back to top
14.5 C
Athens
Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2026

Ας σταματήσουμε να μιλάμε, ας ξεκινήσουμε να κάνουμε

της Ελενας Ερμείδου

Μιλάμε, δεν ακούμε, άρα πώς να πετύχουμε αυτό που θέλουμε;  Συζητήσεις σε τραπέζια, προτάσεις στην τηλεόραση, προτάσεις και παρουσιάσεις μέσω διαδικτύου. Τι πιο σύγχρονο, … το μέσω διαδικτύου.

- Advertisement -

Θεσμικοί, επιχειρηματίες, όλος ο κόσμος του επιχειρείν στις web πλατφόρμες. Ξεκίνησε εδώ και τρεις μήνες μία νέα νοοτροπία, νομίζοντας πως έτσι θα υπερκαλυφθούν οι στόχοι. Άλλο trendy, άλλο επιτυχία.  Υπάρχει και μία μερίδα ανθρώπων που έχει πεισθεί ότι όταν είσαι trendy και ακολουθείς πιστά τις τάσεις αυτές, μπορείς να αποκαλείσαι επιτυχημένος.

Τόσα πράγματα ανακοινώθηκαν τους τελευταίους τρεις – τέσσερις μήνες από την ασφαλιστική αγορά. Θέλουμε κίνητρα από την πολιτεία, προτείνουμε την ασφάλιση κατοικίας έναντι φυσικών καταστροφών, είμαστε οι καλύτεροι και μεγαλύτεροι θεσμικοί επενδυτές, εμείς μπορούμε να δώσουμε χρηματοδοτικές λύσεις, εμείς ασφαλίζουμε δεν εξαιρούμε από τα συμβόλαια μας τον κορωνοϊό, εμείς έχουμε τις λύσεις για τις επιχειρήσεις, θέλουμε ΣΔΙΤ, εμείς μπορούμε να συμβάλλουμε στις διακομιδές και τον επαναπατρισμό μέσα από την ταξιδιωτική ασφάλισης, χωρίς εμάς η οικονομία δεν προχωρά, είμαστε οι στυλοβάτες της οικονομίας, προστατεύουμε την ευημερία της οικονομίας και της κοινωνίας.

- Advertisement -

Από όλα αυτά τι καινούργιο έχει γίνει;  Σε όλα αυτά που ξέραμε μέχρι τώρα, τι έχει προστεθεί;  Η αγορά δικαίως τα λέει και τα ζητά, και αυτό τον ρόλο θα πρέπει να παίξει . Τι γίνεται όμως όταν από τις πολλές κουβέντες, τις ατελείωτες συζητήσεις χάνεται το νόημα;  Εχουμε μάθει να ακούμε του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ να υπόσχονται, και να μας κάνουν να ΖΗΤΑΜΕ.  Με το ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ – ΖΗΤΑΩ δεν βγάζεις ούτε νόημα, ούτε άκρη. Διαιωνίζεις το πρόβλημα

Ας μπει και μία ΤΕΛΕΙΑ στα WEB. Τείνει να γίνουν αυτοσκοπός. Πολλά τα προβλήματα και οι ‘διαταραχές’ μην τα αναφέρω, είναι πολύ κουραστικό. Να πούμε όμως κάτι που βγήκε πρόσφατα. Εκτοξεύτηκαν 148% οι επιθέσεις ransomware, δηλαδή των προγραμμάτων που κλειδώνουν αρχεία και ζητούν λύτρα λόγω της αύξησης των web συνεδρίων, συνεντεύξεων Τύπου, συνεδρίων, συνομιλιών, κτλ.  Ο όρος ransomware πλέον ακούγεται παντού και πάντα, είπαμε να του δώσουμε και μία νέα μετάφραση, στα ελληνικά αποκαλείται πλέον ‘Λυτρισμικό’.

Εδώ καλείται η Πολιτεία να μελετήσει το θέμα των πρωτοκόλλων και να αλλάξει σημεία της νομοθεσίας που κρίνονται απαραίτητα.

Δεν είναι ωραίο κάθε φορά που γίνεται ένα περιστατικό να λέμε .. α .. έγινε αυτό, ευκαιρία να το εκμεταλλευτούμε και να αλλάξουμε. Είναι λόγια εύκολα, αν δεν έχουμε από πριν κατανοήσει τι θέλουμε και δεν έχουν έχουμε πιστέψει τι πρέπει να κάνουμε και γιατί να το κάνουμε, τίποτα δεν μας αλλάζει. Αλλωστε είναι πολύ πιο σίγουρα να διορθώσει κανεις τον εαυτό του, μόνο τους, παρά να περιμένει κάθε φορά, να διορθωθεί από μία περιστασιακή κατάσταση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η HDI παρουσιάζει τη νέα υπηρεσία «Climate Risk Consulting Service»

Mια επιστημονική λύση πρόγνωσης νέας γενιάς, που αξιοποιεί την ΤΝ και τα πιο σύγχρονα γεωχωρικά εργαλεία της εταιρείας

OT Calculator: Βελτιώνοντας την αποδοτικότητα στην κυβερνοασφάλεια

Το νέο της εργαλείο της Kaspersky ευθυγραμμίζει τις επενδύσεις κυβερνοασφάλειας με τους επιχειρηματικούς στόχους των βιομηχανιών

Skroutz: 1.400 επιχειρήσεις έσπασαν το φράγμα των 100.000 ευρώ σε ετήσιο τζίρο!

21% αύξηση στις παραγγελίες και 22% αύξηση (μ.ό.) στον παραγόμενο τζίρο των επιχειρήσεων παρατηρήθηκε το 2025

ICAP CRIF: Εξαπλασιάστηκαν τα καθαρά προ φόρων κέρδη των ασφαλιστικών επιχειρήσεων

Τα μεγέθη του κλάδου όπως αποτυπώνονται στην ετήσια επιχειρηματική έκδοση «Ελληνικός Οδηγός» / «The Greek Financial Directory»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Νέο παραμετροποιημένο προϊόν στην αγορά από μεγάλη ασφαλιστική

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «IW», το νέο αυτό προϊόν θα είναι καθόλα ανταγωνιστικό και θα καλύπτει τα κενά της αγοράς

Είναι τελικά ακριβό το ασφάλιστρο για cyber insurance;

Όπως επισημαίνει ο Ν. Γεωργόπουλος, η προληπτική cyber insurance λειτουργεί ως «ο φακός μέσα στο σκοτάδι του ψηφιακού λαβύρινθου»

Το μήνυμα της Εθνικής Ασφαλιστικής προς τα Δίκτυα

Ο Κανονισμός του 2026, διευκρινίζεται, δεν είναι απλώς ένα σύστημα αξιολογήσεων και αμοιβών, αλλά εργαλείο αναγνώρισης και εξέλιξης για όλους

Η Εθνική Ασφαλιστική φέρνει το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή κοντά στους πολίτες

Μια κοινωνία που μαθαίνει, αγαπάει και προστατεύει τη φύση – και τελικά, προστατεύει τον ίδιο της τον εαυτό

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΕΟΠΥΥ: Νέο πλαίσιο για τις κλίνες ΜΕΘ στις ιδιωτικές κλινικές από το 2026

Με βάση το επικαιροποιημένο πρότυπο σύμβασης και τις διατάξεις του ΕΚΠΥ, αυστηροποιούνται οι κανόνες διαθεσιμότητας και αποζημίωσης των κλινών

Ταξίδι επιβράβευσης στο Μπουένος Άιρες για τους κορυφαίους συνεργάτες της Interasco

Κατά τη βραδιά των βραβεύσεων ο Κ. Σαΐας έθεσε μακροπρόθεσμο παραγωγικό στόχο τα €100 εκατ., με υψηλά τεχνικά αποτελέσματα, φερεγγυότητα και αξιοπιστία

Νέο παραμετροποιημένο προϊόν στην αγορά από μεγάλη ασφαλιστική

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «IW», το νέο αυτό προϊόν θα είναι καθόλα ανταγωνιστικό και θα καλύπτει τα κενά της αγοράς

Η Euroins συνεργάζεται με την Extra Assistance για μια αναβαθμισμένη εμπειρία πελάτη

Η συμφωνία φέρνει υπηρεσίες οδικής βοήθειας και φροντίδας ατυχήματος με ευνοϊκότερους όρους για τους ασφαλισμένους

Συνάντηση ΕλΔΑΠ με τον Γ. Κεφαλογιάννη ένα βήμα πριν την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας

Η επικείμενη υπογραφή αναμένεται να επισφραγίσει την ουσιαστική συμβολή του Δικτύου στο νομοσχέδιο «Ενεργή Μάχη»