Λογότυπο ΕΟΠΥΥ

Διαμαρτυρία φαρμακοποιών για την καθυστέρηση πληρωμής από ΕΟΠΥΥ

Την έγκαιρη πληρωμή του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς ζητά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός  Σύλλογος θέτοντας ζήτημα επιβίωσης. Σε ανακοίνωσή του διαμαρτύρεται για γραφειοκρατικά «αναχώματα» από την πλευρά του υπουργείου Υγείας και καλεί τον υπουργό να διευθετήσει το θέμα.

Το ζήτημα που έχει ανακύψει αφορά την καθυστέρηση στην πληρωμή των φαρμακοποιών του μηνός Απριλίου.

Σε ανακοίνωσή του ο Π.Φ.Σ. υποστηρίζει ότι έχει προβεί σε παρέμβαση στον ΕΟΠΥΥ και στο υπουργείο Υγείας για την διασφάλιση της αναγκαίας επιχορήγησης, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή πληρωμή των φαρμακοποιών.

Από την πλευρά του συλλόγου επισημαίνεται ότι το πρόβλημα παραμένει, ενώ «η έκτακτη επιχορήγηση εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, τα χρήματα μεταβιβάστηκαν στο Υπουργείο Υγείας, οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να γίνει έγκαιρα η πληρωμή μέχρι 30/6/2020».

Κώλυμα έχει προκύψει από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών του υπουργείου Υγείας, όπως τονίζεται από τον Π.Φ.Σ.  «για άγνωστους σε εμάς λόγους,  φέρνει συνεχώς και νέα γραφειοκρατικά εμπόδια για την μεταβίβαση  των χρημάτων στον ΕΟΠΥΥ».

Νέα καθυστέρηση έχει προκύψει, όπως διαμαρτύρεται ο ΠΦ.Σ. γιατί η  Γενική Διεύθυνση Οικονομικών απαίτησε την τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ.

Από τον σύλλογο σχολιάζεται ότι τέτοιο αίτημα δεν υπήρξε σε προηγούμενη μεταβίβαση επιχορήγησης.

Ακόμη και όταν τακτοποιήθηκε το θέμα, ο σύλλογος ισχυρίζεται ότι «αρνήθηκε και πάλι την μεταβίβαση  χωρίς καμιά δικαιολογία και αποφάσισε να επιστρέψει την επιχορήγηση στο Υπουργείο Οικονομικών».

Τονίζοντας ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί τα γραφειοκρατικά εμπόδια ο Π.Φ.Σ. κάνει έκκληση στον υπουργό Υγείας να παρέμβει,  προκειμένου αύριο να έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των χρημάτων στους λογαριασμούς των φαρμακείων – κόμβων υγείας.

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*