Αντασφαλιστική θυγατρική στην Κίνα συστήνει η AXA XL

Της Λαλέλας  Χρυσανθοπούλου

Σημαντική «πρωτιά» για την AXA XL που έλαβε πρόσφατα άδεια από τις αρχές για να συστήσει  αντασφαλιστική θυγατρική στην Κίνα. Καθίσταται έτσι η πρώτη αντασφαλιστική εταιρεία που αποκτά έδρα στη Σαγκάη και ο πρώτος ξένος όμιλος που δημιουργεί αντασφαλιστικό βραχίονα στη χώρα του δράκου.

Η νέα μονάδα θα έχει την επωνυμία  XL Reinsurance China ή  Axa XL Re China (το όνομα θα οριστικοποιηθεί αφότου τελειώσει η τυπική διαδικασία σύστασης της  εταιρείας) και θα παρέχει αντασφάλειες περιουσίας-ατυχημάτων στην Κίνα.

Ο μητρικός όμιλος ΑΧΑ δημιούργησε θυγατρική στην Κίνα ήδη από το 2011 που δραστηριοποιείται στους κλάδους ασφάλισης περιουσίας, αστικής ευθύνης, εμπορικών πιστώσεων, υγείας και κάλυψης έναντι κινδύνου ατυχήματος ή τραυματισμού.

Ο Peter Schimidt, υπεύθυνος της Αxa XL για τις αναδυόμενες αγορές δήλωσε σχετικά: «Η μεγάλη σημασία που προσδίδει η Axa XL στην αγορά της Κίνας αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι είναι η πρώτη ξένη αντασφαλιστική που δημιουργεί θυγατρική στη χώρα. Η κίνηση αυτή είναι ευθυγραμμισμένη με την πολιτική της τοπικής κυβέρνησης της Σαγκάης να αναδείξει την πόλη ως διεθνές αντασφαλιστικό κέντρο».

H Ann Chua, επικεφαλής του αντασφαλιστικού κλάδου της Αxa XL για την Ασία πρόσθεσε ότι η εταιρεία έχει ενισχύσει το στελεχιακό της δυναμικό στην Κίνα, «κάτι που θα της επιτρέψει να έρθει πιο κοντά στους πελάτες».

Ο Country Manager για την Κίνα Phil Xue επανέλαβε ότι η Κίνα αποτελεί «αγορά-κλειδί» για την Αxa XL και ότι προσβλέπει στην ενδυνάμωση των ήδη εδραιωμένων συνεργασιών ως αυτόνομη αντασφαλιστική.

Τον Ιούνιο, η Αxa XL διόρισε τον Xavier Veyry ως επικεφαλής των μονάδων Ασίας και Ευρώπης, ως μέρος της νέας ηγετικής ομάδας και της νέας δομής του ομίλου που περιλαμβάνει τρεις γεωγραφικές μονάδες: Αμερικής, Ευρασίας, Βρετανίας και αγοράς των Lloyd’s. H μητρική ΑΧΑ διευρύνει το αποτύπωμά της στην Ασία εδώ και αρκετά χρόνια. Απέκτησε το 2018 το 100% της κινεζικής ασφαλιστικής Tianping που έγινε έτσι η μοναδική κινεζική εταιρεία –με εμβέλεια σε όλη τη χώρα- που είναι πλήρως ελεγχόμενη από ξένο όμιλο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*