αμερικανοί

Περίπου 5,4 εκατ. Αμερικανοί έχασαν την ασφάλιση υγείας τους το διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου, λόγω απώλειας θέσεων εργασίας.

Η μελέτη, η οποία θα κυκλοφορήσει από την οργάνωση υποστήριξης καταναλωτών, Families USA, διαπίστωσε ότι η εκτιμώμενη αύξηση των ανασφάλιστων απολυμένων εργαζομένων κατά την περίοδο των τριών μηνών ήταν σχεδόν 40% υψηλότερη από την προηγούμενη μεγαλύτερη αύξηση, που σημειώθηκε κατά την ύφεση του 2008 και του 2009. Την περίοδο εκείνη, 3,9 εκατ. Αμερικανοί έχασαν την ασφάλισή τους.

«Γνωρίζαμε ότι αυτοί οι αριθμοί θα ήταν μεγάλοι», δήλωσε ο Σταν Ντορν, ο οποίος διευθύνει το National Center for Coverage Innovation και ήταν ο συγγραφέας της μελέτης. «Αυτή είναι η χειρότερη οικονομική ύφεση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι θα δούμε τη χειρότερη αύξηση των ανασφάλιστων».

Διαπίστωσε ότι σχεδόν το ήμισυ – 46% – των απωλειών ασφαλιστικής κάλυψης λόγω της πανδημίας προήλθε από πέντε Πολιτείες: Καλιφόρνια, Τέξας, Φλόριντα, Νέα Υόρκη και Βόρεια Καρολίνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*